Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie ustawić sensitivity w myszce?

xb7ackjokerx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam myszke Natec Genesis G55 . Ona obsługuje DPI od 800-2000 , dotychczasowo grałem na dpi 1200 i na podkładce 25x20 cm oraz sensitivity 2.0 w grze (windows 6/11) . Dziś postanowiłem kupić większą podkładke 43,5x35 . Mam zamiar grać na dpi 800 , jaki sens. ustawić sobie w grze ? 1.0 ?

Oczekuje na porady i odpowiedź :)

Opublikowano

Tak ogolnie to czym mniej, tym łatwiej nacelować na głowe, oczywiscie w granicach rozsadku i wielkosci podkladki. Przetestuj najniższą i sprawdz jak sie gra

image.png 

Opublikowano

A mam pytanie , jakie podkładki mają pro playerzy ? typu Pasha , KennyS albo izak ?

izak nie jest pro playerem.

SS QCK+ albo heavy 

razer goliathus 

zowie G-SR (coraz więcej na niej gra, podobno bardzo dobra)

Qpad UC-50

innych raczej nie używają

Jak chcesz profesjonalna podkładkę to zowie G-SR,  grają na niej chyba wszyscy z VP  niektórzy z envy i chyba już z fnatic też (po zerwaniu umowy z SS)

NIP gra na xtrfy (firma nipowa)

U navi też widziałem zowie G-SR

TSM na logitechach (ich sponsor)

Opublikowano

Starczy spokojnie, ja mam 400dpi i 1.95 sens w CS i mam podkładkę o tych samych wymiarach i jest dobrze.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Ustaw 2.2 albo coś koło tego. Naj. moim zdaniem znajdz takie zeby przesuwajac myszke do końca podkladki obracalbys sie o 180 stopni. Wtedy naucz sie pod nie grac

Opublikowano

Sens 3 będzie ok.

przy DPI 800 i sens 3 będzie tak samo jak przy dpi 1200 i sens 2.

18867749271985459140.png

Ustaw 2.2 albo coś koło tego. Naj. moim zdaniem znajdz takie zeby przesuwajac myszke do końca podkladki obracalbys sie o 180 stopni. Wtedy naucz sie pod nie grac[

Słuchaj dalej lamusa izaka to daleko zajdziesz :v

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Sens 3 będzie ok.

18867749271985459140.png

Tak lamusa bardzo. Ustaw 1 to nie dasz rady sie odwrocic szybko jak ci wyjdzie na plecy. Ustaw 3 to musisz uwazac zeby nie zrobic 720 stopni zamiast 180. W tym miał akurat rację. Nie rozumiem czemu ludzie tak bardzo hejtują izaka. Spoko koleś, pewnie żal dupe ściska że mie mają tego co on

Opublikowano

Sens 3 będzie ok.

18867749271985459140.png

"Słuchaj dalej lamusa izaka (...)" 

Cóż, ten koleś na scenie CS zrobił dużo więcej niż Ty (inet kox w którym grał, bym profesjonalnym teamem w CSS), na pewno ma większe pojęcie niż Ty i na pewno gra lepiej niż Ty (Celuje że siedzisz gdzieś dmg - lem i nie możesz wyjść) Osobiście typa też nie lubię, ale nie ma powodu do wyzywania go.

BALLIN BALLIN

Opublikowano

Tak lamusa bardzo. Ustaw 1 to nie dasz rady sie odwrocic szybko jak ci wyjdzie na plecy. Ustaw 3 to musisz uwazac zeby nie zrobic 720 stopni zamiast 180. W tym miał akurat rację. Nie rozumiem czemu ludzie tak bardzo hejtują izaka. Spoko koleś, pewnie żal dupe ściska że mie mają tego co on

Czego mam zazdrościć izakowi? Że się sprzedaje za skiny bo reklamuje jackpoty? Lel, co mnie jakieś skiny obchodzą i on, lubię go oglądać ale czasem wygaduje takie bzdury, że masakra.

Ktoś tam z pro playerow gra na sens 1 bądź 1.2 z tego co pamiętam, mają takie podkładki, że im to nie przeszkadza i szybko się obracają, mają to już wyczulone.

@ top

18867749271985459140.png

"Słuchaj dalej lamusa izaka (...)" 

Cóż, ten koleś na scenie CS zrobił dużo więcej niż Ty (inet kox w którym grał, bym profesjonalnym teamem w CSS), na pewno ma większe pojęcie niż Ty i na pewno gra lepiej niż Ty (Celuje że siedzisz gdzieś dmg - lem i nie możesz wyjść) Osobiście typa też nie lubię, ale nie ma powodu do wyzywania go.

Mordo, jesteś mistrzem, wygrałeś na dziś xD

Mam 12 kont globali i reszta to smurfy z niższymi rangami.

Gram w cs ok. 9 lat.

W cs:go gram od początku bety.

Co mnie to obchodzi czego on się dorobił xD Mam go w dupie i jego hajsy. Lamus musi zarabiać na streamowaniu bo to pracy fizycznej się nie nadaje, proste.

