Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot w 4F brak metki

GaCeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamówiłem przez neta kurtkę z 4F, zerwałem metki bo przymierzałem kurtkę bez bluzy(zerwałem metki) i potem założyłem z bluzą i okazało się że trochę za ścisła jest.
Czy muszą oni przyjąć zwrot z oderwanymi metkami? Chodzi o to że ten szurek plastikowy trzymający te metki przeciąłem, a metki wszystkie mam nie naruszone, kurtka też nie naruszona.

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Zerwałeś metki itd. to nie muszą przyjmować(nawet nwm czy w ogóle przyjmą)

Ale przecież mam te metki nienaruszone, nie mogą przyczepić nich?

­

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Weź załatw sobie ten kawałek plastiku, kup skarpety czy coś za grosze, wsadź na to metki,

przyczep w to miejsce gdzie metki  były i odeślij. Ewentualnie zgłoś wymianę towaru, wyślą

kuriera, zapakuj kurtkę, metki wrzuć do środka, w razie co powiedz że wszystko było w nienaruszonym

stanie.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Weź załatw sobie ten kawałek plastiku, kup skarpety czy coś za grosze, wsadź na to metki,

przyczep w to miejsce gdzie metki  były i odeślij. Ewentualnie zgłoś wymianę towaru, wyślą

kuriera, zapakuj kurtkę, metki wrzuć do środka, w razie co powiedz że wszystko było w nienaruszonym

stanie.

A jeszcze na suwakach był takie papierki ochronne, musi to też być?

I nie wiem gdzie były przyczepione metki.

­

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Bez problemu dasz radę to oddać.Ja tak nie raz oddawałem i jakoś nigdy sie nie sapali :P

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Ale przecież mam te metki nienaruszone, nie mogą przyczepić nich?

­

To jest firma :D im zależy na kasie przeczytaj regulamin tam skąd kupiłeś powinni napisać  co i jak w razie reklamacji/zwrotu. Jeden Ci przyjmie,a  drugi powie żebyś palił wroty. Te papierki nie muszą być bez przesady. Sam ich nie przyczepiaj bo jeszcze wyjebiesz dziurę w tej kurtce,a wtedy już na 100% Ci nie przyjmą.

Opublikowano

No ja nie mówię że na silę ma ryć dziurę by metki przyczepić xD

Chodzi mi o takie miejsce by to zaczepić i w razie co powiedzieć że tu były, takie dostałem.

Opublikowano

M1jswsm.png

Czyli mam rozumieć że przyjmą zwrot? Jeszcze pytanko, czy w kurtce narciarskiej pod koniec zasuwania powinne być lekkie trudności z zasunięciem do końca(tam pod brodą)?

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Tak, przeleją hajs na konto bankowe.

Trudności nie trudności, jak się zasuwa do końca to jest ok.

Być może jest tam zgrubienie materiału trzymające zamek i powoduje taki efekt.

Ja w swojej kurtce mam takie polarowe zabezpieczenie na zamku pod brodą,

taki jakby kaptur dla zamka, by w brodę nie drapało.

Opublikowano

Tak, przeleją hajs na konto bankowe.

Trudności nie trudności, jak się zasuwa do końca to jest ok.

Być może jest tam zgrubienie materiału trzymające zamek i powoduje taki efekt.

Ja w swojej kurtce mam takie polarowe zabezpieczenie na zamku pod brodą,

taki jakby kaptur dla zamka, by w brodę nie drapało.

https://4fsklep.pl/t4z15-kumn007_kurtka_narciarska_meska_kumn007_-_granatowy,21,80394.html

Taka kurtka, możliwe że to przez kaptur w bluzie są niewielkie trudności z zasunięciem.

­

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Zamek w tej kurtce jest tak jakby "odwrócony" materiał zachodzi na suwak, być może to jest ten efekt ciężkości zapinania.

Poproś obsługę, która CI będzie wysyłać nową kurtkę o sprawdzenie tego. Ewentualnie podjedź do najbliższego sklepu

i tam kup oraz sprawdź kurtkę.

Opublikowano

Jeśli wymieniasz kurtkę na inną, a w tamtej będzie to samo, to nie masz czym się przejmować, tak ma być.

Tak jak wspominałem, jeśli zasuwa się do końca, to nie ma co panikować, zawsze masz te 2 lata gwarancji.

Opublikowano

@GacelxD  tak to znaczy, że przyjmą z powrotem. Zamek chodzi ciężko bo jest pewnie nie wyrobiony :D Lepiej jak śmiga ciężko niż miałby sam się rozsuwać. Jak będzie to samo w kolejnej to porysuj trochę "zęby" zamka w tym miejsc, gdzie tak chodzi ciężko ołówkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...