Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dojrzewanie płciowe wg skali tannera. O co tu chodzi?

RoZZei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wczoraj dostałem swistek że muszę iść do lekarza. Jakieś badania i inne takie podobne.

Najbardziej mnie zaciekawiła jakaś skala tannera o Dojrzewaniu płciowy :)

O co w tych chodzi i jak wygląda badanie?

zwi17b.jpg                   NeverBeAlone

Opublikowano
Takie badania są proste. Zleca na wyniki krwi, moczu i kału. Potem bada ogólnie wszystkie partie ciała i kregosłup, czy jest symetryczny. U chłopców bada bardzo dokładnie penisa i oba jądra. Chwyta za nie i lekko ściska, odciąga i sprawdza, czy są równe. To takie rytynowe badania. Trochę wstyd, gdy lekarzem jest kobieta i to wykonuje oraz jak jest pielęgniarka. Ale one się nie gapią, można wytrzymać.  

:makka: ja takich badań nigdy nie miałem xD

Opublikowano

Nie masz się czego obawiać, zresztą - możesz na te badanie nie iść - nikt ci za to głowy nie urwie. