Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łatwe postacie - Dyskusja

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co sądzicie o "łatwych bohaterach" ? Czy rzeczywiście są łatwe czy po prostu są irytujące i frustraci plują kwasem?

Głownie chodzi mi o to, czy warto przy nich zostawać na dłużej szlifując ich mechaniki, tak aby była różnica między tym z rotacji(przykład dla kontrastu),a od main-a.

Ostatnio pogrywam Katariną i to od niej zaczął się temat. Faceroll penta takie coś. xD Main-y katy nie mają łatwo.

A jakbyście skomentowali to, że zamierzam mainować LB, kat, fiz ? Czyli postacie których rola i styl najbardziej mi odpowiada. 

ps. nie są one moją główną domeną gram też innymi bohaterami. (najwiecej chyba w jungli spędziłem)

W sumie to po ilości moich gier nie da sie wywnioskować czym głownie gram. ;d

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

kata to gowno na chwile obecna, a jedyne miejsce gdzie mozesz nia zrobic pente to silver 5 0lp - nie graj nia po prostu, nie oplaca sie jej mainowac

co innego mainy rengara!!!

jak mnie W*****A TEN CHAMPION NIENAWIDZE SCIERWA KTO WYMYSLIJ JEGO PASYWKE I TO ZE Q MOZE KRYTOWAC???!?!?!?!

nienawidze ludzi ktorzy tym graja (sam mam 5 maestrie, ale to raczej dla zabawy tym gram Kappa)

Opublikowano

Taka moja topka champów do których nie potrzeba umiejętności

Kata - silver solo penta walenie głową w klawiaturę (sam jak biorę kata to gram tylko ad kata)

malzahar - gówno gówno i gówno daje ci HIV + R którym tak trudno trafić i znikasz

Renekton - kocham tą postać i nienawidzę jednocześnie (chyba że gram nasusem to renek znika po 100 stakach jak jinx gdy rengar na nią skacze) dla czego nienawidzę ? stun + dmg + tanky dla czego kocham ? stun + dmg + tanky

master gówno - obecnie master może grać w bierki dostanie stuna na ryj i tyle zrobił ale w silverze to jest bóg

Yasuo (obecny) - teraz do yasuo nie potrzeba umiejętności dużych bo 1 podrzucenie + R + heal z crit = gg wp

teraz topka najbardziej wkurzających ale postaci do których trzeba umiejętności:

riven (uwaga riven z gold V 5 poziom masteri się nie liczy) - dobra riven która zrobi pente 1 vs 5 dmg 132323213 i tarcza z e za 144141

rengar - gdzie mój adc ? a no tak rengar ma ulta

gruba ryba która zjada wszystko i wszystkich - to ścierwo może przetrwać wszystko włącznie z 5 atakami wieży jak ma mało hp to odpali tarczę za 90% hp i wytrzyma kolejne 50 ataków wieży

azir - dobry azir to wygrany azir i tyle w temacie

darius - nosz kur ale tego nie da się wygrać

EasyHC ? - EasyHardcore

HardPC ? - HardPeaceful

Zróbcie jeszcze MedmiuMedium

i EasyEasy

kur albo serwer jest hardcore albo easy .......

Opublikowano

Ja nienawidzę ludzi co mainują Riven, kurde ta postać to tylko dla noobów moim zdaniem. Za łatwa i potężna, przecież musi być równowaga ;_; trudna ale silna. Łatwa ale słaba !!! ale w lolu niestety tak nie ma. Łatwe są irytujące moim zdaniem.

Opublikowano

@xTreeemeR

Podludź z diamentu nie umie grać, nie słuchać.

@Zaacny

Z tych to jedynie Fizz da radę, graj GP/Ryzem i easy challenger.

Fizio ? A widziałem na YT filmik wyśmiewający go. "woooo najpierw E a potem WQ !!! tyle skilaa!" itp. trochę mnie to zmieszało

raz topka najbardziej wkurzających ale postaci do których trzeba umiejętności:

riven (uwaga riven z gold V 5 poziom masteri się nie liczy) - dobra riven która zrobi pente 1 vs 5 dmg 132323213 i tarcza z e za 144141

Ja nienawidzę ludzi co mainują Riven, kurde ta postać to tylko dla noobów moim zdaniem. Za łatwa i potężna, przecież musi być równowaga ;_; trudna ale silna. Łatwa ale słaba !!! ale w lolu niestety tak nie ma. Łatwe są irytujące moim zdaniem.

To w końcu jak? 0-o

Panowie ja dalej mam problem. Dalej nie wiem co jest według społeczności "trudne/godne grania"

Po drugie. W grze ma być balans, więc @ViQney nie może być tak, że słaba=łatwa itp. 

Proszę o dłuższe zastanawianie się nad wypowiedzią. 

Kolejna sprawa. Mam naturę matematyka. Wolę liczby od subiektywnych, często skrajnych ocen.

