Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Strasznie denerwujący błąd.

BendfellsTM

Pytanie

Opublikowano

Witam! Od jakiegoś czasu nagrywam filmy na YouTube, dwa dni temu było wszystko ok. Normalnie odpalałem program do nagrywania i leciałem z tematem. Od niedawna, a dokładniej od wczoraj wyskakuje jakiś nie znany mi błąd, szukałem informacji jak go naprawić i nic nie pomaga... Aktualnie używam programu Open Broadcaster Software (OBS). Screenshot do błędu zamieszczę poniżej. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Treść błędu: Compilation of vertex shader 'shaders/drawtexture.vshader' failed, result = 80004005

ScreenShot błędu: http://scr.hu/9x45/i0po0

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj zaaktualizować DirectX

Instalowałem wielokrotnie DirectX, i nic nie działa..

Jak mam go zaktualizować? Z tego co widzę to mogę tylko zainstalować jakiegoś.

Opublikowano

Aktualizowałeś coś ostatnio? Stery do grafy, jakieś aplikacje, może aktualizacja Windows? Jeśli masz wyłączone przywracanie systemu, spróbuj cofnąć system do punktu przywracania w którym jeszcze OBS działał. Ewentualnie spróbuj zaktualizować sterowniki do grafy i/lub przeinstalować OBS.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Skorzystaj może z innego programu do nagrywania?

Powiem Ci, że wolałbym nie.

Z OBS'a korzystam od dawna. Tworzy on pliki o bardzo małej wadze oraz o dużej jakości. To jest program którego długo szukałem. Wole zostać przy nim.

Opublikowano

Aktualizowałeś coś ostatnio? Stery do grafy, jakieś aplikacje, może aktualizacja Windows? Jeśli masz wyłączone przywracanie systemu, spróbuj cofnąć system do punktu przywracania w którym jeszcze OBS działał. Ewentualnie spróbuj zaktualizować sterowniki do grafy i/lub przeinstalować OBS.

OBS'a odinstalowywałem wielokrotnie. Sterowników do grafiki nie ma nowych, wczoraj aktualizowałem (http://scr.hu/9x45/uadt1) A zbytnio nie mam jak przywrócić systemu, nie miałem go zapisanego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...