Ma większe pojęcie o mnie? Bo? Bo zarabia hajs i ogląda go pare tyś gimbów? Co z tego, że miał klan skoro też miałem swój, nawet nie jeden i wiem co i jak.

A to, że robi jakieś badziewne akademie taktyczne gdzie pokazuje 70% smokeów zamiast wszystkich to daje wiele do życzenia.

Mam własne zdanie i będę pisał co chcę, nie zabronisz mi go wyzywać.

Z resztą izak większość swoich twoich gier to ma przegrane z pashą bądź innymi pro playerami.

A to, że zrobi jakieś ace na globalach gdzie w jego team był pasha bądź olof nie upoważnia go do tego, że jest jakiś pro, jak Ty piszesz "na pewno gra lepiej od Ciebie". Nie grałeś ze mną to po co piszesz. Napisz na pw to ustawimy się 1vs1 to zobaczysz cwaniaku, wtedy zmienisz zdanie, czekam :)

No tak, przecież wbicie globala na haxach to wyczyn. Zakładam, że każdy gra lepiej od Ciebie,bo to Ty potrafisz grać tylko na odpale, a potem się chwalić globalem, lol. Oczywiście mogę zagrać, ale esea, panie cziter, jestem ciekaw jaki masz tam rank.

Na haxach? Haxy to jest programowanie, cheaty to są wspomagacze do gier unskillu pier**lony.

Panie cziter haha xD XD xD

To, że masz ból dupki bo nie masz pewnie ani jednego konta z globalem to już nie moja sprawa, nie odpisuję Ci już bo żałosny jesteś ziomek.

Go to school & l2p dzieciaku.

No, nawet silver1 gra lepiej ode mnie? To dobrze zakładasz ziomek, wręcz genialnie, wzruszyłem się mocno and dożywotni propsik kid.

Zaproś mnie zerze a nie piszesz posty których nie chce mi się czytać do końca :v

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Najlepiej ustawić jak najniższe dpi (w twoim wypadku 800) i w grze wejść na mapkę dodać bota, zatrzymać go i dać sensitivity na najniższy i potem komendą sensitivity dodawać 0.1 potem 0.05 aż uzyskasz idealne wartości xD. Zmieniaj do czasu kiedy będziesz mógł biegając utrzymać celownik na głowie.

xD

Opublikowano

Czego mam zazdrościć izakowi? Że się sprzedaje za skiny bo reklamuje jackpoty? Lel, co mnie jakieś skiny obchodzą i on, lubię go oglądać ale czasem wygaduje takie bzdury, że masakra.

Ktoś tam z pro playerow gra na sens 1 bądź 1.2 z tego co pamiętam, mają takie podkładki, że im to nie przeszkadza i szybko się obracają, mają to już wyczulone.

@ top

18867749271985459140.png

Mordo, jesteś mistrzem, wygrałeś na dziś xD

Mam 12 kont globali i reszta to smurfy z niższymi rangami.

Gram w cs ok. 9 lat.

W cs:go gram od początku bety.

Co mnie to obchodzi czego on się dorobił xD Mam go w dupie i jego hajsy. Lamus musi zarabiać na streamowaniu bo to pracy fizycznej się nie nadaje, proste.

Ma większe pojęcie o mnie? Bo? Bo zarabia hajs i ogląda go pare tyś gimbów? Co z tego, że miał klan skoro też miałem swój, nawet nie jeden i wiem co i jak.

A to, że robi jakieś badziewne akademie taktyczne gdzie pokazuje 70% smokeów zamiast wszystkich to daje wiele do życzenia.

Mam własne zdanie i będę pisał co chcę, nie zabronisz mi go wyzywać.

Z resztą izak większość swoich twoich gier to ma przegrane z pashą bądź innymi pro playerami.

A to, że zrobi jakieś ace na globalach gdzie w jego team był pasha bądź olof nie upoważnia go do tego, że jest jakiś pro, jak Ty piszesz "na pewno gra lepiej od Ciebie". Nie grałeś ze mną to po co piszesz. Napisz na pw to ustawimy się 1vs1 to zobaczysz cwaniaku, wtedy zmienisz zdanie, czekam :)

No tak, przecież wbicie globala na haxach to wyczyn. Zakładam, że każdy gra lepiej od Ciebie,bo to Ty potrafisz grać tylko na odpale, a potem się chwalić globalem, lol. Oczywiście mogę zagrać, ale esea, panie cziter, jestem ciekaw jaki masz tam rank.

BALLIN BALLIN

Opublikowano

Lamus musi zarabiać na streamowaniu bo to pracy fizycznej się nie nadaje, proste.

Co za lamus nie może zapierdalać z łopatą tylko musi zarabiać na graniu w gry ;( tak mu współczuje  :D

Co do tematu to ustaw 800dpi  i 1-1,5

Opublikowano

Przestańcie się obrażać jak dzieci, jak nie potraficie rozmawiać na poziomie to zalecam kliknąć X w prawym górnym rogu ekranu. MPC nie jest miejscem do tyrania się, przypominam o tym i ostrzegam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...