-=-=-

Konkretyzując. Fizziem się pobawię. A co do LB ? To też easy champ bo jedyny skillshot to łańcuch ?

I dla wyjaśnienia. Tak wiem co to zabawa,troll nie martwcie się o moje życie ;) Ja po prostu myślę o przyszłości. Nie opowiem, że mainowałem i tryhardowałem so much skill needed Garenem ;d

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Kata jest łatwą postacią tylko w brązie i srebrze bo tam wiadomo, że nie pikną żadnego cc na nią. W wyższych dywizjach są w stanie wykluczyć Cię z gry już w lobby. 

Opublikowano

Nasus-No może nie najłatwiejszą ale bardzo łatwą 

Farmisz Q nie zwracasz uwagi na przeciwnika robisz z 1 itemek ofensywny reszta tank 

Split push (zdarzało mi się pushować inhib nawet w 23minucie) 

Opublikowano

Riven? Błagam Cię, pełno w brązach typów, którzy grają tym jak gówno i wystarczy jeden stun by takie coś zabić :v.

Taka moja topka champów do których nie potrzeba umiejętności

Kata - silver solo penta walenie głową w klawiaturę (sam jak biorę kata to gram tylko ad kata)

malzahar - gówno gówno i gówno daje ci HIV + R którym tak trudno trafić i znikasz

Renekton - kocham tą postać i nienawidzę jednocześnie (chyba że gram nasusem to renek znika po 100 stakach jak jinx gdy rengar na nią skacze) dla czego nienawidzę ? stun + dmg + tanky dla czego kocham ? stun + dmg + tanky

master gówno - obecnie master może grać w bierki dostanie stuna na ryj i tyle zrobił ale w silverze to jest bóg

Yasuo (obecny) - teraz do yasuo nie potrzeba umiejętności dużych bo 1 podrzucenie + R + heal z crit = gg wp

teraz topka najbardziej wkurzających ale postaci do których trzeba umiejętności:

rengar - gdzie mój adc ? a no tak rengar ma ulta

gruba ryba która zjada wszystko i wszystkich - to ścierwo może przetrwać wszystko włącznie z 5 atakami wieży jak ma mało hp to odpali tarczę za 90% hp i wytrzyma kolejne 50 ataków wieży

azir - dobry azir to wygrany azir i tyle w temacie

darius - nosz kur ale tego nie da się wygrać

Master Yi łatwy? Jak masz wyczucia co do Q to najwyżej zabijesz jednego i padniesz.

Kata? Papierowa, wystarczy Zhonyia bądź stun i katarina ssie :v 

Azir ma strasznie skomplikowaną mechanikę, trudna postać..

Proste postaci wedlug mnie: 

- Amumu, 

- Singed,

- Ashe

- Xin 

- Wukong,

- Leona, 

- Nautlis,

­

Opublikowano

­Łatwe postacie nie istnieją.

Teraz, aby była jakaś "łatwa postać" trzeba ją ogarnąć tak, aby ogarnąć każdego innego.

#nerflol

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Katarina kiedyś była całkiem fajna, ale nie dość, że dostała kilka nerfów, to jeszcze meta odwróciła się od tego typu picków.

­Łatwe postacie nie istnieją.

W takim razie powiedz mi co jest trudnego w graniu xinem/garenem.

"Łatwe" postacie nie są takie złe... Prawda jest taka, że bardzo dużo osób (m.in. ja) próbuje mainować i grac postaciami strasznie trudnymi mechanicznie jak zed, czy lee sin, a czasami nie jesteśmy po prostu wystarczająco dobrzy, żeby wykorzystać pełen potencjał takiej postaci. Czy nie lepiej jest po prostu wziąć taką vi, kliknąć "R" w teamfigcie i mieć pewnego cc'ka, zamiast grać ślepym mnichem i niepotrzebnie kogoś wykopać? Nie komplikujmy sobie niepotrzebnie gry ;')

giphy.gif

Opublikowano

Kata jest łatwą postacią tylko w brązie i srebrze bo tam wiadomo, że nie pikną żadnego cc na nią. W wyższych dywizjach są w stanie wykluczyć Cię z gry już w lobby. 

Proszę Cię.. Co ty mówisz?

Dużo ludzi gra katariną na diamencie/chall, bo wiedzą, że nawet cc na niektore postacie gowno da, jak ktoś wymasteruje sobei postac. xD

Opublikowano

Czyli nie liczy się poziom umiejętności jaki bohater wymaga, tylko to jak nim ogólnie grasz.

Olać toxic-ów i robić swoją najprzyjemniejszą robotę, która u tzw. "noob champ-ów" polega na szlifowaniu taktyki i wyczuciu potencjału obrażeń.

A jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, to najwyraźniej trzeba mu zafundować maść(żartuje, nie rozniecajcie ognia) i zrobić proste STFU (żartuje, po prostu olejcie ;d)

Pozdrawiam!

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...