Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do nagrywania

Hola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze

Jaki jest najlepszy program do nagrywania gier, pulpitu.

Mam MSIAfterburner, ale nie używałem go z 3 lata.

Są jakieś inne dobre programy? Darmowe.

A no i w czym więksi jutuberzy obrabiają swoje filmy (dodają głos, klatki itp)?

VNp6c2U.png

Opublikowano

Osobiście, mimo ze nie sią darmowe ( ale da się ;p ) Bandicam albo Action ;p A czym obrabiają - przypuszczam ze Camtasia Studio albo Sony Vegas... To są jedyne programy które znam, ale też nie są darmowe. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Według mnie najlepszy program do nagrywania (niestety nie darmowy) to Action. Jeśli chodzi o darmowe to jedyny program godny polecenia to OBS (służy zarówno do streamowania jak i do nagrywania). Do obróbki polecam Sony Vegas, ewentualnie Adobe After Effects jeśli chcesz się bawić w jakieś efekty specjalne lub inne ustawienia. :)

9La1rOf.gif

Opublikowano

OBS (Open Broadcaster Software) - serdecznie polecam. Chociaż nie oglądam, to m.in. IzakTV używa tego programu. Możesz z niego streamować i również nagrywać.

343731479829004887779.png

Opublikowano

OBS używałem do streamowania kiedyś, nie wiedziałem, że można też z niego nagrywać zwyczajnie.

A potem te nagrane rzeczy mogę zwyczajnie wrzucić przykładowo na YT, tak?

VNp6c2U.png

Opublikowano

Jasne, że tak. Ustawienia -> Streamowanie i tutaj tryb zmieniasz na "Wyjście tylko do pliku". Filmy będą zapisywać się w formacie mp4 tam, gdzie je zapisałeś.

Możesz od razu wrzucić na youtube, no ale wiadomo że wypadałoby to jeszcze zrenderować.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jasne, że tak. Ustawienia -> Streamowanie i tutaj tryb zmieniasz na "Wyjście tylko do pliku". Filmy będą zapisywać się w formacie mp4 tam, gdzie je zapisałeś.

Możesz od razu wrzucić na youtube, no ale wiadomo że wypadałoby to jeszcze zrenderować.

Dzięki, wszystko się zapisuje tylko czym je potem odtworzyć? Próbowałem windows media player to się nie da, bestplayer też nie, bo wyskakuje jakiś błąd.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Dzięki, wszystko się zapisuje tylko czym je potem odtworzyć? Próbowałem windows media player to się nie da, bestplayer też nie, bo wyskakuje jakiś błąd.

Pobierz jakiś pakiet kodeków, Klite etc etc, bo przypuszczam że możesz ich nie mieć. Po zainstalowaniu powinno działać. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...