Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój pomysł na .... anime?! + inne

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Chciałbym Wam dzisiaj przedstawić mój pomysł (scenariusz) serii, a dokładnie sam początek.

Zacznę może od tego, że Silver X lat temu zaczął pisać książkę... tak, dzieci i te ich pomysły, hehe. Nic z tego niestety nie wyszło, tak jak szybko zacząłem, tak szybko skończyłem, ale przedstawię Wam to co mi pozostało, oczywiście skracając najbardziej jak się da, trochę przy tym zmieniając, aż tak znowu Was nie będę zanudzał xD

Sierociniec, w nim pewna młoda dziewczyna/dziewczynka (nie wie czemu się tam znalazła i dlaczego. Nazwałem ją wtedy Yuuki xD) w miarę dojrzała (hasztag dzieci 10-13 letnie strasznie silne / mądre jak to bywa a chińskich bajkach :P) 

Noc, bawi się ona jakąś lalką (nie miała tam zbytnio wielu przyjaciół) ewentualnie może być to jakieś inne zajęcie... czytanie książki czy odrabianie lekcji

Swiatła gasną, słyszy jakiś straszny hałas i krzyki, zostawia zabawkę, chce wyjść, otwiera drzwi, a na ziemi leży trup / ewentualnie słyszy jakiś straszny hałas, otwiera drzwi, słyszy straszne krzyki i zamyka drzwi, wraca się...

Chowa się pod łóżko, do pokoju wlatuje jakieś inne dziecko, płacze (niech to będzie dziewczynka) a za nią jakiś gościu po chwili, podrzyna gardło. 

Ta dziewczynka pod łóżkiem strasznie przestraszona, zamyka buzię, żeby jej ten morderca nie usłyszał (nie widzi kto to jest, na czarno ubrany, czarny płaszcz itp.) Czemu morderca nie zajrzał pod łóżko? No mniejsza o to. 

Morderca wybiega z pokoju, ona w strasznym szoku, wychodzi po jakimś czasie do tej, która leży na ziemi, cała w krwi. Oczywiście poznaje ją, niestety nigdy jeszcze do tej pory nie miała okazji, aby się z nią pobawić.

Mija trochę czasu, Yuuki postanawia wyjść w końcu z tego pokoju, zobaczyć co się dzieje na zewnątrz. Przechadza się powolutku korytarzem, wszędzie trupy, krew na ścianach (ewentualnie może jeszcze ogień się rozpowszechniać, taki smaczek xD

Ona idzie przed siebie, podchodzi do wielkiego okna, jest otwarte. Widzi, że ktoś wybiega z budynku, nie wie jednak kto to był.

Na parapecie leży książka, zakrwawiona, wiatr przewraca strony, pojawia się tam na jakiejś stronie napis (coś w stylu) ,,Będziesz następna" w krwi.

Dziewczynka mdleje. Budzi się po jakimś czasie w szpitalu, obok niej siedzi ta dziewczynka, której zostało gardło poderznięte, pyta się ,,Jak się czujesz? Wszystko w porządku?" Yuuki cała zdziwiona. Sięga, w którymś momencie do kieszeni, a tam zakrwawiony wycinek z zeszytu, i ten napis...

Nie mówię oczywiście, że to jest moje i musi być świetne, ale chyba jakiś potencjał tam ma :D ... może bardziej pod film, nie anime. Ważne, żeby dreszcze byłyby takie jak pod koniec 1 odcinka Gakkou Gurashi (kawaii dziewczynki w świecie opanowanym przez zombie, ech... ale ten zmieniający się opening czy ending, smaczki ukryte w tekście openingu, ukryte w anime różne znaki, jak napisy na tablicy etc. <3) albo nawet i większe, taki mind-f**k. Zapomniałem sobie o tym, co kiedyś stworzyłem, a tutaj jakiś czas wypowiadałem się, że anime > manga > novelki, chociaż jak człowiek sobie coś czyta (lub nawet piszę) a później to sobie wyobraża, to może być mega :3

Co do anime

Jakiś czas temu uważałem, oglądając jakieś, że takie musi być, że nic nie mogłyby być lepsze w nich (teraz się już wypaliłem z lekka. Z następnego sezonu max z 5 lub 6 animu bo albo kontynuacje albo to psychologiczne seineny i może być nawet ciekawie + sięgnę czasami do jakiejś starej perełki. Zobaczyłem sobie też na wiosenny sezon, na chwilę obecną udostępnili 13 serii i nic ciekawego... może jedynie Magi: Sinbad... wolałbym zdecydowanie kontynuacje 2 sezonu) Teraz nawet jakbym chciał patrzyć tylko i wyłącznie na tą zabawę-fun która mi będzie produkcja zapewniała to też siłą rzeczy przyczepię się do animacji (czemu tak? nie inaczej?) OST, OP, ED... no praktycznie wszystkiego.

Za wszelkie błędy, sorry :D

Opublikowano

Może pan Sorata zacznie pisać takie novelki? Kupowałbym!

Co do twojej opowieści to gdyby nie ta mała dziewczynka, to byłoby to połączenie Mirai Nikki z Kiseijuu (nie wiem czemu, ale widzę takie spore podobieństwo).

