Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format komputera. POMOCY :)

NoNeK.Kondonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Potrzebuję Waszej pomocy, ponieważ nie wiem jak zabrać sie do zformatowania komputera. Chce go zformatować, ponieważ zacząl mi strasznie mulić ( Chodzi o spadki FPS w grach, głownie CS:GO). Mam go dopiero od końca czerwca, a już 2 razy był u naprawy z powodu owych spadków FPS.

Ale nie w tym rzecz. Potrzebowałbym abyście napisali mi do czego są sterwoniki w komputerze, bo jak wszedłem w menadzera urządzeń to spisałem tylko 2, a wydaje mi sie to za mało.

Napiszcie mi jeszcze co byście chcieli bym Wam napisał, bo chciałbym sie nauczyć robić formata, a nie wydawać kolejny hajs :D

1252914491409251456938.png

Opublikowano

To się naucz, ZAINSTALUJ najpierw system na następnym dysku, zobaczysz jak bedzie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

I . Sterownik to oprogramowanie umożliwiające komputerowi komunikację ze sprzętem lub urządzeniami. Bez sterowników sprzęt podłączany do komputera, na przykład karta wideo lub drukarka, nie będzie działać prawidłowo. 

Polecam się zapoznać z tą definicją :D Jeśli nigdy nie robiłeś formata, myślę że powinieneś obejrzeć , choćby na YT tutorial jak to zrobić , bo przecież nikt tutaj nie bedzie Ci pisał krok po kroku co należy zrobić. 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Polecam jako pierwsze pobrać prawilny program jakim jest CPU-Z. 
Po zainstalowaniu tego programu, ujrzysz swoją specyfikacje komputera, dzięki takim informacją będziesz mógł pobrać sterowniki do swojego komputera.
Jeśli zbytnio nie łapiesz się w tym poszukaj w google informacji pod słowami: format komputera, pobieranie sterownikow, cpu-z. 

Po pobraniu sterowników wrzuć sobie je najlepiej na pendrive.

Po przeprowadzeniu reinstalacji systemu, włóż pendrive i zainstaluj potrzebne sterowniki. 

To jest naprawdę proste!
Wystarczy tylko chęci :D

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano

Może to nie wina systemu tylko tego że komputer ci się zaczyna przegrzewać, a w serwisie po prostu go wyczyścili i wymienili pastę ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...