Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - Po prologu gra zaczyna klatkować

MalpkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wczoraj kupiłem Grand Theft Auto V.Zrobiłem prolog i wszystko dobrze ale jak wchodzę do misji z Franklinem i Lamarem to gra zaczyna się tak ciąć że nie da się grać próbowałem wszystkiego reinstalu też.Szkoda mi tej gry bo wydałem na grę 200zł.Pomóżcie mi prosze.

Opublikowano

Dlatego, że dopiero po prologu w North Yankon ładuje się większa część świata i więcej NPC. Co robiłeś, żeby zlikwidować ten problem? Spróbuj zaktualizować sterowniki oraz zdefragmentować dysk. 

Opublikowano

Dysk zdefragmentujesz zwykłym programem, który jest wbudowany w Windowsa lub Auslogic Disk Defrag Touch. Drugi program również jest darmowy, więc wszystko zależy od Ciebie. ;)­

Opublikowano

I co zdefragmentowałem i dalej to samo

Podczas rozgrywki przydziel w Menedżerze zadań procesowi gry wysoki priorytet. Być może to coś da.

Opublikowano

@Velta Dało więcej fps ale dalej tnie przy misji

miałem to samo, specyfikacja taka sama, z tym że procesor i5. Pomogła zmiana w pliku stronicowania, już nie pamiętam dokładnie co tam zmieniałem, ale wpisz na youtube "ram fix gta5" albo coś w tym stylu to znajdziesz, jak chcesz grać jakoś normalnie w tą grę to pasowałoby mieć 8gb ramu.

Opublikowano

Miałem identycznie jak Ty tylko że to było zaraz po premierze i dokupienei ramu tak jak koledze powyżej pomogło. Włącz grę i gdy zaczyna ciąć sprawdź zużycie ramu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...