Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

IP - wytłumaczenie

Rastam123

Pytanie

Opublikowano

Witam potrzebuję wytłumaczenia co to jest np. adres ip prywatny czyli wewnętrzny? adres ip publiczny czyli zewnętrzny ? zmienne czy stałe ip i jak to sprawdzić ?  Następne pytanko to jeżeli zresetuje router i zmieni mi się moje ip (w google wpisuje moje ip i tam się zmienia) to co dokładnie mi się zmienia ? Proszę nie pisać hejtów bo się na tym nie znam, a chciałbym wiedzieć.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz na Wikipedii informacje o tym co to adres IP, wytłumaczyć jak użyć wyszukiwarki internetowej ?  

Skoro zmienia się adres to się zmienia, to tylko  jedna cyfra, czasem cała . Dla połączenia nie ma to znaczenia, potrzebne tylko jest do własciwego zaadresowania gdzie wysłać jakiekolwiek dane o które było zapytanie ( np szukanie na google hasła ADRES IP ) .

Tak samo jak przeprowadzasz się do innego identycznego  mieszkania gdzie indziej, masz nadal mieszkanie ale z innym adresem i wiadomo gdzie ci wysłać list czy paczkę. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...