Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet 10 kb/s !

Diabelski26145

Pytanie

Opublikowano

witam mam problem z netem kiedys mi sie sciągały pliki ok 1,2mb/s a teraz 10 kb/s !?

robiłem dwa testy jeden na speedtest i wyszło mi pobieranie: 10,7 mb/s Upload 0,8 mb/s 

a na drugim pobieranie 9,5 mb/s Upload 0,9 mb/s 

Więc jakim k**** prawem mam 10 kb/s???

proszę o pomoc xD

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu ty z tymi głupotami swoimi ? Nie wiesz nawet w czym problem i bajki zaczynasz pisać. Wiedzą też nie zaskakujesz. 

Ma neta DSL z netii/tepsy/czy innego ISP z limitem - > 10 Mbps czyli średni transfer na poziomie 1,2 mb/s 

Spedtesty działają u każdego operatora dobrze bo tak sa dostosowane serwery firm by pokazywać jak najlepsze wyniki i nie blokować żadnych transferów łącząc bezpośrednio z serwerem testowym. Każdy operator tak ma, do czasu aż nie nawali główne łącze operatora testy są w jak najlepszym porządku.

Speedtesty nie pokazują problemów z lokalną siecią, tak samo problemami z łączem po stronie operatora w centrali tam gdzie linia wpięta jest do modemu.  Problem jest po stronie operatora łącza w obrębie centrali dostępowej i tam powinien się zwrócić skoro wyraźnie napisał że wszystkie transfery ma na poziomie 10 kb/s . 

Diabelski26145  kiedyś dawałeś posty o jakimś świństwie co ci zasięgło w systemie, powinieneś sprawdzić czy nie masz znowu i nie pozestawiało czasem DNS albo nadal nie działa to w systemie. To też może być jeden z powodów słabego netu, ISP wyłącza takim użytkownikom albo spowalnia dostęp do internetu do czasu usunięcia problemu u użytkownika. 

Zadzwoń i dowiedz się ale wcześniej przeskanuj komputer antywirusem 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

witam mam problem z netem kiedys mi sie sciągały pliki ok 1,2mb/s a teraz 10 kb/s !?

robiłem dwa testy jeden na speedtest i wyszło mi pobieranie: 10,7 mb/s Upload 0,8 mb/s 

proszę o pomoc xD

Zazwyczaj mają tak internety na limit ewentualnie słabe radiówki. Co masz za internet?

Opublikowano

Ciekawe jakim prawem trujesz tu na forum zamiast najpierw zadzwonić sobie do ISP i jemu dupsko truć i pytać DLACZEGO ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

proszę o pomoc xD

A takim prawem że hm, zauważ jak sprawdzasz na speedteście jest ok tak? 

Więc wina hostingu, z którego aktualnie pobierasz coś.

Dla przetestowania, sprawdź mega.nz w sensie nwm wrzuć sobie jakiś tam plik i pobierz i według mnie powinno być pobieranie dobre.

Masz neta 100mb/s tak? 

Powiem Ci tak jak niektóre hostingi działają, w sumie większość.. mają ograniczone pobieranie z jednego IP tak by nie obciążyć łącza dla potencjalnych innych użytkowników, no a najlepiej sprawdzać czy to wina neta czy hostingu jest taka że np. jak mówiłem ściągasz z mega.nz coś nwm cokolwiek co waży około 50mb i wtedy zobaczysz z jaką szybkością Ci to będzie pobierać.

To nie wina operatora, operator wywiązuje się z umowy i jak wskazuje speedtest tak jest, lecz inni zwalają także ten słynny Ktosiu na operatora ISP co jest fatalnym i dennym pomysłem.. cóż.

A wiem stąd bo ogólnie o hostingach, łączach i innych sprawach hostingowych, serwerowych itd jestem obeznany lepiej niż ten Pan poniżej ;)

Ciekawe jakim prawem trujesz tu na forum zamiast najpierw zadzwonić sobie do ISP i jemu dupsko truć i pytać DLACZEGO ? 

Ta od razu do FBI.. a truje tutaj on bo żeby taki jak Ty się wkurzał i wymądrzał swoją niewiedzą o hostingach i nabijanie bezsensownych postów :D 

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...