Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podobne do Elfen Lied

sprawiedliwosc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Deadman Wonderland

Akame ga Kill!

Another

Higurashi no naku koro ni

Hellsing
Shiki
Unimeko no naku koro ni
Death Note
Pandora Hearts

Corpse Party:Tortured Souls

Spójrz na któreś z tych powyżej.Oglądałem wszystkie ale niestety nie podsumuje ich teraz bo dawno to było ... Najbardziej chyba krwawe jest Corpse Party z tego co kojarzę

Opublikowano

Generalnie nienawidzę anime....

xD

Może też komuś innemu się to przyda ;)

Brynhild in the darkness. - ciekawy, dobry początek, genialny OP <3 ale od pewnego momentu robi się s**t, harem i te sprawy, a koniec to już całkiem zwalony, i weź tutaj sobie człowieku sam wszystko dopowiedz :P Elfen Lied o niebo lepsze niż Brynhild

Corpse Party - najbrutalniejsze

Deadman Wonderland - tylko wstęp do mangi

Mirai Nikki (wersja BD) 

Claymore (tu była krew, ale nie pamiętam ile dokładnie) Zakończenie trochę inne niż powinno być, mogli dodać jeszcze chociaż te 2-3 odcinki.

Another (wersja BD)

Baccano! (+ speciale)

Psycho-Pass (2 sezony + film)

PS.

School Days - nie oglądałem, ale słyszałem dosyć dużo na temat tego anime + widziałem kilka screenów czy też scen

­

Opublikowano

Dużo krwi i brutalności? 

Corpse Party: Tortured Souls

Znajdźcie mi inną chińską bajkę z taką ilością brutalności i krwi, jak w Corpse Party to osobiście pogratuluję :D

"Know Your Place"

Opublikowano

Brynhild in the darkness. Ten sam autor, tak samo mierne.

Powinienem cię zgłosić. Nie prosiłem o opinię, tylko o podanie podobnych anime. Skoro szukam czegoś podobnego, można wywnioskować, że jednak mi się podoba. Dziękuję za podanie tytułu, ale opinię zachowaj dla siebie, ewentualnie stwórz nowy temat.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Jak w temacie. Szukam czegoś podobnego do Elfen Lied lub anime zawierające dużo krwi, brutalności(najlepiej 18+)

Z anidb wynika, że podobne do świetnego Elfen Lied są chociażby następujące 3 anime.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10069

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7902

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=782

Zobacz Narutaru jak nie przeszkadza ci słaba strona wizualnie. To wyjątkowo mocne anime.

Corpse Party: Tortured Souls

Corpse Party to świetne anime, ale OVA i właśnie stąd wynika ten brak cenzury (to anime nigdy nie było emitowane w telewizji), więc jest bardzo dokładnie pokazana brutalność i okrucieństwo. I to na dzieciach.

Bardzo smutne i szokujące anime.

Powinienem cię zgłosić. Nie prosiłem o opinię, tylko o podanie podobnych anime.

Nie strasz, ale rób to. Te zgłoszenia na mpc forum i tak nic nie dają. Można mieć nawet 10 ostrzeżeń, a pisania na forum to nie blokuje.

Normalnie na innych forach nie można już pisać po 3 ostrzeżeniach.

Opublikowano

-Mnemosyne : Mnemosyne no Mosume-tachi

-Higurashi No Naku Koro Ni + reszta sezonów 

-Tokkou

-Rainbow Nisha Rokubou no Shichinin

-Requiem From The Darkness

-Guren

-Inferno Cop

[na pw,mogę sobie przypomnieć więcej]

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

http://scr.hu/1wdk/y8unz

@armoro jak to nie, nie raz dostałem blokade na pisanie postów na 24h.

Co do tematu to baardzo brutalne jest hellsing ultimate. Serio. Oprawa graficzna jest nietypowa, ale ma swój klimat, nie mozna powiedziec, że zła. Przynajmniej ja tego nie powiem, bo była na swój sposób z*******a. Samo anime polecę, jest sporo akcji, ciekawie zrobione walki, że tak powiem jest rozpierdol, główny bohater, czyli alucard jest na prawdę op. Animie też ma troche komedii. Zakonczenie o dziwo mozna interpretować roznie, ogolnie w tym anime mozna sie dopatrzyć jakichś alegorii, nawiązań. Polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...