Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który mod? Zastanawiam się nad ENB albo Skyrim Flora Overthaul

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tzn wiem że ENB jest lepszy ale słyszałem kiedyś że ma kosmiczne wymagania więc powiedzcie który jest dla mnie najlepszy?

Windows 10 Home 64-bit

Intel Core i5 4460

8GB ramu

VX229 on AMD Radeon R7 200 Series

(dla uściślenia dodam że w Wiedźmina 3 grałem na średnio-wysokich z wyłączeniem takich smaczków jak super realistic nvidia extreme hair)

oczywiście używam też milion innych modów które mogą trochę zmniejszać płynność gry (nic na grafę, po prostu jest tego dużo)

a może polecacie inny mod na grafę?

Opublikowano

Jakie mody używasz? Któryś z podanych może się z nimi gryźć. Ja używałem "Flora Overhaul" i było okej, weź tą modyfikacje. Poza tym nie ma jednego ENB, więc możesz wziąć "Flora Overhaul" + lekkie ENB. ;)­

Opublikowano

Po co jeden jak można oba? Mam gorszy komputer (2,5 roku), miałem 263 mody, z czego 2/5 to grafika. Wgraj Seasons of Skyrim ENB ultra graphics (pójdzie bez problemu) + Flora Overhaul Regular Edition. Jeśli chcesz pokaz slajdów to możesz wgrać wersję v2.3. 

Opublikowano

PS2: jest sens instalowania kilku ENB czy wybrać najlepszy?

PS2: jakiś mod na lepsze modele postaci? nie chodzi o big breast hentai demon i tym podobne ;)

jakoś zauważyłem że innych niż nude nie ma ale walić bo w skyrimie przecież chodzi się w zbroi xD

to chociaż jakbyście mogli podać jakieś dwa na męskie i żeńskie modele które pasują do siebie stylistyką

Opublikowano

Jeśli wgrasz kilka ENB na raz, i będą w pełni sprawne, to spokojnie zgłoś się po nobla w dziedzinie informatyki. 

UNP najlepsze. Dla facetów słyszałem o jakimś sundracon, ale przyznam się że nie wiem co to jest. 

Opublikowano

ugh.. to sundracon jest tak pedalskie że aż strach przeglądać zdjęcia...

szukam pół dnia i nie znalazłem normalnego overthaula npc'ków tylko same nude 

ale ci moderzy niewyżyci xD

mam nadzieję że pobierające mi się od 10 minut 2k texture troche to wyrówna 

Opublikowano

Pobierz UNP + underwear. Ew. CBBE nevernude, ale UNP lepsze (wg.mnie). Potem SG Female Textures Renewal, bo 2k textures chyba wpływa tylko na otoczenie, nie na postacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...