Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam duży problem związany z zarostem.

Mam 13 lat. Rośnie mi taki "koper" na ustach, że można policzyć ilość włosów. Kilkanaście włosów rośnie tylko na lewym policzku. Z prawej strony nawet jednego małego włosa nie ma

Czy ma ktoś jakiś sposób na pozbycie się tego lub przyśpieszenie wyrastania? Muszę co 3/4 dni ten mech golić, żeby nie wyglądać komicznie.

Nie znam się, ale ponoć kobiety golą miejsca intymne jakoś permanentnie. Czy da się w taki sposób zgolić twarz, by broda w ogóle nie rosła?

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

hahaha serio? :pls: 

kup sobie plastry do depilacji...

Rzeczywiscie zycie jest ciezkie, golic sie co 4 dni przez 2-3 minuty.

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Chodzi też o sposób. Nie powinien rosnąć rownomiernie? Mi wyrasta tylko na jednej części twarzy, z drugiej strony skóra jest gładka beż żadnych mikro włosków

Masz 13 lat i wszystko w Tobie jeszcze ulega zmianie. Pewnie za jaki czas zarost i z drugiej strony się pokazywać zacznie.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Na ustach CI rośnie, mutant :D Na serio to zgól to co tam Ci urośnie i  tą część twarzy, gdzie nic nie masz najlepiej przejedź maszynką cała twarz jakbyś na prawdę miał się golić. To co tam zgolisz zacznie szybciej odrastać i po jakimś czasie powinno się u normalizować.

Opublikowano

Tak generalnie to można twarz "depilować"? Czy raczej tylko golić maszynką?

Maszynką sobie zgalaj co tam masz. Nie depiluj żadnymi plastrami Ty nie jesteś kobieta(pewnie boli nieźle i będziesz wyglądał jak dupa pawiana po oderwaniu). Laserami też nie chyba, że w ogóle nie chcesz mieć nigdy taka ingerencja może Ci się odbić w przyszłości:D

Opublikowano

Maszynką sobie zgalaj co tam masz. Nie depiluj żadnymi plastrami Ty nie jesteś kobieta(pewnie boli nieźle i będziesz wyglądał jak dupa pawiana po oderwaniu). Laserami też nie chyba, że w ogóle nie chcesz mieć nigdy taka ingerencja może Ci się odbić w przyszłości:D

Chciałbym przeszczepić sobie włosy z jaj na twarz :D

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

uroki dorastania, tez tak mialem, z czasem zarost mi sie zrobil fajny i nie musialem sie tak golic.

ale polecam po prostu golic sie czesto wtedy szybciej ci normalny zarost wyrosnie

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Zaczynasz najgorszy wiek w jakim chłopak może się znaleźć 13-15 lat. Dorastasz a twoje ciało ulega dużym zmianom. Czy to pierwszy zarost czy pryszcze. Jeżeli Ci to utrudnia życie po prostu gol się co parę dni. Jeżeli wydepilujesz się na stałe już nigdy na twojej twarzy nie pojaw się zarost a co jeśli będziesz chciał mieć taki w przyszłości? :makka:

Opublikowano

Zaczynasz najgorszy wiek w jakim chłopak może się znaleźć 13-15 lat. Dorastasz a twoje ciało ulega dużym zmianom. Czy to pierwszy zarost czy pryszcze. Jeżeli Ci to utrudnia życie po prostu gol się co parę dni. Jeżeli wydepilujesz się na stałe już nigdy na twojej twarzy nie pojaw się zarost a co jeśli będziesz chciał mieć taki w przyszłości? :makka:

Przyszcze mam od 9 roku życia(pewnie szybko dojrzewam :D) Normalnie uznaję, że nie ma co przeżywać. Trzeba się akceptować takim, jakim się jest. W końcu to nie my decydujemy jak wyglądamy, ale ten zarost doprowadza do szału ch*ja pana za przeproszeniem :D Myślałem, żeby testosteron brać. Ponoć pomaga, ale nie tylko na twarzy :/

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

ja mam 19 lat i w*****a mnie zarost i mam podobnie jak ty, że po prawej stronie szybciej rośnie mi wąs xD sam chętnie pozbyłbym się włosów z ryja bo przez to tylko cera gorsza i potem tylko cie twarz napierdala i masz ryj czerwony jak menel, ja osobiście biore pincete i wypierdalam to co się da, a szczególnie wypierdzielam z tych miejsc gdzie nie moge się dogolić, a jak masz 13 lat to jeszcze izi bo nie wszędzie ci jeszcze to rośnie.

Opublikowano

To w sumie troche ci zazdroszczę bo ja w wieku 17 lat nie mam praktycznie żadnego zarostu.

Musisz się niestety golić, albo używać specjalnych plastrów ;)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

To w sumie troche ci zazdroszczę bo ja w wieku 17 lat nie mam praktycznie żadnego zarostu.

Musisz się niestety golić, albo używać specjalnych plastrów ;)

Nie ma czego zazdrościć uwierz po co komu zarost jeżeli i tak go trzeba zgolić to tak jakbyś mówił, że zazdrościsz komuś bo musi np. zmywać naczynia [przykład dodatkowego obowiązku]

@top

To normalne, ale gól się jak najrzadziej bo im częściej będziesz się golił tym szybciej zaczną ci odrastać (wiem po sobie) i nie polecam :D aczkolwiek kopra nie zostawiaj.

Opublikowano

Jedynie pozostaje Cie golić. Ewentualnie jeśli jest to naprawdę uciążliwe to możesz zapytać w aptece o jakis produkt ;)

Chciałbym przeszczepić sobie włosy z jaj na twarz :D

XDDDDDDDDDDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...