Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki, jakie polecacie

Royal3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pytam zwykłych kowalskich, ktorzy nie mają wyrobionych wymagań i jakiegos gustu, ot kupili jakieś słuchawki za 100 zł, dźwięk był lepszy od ich poprzednich, więc bedą uważać te sluchawki za najlepsze w tej cenie.

Temat ma dotyczyć tego, jakie słuchawki są lepsze od superlux hd681 evo mk2, które miałem i ich dźwięk mi się bardzo podobał - ale mają być w cenie ciut wyższej lub tej samej. Wydaję mi się, że te słuchawki są świetne w swojej cenie, nie raz widziałem jak były polecane, ale cóż, moze jak doloze te 70 zł to znajdą coś lepszego, te superluxy mi się rozpierdoliły, wypadaloby iśc dalej jesli chodzi o jakośc dźwięku, tylko pytanie czy jest sens skoro nie mam wcale o wiele więcej pieniędzy do przeznaczenia na słuchawki? Nie wiem, wyslucham waszych opinii. Podam wam może w liczbach ile mogę przeznaczyć na słuchawki - 120-200 zł

@Edit

pytanie 2 - jak jest z jakością dźwięku słuchawek bezprzewodowych vs słuchawki przewodowe w tej samej cenie?

Opublikowano

Co do słuchawek nie bardzo doradzę. Sam wolę armatury, ale jak już nauszniki miałem. To mimo wszystko wybrałem urbanears plattan. Słuchawki mają dosyć ciemne granie, bas nie zalewa innych pasm. Jak na swoją cenę mają dobrą lokalizację dźwięków, oddech między instrumentami. Ma się wrażenie, że scena jest dosyć szeroka/głęboka. Zależy też jakie źródło podepniesz. Ja sam używałem z iModem Video i połączenie było jednym z najlepszych jakie dane mi było słyszeć wsród "niższej" półki cenowej. Mi bardziej odpowiada, granie analityczne z szeroką sceną(ponoć nie wiele osób lubi) Generalnie luxy to słuchawki uniwersalne i chyba w tej cenie ciężko znaleźć coś podobnego, tymbardziej lepszego. Jest to też kwestia preferncji. Jeśli masz gdzieś w pobliżu mp3store, to polecam wpaść na odsłuch. Lepiej zawsze samemu odsłuchać, niż kierować się opinią innych, bo każdy ma inne gusta.

Co do słuchawek bezprzewodowych. Używałem Sony SBH80(doki, rok temu kupione za 400) Granie jak na dosyć wysoką cenę jest dobre. Nie jest to komplement. Dźwięk jest tylko dobry, da się go słuchać, nie męczy, ale większość przewodowych powyżej nawet 70zł(może i nawet chińskie rewelacje za 40) rozjeżdżają te słuchawki. Biorąc pod uwage technologię. Dźwięk bezprzewodowy jest raczej dla tych osób, które jakością się nie przejmują. Przesył na kablu jest i będzie lepszy od strumieniowania bezprzewodowego. Odpowiadając na pytanie 2. Słuchawki bez kabli kontra przewodowe w tej samej cenie. No chyba tylko od beatsów mogą być lepsze. Co do dużo droższych słuchawek bt. Mało kto Ci powie, że dźwięk jest słaby/gorszej jakości. Jest to dosyć oczywista sprawa, więc ktoś kto pierdolnie klocka na takie słuchawki musi iść w zaparte i wychwalać je. Jedyne do czego je można polecić to wlaściwie tylko do ćwiczeń. 

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Superlux HD669

Najlepsze chyba słuchawki do 200zł. Grają lekką v, są zamknięte, kapkę ochłodzony, lekko podbity bas.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

W takiej kasie wszystko będzie podobnej jakości jeśli chodzi o dźwięk i wykonanie, trzeba wybrać swój charakter brzmienia.

Znawca nie jestem, ale nawet słuchawki do 200zł mają swoje brzmienie, więc raczej jasne słuchawki nie zagrają podobnie do ciemnych

Czytanie ze zrozumieniem, napisałem o jakości brzmienia i kazałem wybrać swój charakter...

Opublikowano

W takiej kasie wszystko będzie podobnej jakości jeśli chodzi o dźwięk i wykonanie, trzeba wybrać swój charakter brzmienia.

Znawca nie jestem, ale nawet słuchawki do 200zł mają swoje brzmienie, więc raczej jasne słuchawki nie zagrają podobnie do ciemnych

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Czytanie ze zrozumieniem, napisałem o jakości brzmienia i kazałem wybrać swój charakter...

Wydaje mi sie jednak, że sa słuchawki o lepszym stosunku jakości do ceny i te o gorszym. Nawet w tej cenie. 

Opublikowano

Biorę pod uwagę tylko sprzęt normalny tj. Superlux, Maxell, Shure itd. Dajmy na to AKG K518 mają małą scenę i nie najlepszą rozdzielczość za to łupią nieźle basem i mają świetną izolację, wszystko się równoważy z Superluxami HD669 które będą miały wyższą rozdzielczość dźwięku i będą wygodniejsze kosztem impaktu basu oraz izolacji od otoczenia. Wszystko zależy od tego co chcemy osiągnąć. Jeśli podobały Ci się HD681 EVO to ciężko będzie znaleźć coś podobnego, proponowałbym naprawę

Opublikowano

Superlux HD669

Najlepsze chyba słuchawki do 200zł. Grają lekką v, są zamknięte, kapkę ochłodzony, lekko podbity bas.

Nie polecam , c**j...owe . Są za ciche . jadąc autobusem muzyka na maksa lekko slyszałem dzwieki silnika wiec są mega ciche jak na swoją cenę. Wielki minus ode mnie

Opublikowano

Widocznie masz słaby telefon, po za tym to nie są słuchawki przenośne. Takie zazwyczaj mają 16 Ohm, to dość mały opór w porównaniu do 56Ohm superluxów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...