Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Systemy ćwiczeń...

MuscleBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jakie cykle dzienne/tygodniowe stosujecie na siłowni. 

Ja od tygodnia sprawdzam lekko naciągnięty: 16 serii na główny mięsień który rozwijam tego dnia i 8 serii na mięsień z następnego dnia... (4 serie na ćwiczenie) 

podajcie mi swoje wypróbowane bądź nie.

Opublikowano

Swrawiedliwy widzę pod wytrzymałość leciałeś lub rzeźbę a macie może coś sprawdzonego na siłe/mase? 
PS. Chciał bym ćwiczyć codziennie wiec coś zbilansowanego ;D jestem otwarty na propsy 

Opublikowano

nie ma takiego czegos jak trening na rzezbe xD

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Swrawiedliwy widzę pod wytrzymałość leciałeś lub rzeźbę a macie może coś sprawdzonego na siłe/mase? 

PS. Chciał bym ćwiczyć codziennie wiec coś zbilansowanego ;D jestem otwarty na propsy 

Pomyliło mi sie :D 6x30/25/max/25/30. Taki zmodyfikowany fbw. Generalnie zawsze lubie kombinować z treningami, nie brać gotowców jak leci. Przygodę z siłownią zaczynałem od książki "Sztuka kształtowania ciała" - Bruce Lee.

Ludzie nie polecali tego do ćwiczeń, ale zaryzykowałem i było warto. Przy 180cm wzrostu 85kg wagi. Nie jestem jakiś dzik, ani super wycięty. "Najważniejsza jest siła i sprawność, mięśnie to tylko efekt uboczny" ~ Bruce Lee

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Tak to skąd wzieła się kulturystyka? :D pomyśl zanim napiszesz 

Podczas cwiczen jestes w stanie przesunac przyczepy, ulozyc brzusce uwarunkowane genetycznie? Jedyne co mozesz to zwiekszyc lub zmniejszyc jego wielkosc

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Kalistenika, street workout. To jest coś co pokochałem od Września :) Stało się to moją codziennością, mięśnie bardzo szybko się wzmacniają oraz nabierają kształtów. Kalistenika nie daje mięśni wielkich jak u kulturystów, lecz są za to bardzo ładnie wyrzeźbione i widoczne!;] ogólnie polecam, po rzuceniu fajek (ughhhh) i zaczęciu tego czuję się z*********e ;) Polecam ;]

1221me.md.gif

Opublikowano

Też trenowałem rok teraz chce siły nabyć i bd do tego wracał propsy ;D tyle że przy wadze 70kg to dla mnie żmudny trening by uzyskac dobre efekty

Kalistenika, street workout. To jest coś co pokochałem od Września :) Stało się to moją codziennością, mięśnie bardzo szybko się wzmacniają oraz nabierają kształtów. Kalistenika nie daje mięśni wielkich jak u kulturystów, lecz są za to bardzo ładnie wyrzeźbione i widoczne!;] ogólnie polecam, po rzuceniu fajek (ughhhh) i zaczęciu tego czuję się z*********e ;) Polecam ;]

Opublikowano

Też trenowałem rok teraz chce siły nabyć i bd do tego wracał propsy ;D tyle że przy wadze 70kg to dla mnie żmudny trening by uzyskac dobre efekty

na sile polecam progresje linniowa( robisz po 3 serie po 10 powt i co tydzien dokladasz 2,5kg a jak nie zrobisz w 3 seriach min 25 powt to zdejmujesz 3 dokladki czyli 7,5 kg i od nowa  )  ;) z 60 do 95kg sila poszla w mgnieniu oka ;) i zmieniaj tesz trening np jak wyciskasz to zmieniaj hantle/ sztanga

Opublikowano

Ooo ok sprawdzę ;D

na sile polecam progresje linniowa( robisz po 3 serie po 10 powt i co tydzien dokladasz 2,5kg a jak nie zrobisz w 3 seriach min 25 powt to zdejmujesz 3 dokladki czyli 7,5 kg i od nowa  )  ;) z 60 do 95kg sila poszla w mgnieniu oka ;) i zmieniaj tesz trening np jak wyciskasz to zmieniaj hantle/ sztanga

Bd się odzywał jak zobacze rezultaty

Opublikowano

spoko luz :D polecam Ci tez na kazda parie miesniowa zrobic dwa treningi z innymi cwiczeniami, bo chodzi o to zeby miesien sie nie przyzwyczaił,np w jeden dzien robisz nogi, Przysiady ze sztanga na barkach a za tydzien sztanka z przodu lub suwnica :D

Jeszcze jest taki bajer, ze mozesz co jakis czas odejsc od tego i zrobic masakrycznie ciezki trening potem lekki i wracasz do progresji, caly czas kalibruj cwiczenia :D

I Pamietaj o najwazniejszym, jedzonko, mozesz mieszkac na silowni ale jak nie masz kcal na+ to nie urosniesz bo po prostu nie ma budulca :D to tak jakbys chcial zbudowac dom nie majac cegiel ^^

a no i nie demotywuj sie za szybko, nie zawsze sila idzie z treningu na trening z masakrycznym postepem i pamietaj, ze z treningu na trening nie jestes w stanie pobic swojego rekordu, czasami miesnie musza sie zregenerowaac itp ;) po prostu cwicz i dawaj z siebie wszystko a efekty beda na 100% :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...