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

noo, mi sie mega ta historyjka podoba. niby jest troche "tania" ale cos w sobie ma, ja takie cos lubie, wiec jestem na tak (:

Opublikowano

Czułbym o wiele większe dreszcze, gdyby było (tak jak wspomniałeś) coś w stylu Gakkou Gurashi, końcówka pierwszego odcinka :P Lub jakby się okazało, że to wszystko było jakimś złudzeniem albo snem xD (lubię takie klimaty  :v ). Wiesz, trzeba byłoby to ostro podszlifować, porozpisywać i byłoby git. 

gfgdf

Opublikowano

To teraz zostań głównym bohaterem Bakumana i zdobędziesz sławę w Japonii. Tak fajnie.

user since 2009. pare baników się dostało :)

Opublikowano

Nie spodobało mi się szczerze mówiąc.. 

Cięzko też tak na prawdę to ocenic, jak będziesz bardziej zdecydowany w kwestii jakichś szczegółów fabularnych jak i ogólnie fabuły, i napiszesz coś konkretniejszego może łatwiej będzie mi się to oceniało. 

Opublikowano

Panowie wyżej napisali, że im się nie podobało.

Rozwinę trochę i dodam, że może być to spowodowane gimbusiarkim stylem pisania jaki zaprezentowałeś. (treść w nawiasach, emotki, błędne sformułowanie typu "gościu" w odniesieniu do faceta, "Ta dziewczynka pod łóżkiem strasznie przestraszona, zamyka buzię, żeby jej ten morderca nie usłyszał" - "ta", "ten" i już mam dość.

Słabe, a nawet bardzo. Podejrzewam, że to przez to..

Silver X lat temu zaczął pisać

Chociaż wątpię żeby wiek coś zmienił w twoim stylu pisania, bez urazy.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Scenariusz sam w sobie jest zbyt przewidywalny jak na tematykę którą wybrałeś. Na przyszłość - jak przedstawiasz jakiś scenariusz to nie pisz go w takim stylu, bo na prawdę - katorgą było samo czytanie kilku zdań.

Jeszcze jakbym pomyślał, że tak mogłaby wyglądać książka to zdecydowanie bym nie kupował :D 

"Know Your Place"

Opublikowano

@TheMadMan9512

Jakbym gdzieś znalazł ten plik w wordzie i go udostępnił to może by to lepiej wyglądało, raczej na pewno. Tam nie robiłem żadnych nawiasów, i wątpię też, żebym pisał ,,ten" ,,ta" ,,to" .... Tutaj na forum często robię nawiasy, takie dodatkowe informacje dla ludu czy też wyjaśnienia :P Faktycznie, to wyjżej trochę niedokładnie i na szybko. Chciałem jedynie przedstawić pomysł  na produkcję, dać jakiś obraz. Takie cuś ,,W pigułce", ,,pisane na kolanie"... niemniej jednak duże dzięki wszystkim za opinię ;)

@indywidualistaA

Coś jak Takeya i jej choroba, rzeczywistość, świat który sama sobie stworzyła, osobiście wrzuciłbym jeszcze więcej smaczków :P btw. nawet imiona się pokrywają, w tym anime też była Yuuki xD

Opublikowano

Skoro masz wersję bardziej oficjalną to lepiej było ją pokazać - zamiast tego co zaprezentowałeś w temacie.

Jako koneser mongolskiej literatury uważam, że wersja RAW zawsze jest o niebo lepsza od przerabianej.  B)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Pomijajac, że musialam dwa razy przeczytać, by zrozumieć przekaz, to pomysl nie wydaje mi sie głupi (nie wiem, czemu czytajac to wyobraziłam sobie styl rysowania postaci prosto z higurashi no naku koro ni :D). Schemat wydaje się na pierwszxy rzut oka mocno oklepany. Sierociniec, brak pamięci, jakieś paranormalne zjawiska. Ale przeważnie takie oklepane schematy, jak są naprawde dobrze przemyślane, wypadają najlepiej. Jedyne, co mi sie nie podoba to wiek głównej bohaterki. Ja wiem, w animcach lubią go zaniżac, ale w moim wieku oglądanie, czy też czytanie takich produkcji jest mocno przesadzone (nigdy nie uwierze, że tak małe dziecko, choćbym nie wiem jakie miało juz doświadczenia nagle tak wydoroslało psychicznie. Prędzej by straciło rozum, zwłaszcza że mówimy tu o horrorze, a nie fantasy).

igNMhIy.png

Opublikowano

Pomińmy już wszelką logikę, w końcu to anime :P Może i powinna być trochę starsza, ale tylko trochę, bo inaczej wtedy ten sierociniec, chowanie się pod łóżko, ten wielki strach, lęki mogłyby wypaść średnio. Jeszcze tak jak pisałem wcześniej, rzeczywistość a urojenia z jeszczee większym kombinowaniem niż Gakkou Gurashi i ,,tysiąc" plot-twistów. Ja niby to swoje dawne ,,dzieło" wykorzystałem teraz na pomysł na anime, żeby poznać Wasze zdanie (żałuje, że nie udostępniłem całego pliku, chociaż wtedy byście usnęli pewnie xD) to pisząc to, w mojej głowie zrodził się pewien obraz, jakbym wtedy nie pisał a jakiś film oglądał, jakby to mogłoby wyglądać i został on do dzisiaj ;) ... Dawniej lubiłem się bawić w takie rzeczy jak pisanie, a czy to już byłoby bardzo dobre czy totalny gniot, to zależy.

Dzięki za opinię :3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...