Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie wczytać preset w racemenu?

Arkmage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, bawię się tymi modami i chciałem sobie zrobić jakąś fajną postać, więc zainstalowałem RaceMenu, do tego jakieś hairpacki, tego CBBE (wszystko przez nmm) i wchodze do kreacji postaci. problem polega na tym, że gdy wgrywam jakiś face preset, np: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/61265/?To w kreatorze wychodzi zupełnie coś innego niż na zdjęciach (innymi słowy totalna kupa). Już nie wiem co zrobić, jak ogarnąć to CBBE, bo nie mam tych innych typów body dla mojej kobietki w kreatorze, teraz czytam że niby do przełączania się między tymi typami jest potrzyebny jakiś Body Slide, ściągnąłem to, ale nie mam pojęcia co mam teraz robić.

Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć, jak osiągnąć porządany przeze mnie efekt? (jkbc mam te mody dodające inne oczy, włosy, meshe itd.).

Opublikowano

Możliwe że coś powiem nie tak, bo ostatnio Skyrimem się nie interesuję.

• Podaj jakie mody z tym związane masz wgrane (mogą istnieć konflikty), jak je podasz to coś może zdziałam
  • CBBE wg. mnie jest do niczego. Nierealistyczny wygląd, i trzeba czasem się bawić bodyslidem, co jest niepraktyczne. Wgraj sobie UNP, SG Female Textures Renewal, KS Hairdos, cokolwiek ładnego na oczy (np. The Eyes of Beauty, Mikan Eyes), i na prawdę masz wspaniały efekt, przy małej liczbie modów. 
  • Presety tego użytkownika to po prostu sztuka. Wymagają zdecydowanie więcej modów niż reszta (mianowicie niestandardowy mesh twarzy), ale są tego warte.
  • Rób je sam w RaceMenu, ale musisz ogarnąć rzeźbienie, i to bardzo dobrze. 
Opublikowano

Możliwe że coś powiem nie tak, bo ostatnio Skyrimem się nie interesuję.

• Podaj jakie mody z tym związane masz wgrane (mogą istnieć konflikty), jak je podasz to coś może zdziałam
  • CBBE wg. mnie jest do niczego. Nierealistyczny wygląd, i trzeba czasem się bawić bodyslidem, co jest niepraktyczne. Wgraj sobie UNP, SG Female Textures Renewal, KS Hairdos, cokolwiek ładnego na oczy (np. The Eyes of Beauty, Mikan Eyes), i na prawdę masz wspaniały efekt, przy małej liczbie modów. 
  • Presety tego użytkownika to po prostu sztuka. Wymagają zdecydowanie więcej modów niż reszta (mianowicie niestandardowy mesh twarzy), ale są tego warte.
  • Rób je sam w RaceMenu, ale musisz ogarnąć rzeźbienie, i to bardzo dobrze. 

CBBE to jedyny mod który supportuje tak dużą liczbę modeli.

Opublikowano

Owszem, CBBE ma mnóstwo BodySlidów itd, ale wg. mnie zbroje na niego są kiepskie. Nie ma takich perełek jak np. Blacktalon Armor. UNP ma taką przewagę, że na jakimkolwiek modzie z rodziny UNP, działa każda zbroja zrobiona na jakikolwiek tego typu mod, np. mając UNP możesz wgrywać zbroje dla 7B itd. 

No i należy dodać, że wszystkie CBBE i bodyslidy są brzydkie, ale to akurat kwestia gustu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...