Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zostałem oscammownay?

.HEAVEN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Chwilę temu napisał do mnie jakiś typ. Napisał, że chce zamienić się za moje skiny i dać swój nóż i wysłał link do zdj z google.com...... Pobrałem i nagle zresetował mi się steam, włączyło to język angielski a w oryginale miałem polski. Podejrzewam, że to scam i jestem w sumie tego pewien. Wyskoczyło mi okno logowania i boję się, że jeżeli zaloguje się to otrzyma on moje dane do logowania. Reinstal steama pomoże? 

Opublikowano

ale zdjecie pobrałeś ? czy plik? jak plik to keylogger pewnie xD zmien lepiej pasy do poczty najlepiej do wszystkiego xD i format kompa

Wszedłem w link i zaczeło się pobieranie. Gdy odpaliłem ''zdjęcie'' to zresetował się steam.

Opublikowano

jak to jest scam to już skinów nie masz a tak radził bym ci zmienić hasła do wszystkiego co masz i zrobić format 

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Opublikowano

Witam serdecznie.

google.com

Phishing i scam. Póki nie wpisałeś danych do logowania (zapewne był to formularz imitujący okienko logowania), konto powinno być bezpieczne. Aktywuj Steam Guard na e-mail i urządzenie mobilne, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. :)

Opublikowano

Phishing i scam. Póki nie wpisałeś danych do logowania (zapewne był to formularz imitujący okienko logowania), konto powinno być bezpieczne. Aktywuj Steam Guard na e-mail i urządzenie mobilne, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. :)

Już dupa :) skiny już poleciały, napisałem do steama, nie wiem czy coś zrobią... http://scr.hu/6nc8/qvqxk

Prosiłbym teraz was o pomoc w odzyskaniu, gdyż napisałem do steama http://scr.hu/6nc8/1xl8ii dostałem taką odpowiedz.

Opublikowano

pls

jestes debilem, NIGDY nie otwieraj zadnych plikow od losowych ludzi, nawet jesli to zdjecie. bylo poprosic zeby wrzucil na imgur, jezeli by odmowil to bys wiedzial ze cos jest nie tak

To nie powód żeby go obrażać, ostrzeżenie słowne. /Miksterek

img.jpg

Opublikowano

^ zgadzam się z przedmówcą. Jak bardzo trzeba być zbaraniałym żeby klikać w takie rzeczy z dziwnym adresem ktorego sie nie widzialo ani razu. My ci nie pomożemy. Valve może ci odda. Przecież tyle razy było trąbione nie klikajcie w ip ts3 rozsyłane przez ludzi bez powodu. Nie pobierajcie paczek od nieznajomych.... A ty dałeś nabrać się na najstarszy i najgłupszy sposób scamu czyli rozsyłanie linków do niepewnych serwisów i jeszcze otwieranie tego typu rzeczy. Antyvirusa też pewnie nie masz. Gratuluję mądrości. Lepiej niech valve nie oddaje. Będzie to przestroga dla innych ludźi (debili)

Opublikowano

^ zgadzam się z przedmówcą. Jak bardzo trzeba być zbaraniałym żeby klikać w takie rzeczy z dziwnym adresem ktorego sie nie widzialo ani razu. My ci nie pomożemy. Valve może ci odda. Przecież tyle razy było trąbione nie klikajcie w ip ts3 rozsyłane przez ludzi bez powodu. Nie pobierajcie paczek od nieznajomych.... A ty dałeś nabrać się na najstarszy i najgłupszy sposób scamu czyli rozsyłanie linków do niepewnych serwisów i jeszcze otwieranie tego typu rzeczy. Antyvirusa też pewnie nie masz. Gratuluję mądrości. Lepiej niech valve nie oddaje. Będzie to przestroga dla innych ludźi (debili)

Mnie tak próbowano oscammować z mojej kosy, ledwo co dropnąłem, następnego dnia jakiś typ mnie dodał do znajomych, i napisał że chce mi dać 2kosy jego znajomy, i podał link do google drive, nawet nie zamierzałem wejść bo to było oczywiste że to scamm

Opublikowano

Ten sposób jest stary jak świat wystawiając ogłoszenie na csgoloungu dostajesz kilka takich prób scamu dziennie. Po co ktoś Ci miałby wysyłać zdjęcie ekwipunku skoro możesz zrobić to sam za pomocą steam no chyba że ma zablokowaną widoczność ale wtedy wiadomo o co chodzi.

Opublikowano

Współczuje tobie, dałeś się nabrać na najstarszy i najbardziej znany scam świata, brawo, choć sam kiedyś dałem się nabrać na to, kiedy jeszcze nie było o nim słuchu, ale wtedy jeszcze valve oddawało itemy także git

76561197963952284.png

Opublikowano

Na csgolounge sporo ludzi ma w profilu link do takiego gówna, raz pobrałem no ale nie włączyłem :P lepiej uważać na takie coś.

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

pls

jestes debilem, NIGDY nie otwieraj zadnych plikow od losowych ludzi, nawet jesli to zdjecie. bylo poprosic zeby wrzucil na imgur, jezeli by odmowil to bys wiedzial ze cos jest nie tak

To nie powód żeby go obrażać, ostrzeżenie słowne. /Miksterek

Nigdy nie miałem takiej sytuacji, lecz myślę, że w sprawach, które ja dobrze znam okazałbyś się Ty debilem :) nigdy nie miałem bogatego ekwipunku więc dlatego jest to pierwsza moja sytuacja. Steam wyjaśnił, że ten link to był formularz w którym podałem mu rzekomo id oraz hasło do konta i maila. 

Wszystko odzyskałem, na szczęscie steam odpisał w miare szybko. Dzięki za pomoc jak i tym, którzy rozumieli moją głupotę oraz tych wszystkich zaawansowanych, którzy starali się hejtować mój błąd gdyż są pępkami świata i nigdy nie popełnili błędu na matematyce (chociażby w dodawaniu  xD )

TEMAT DO ZAMKNIECIA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...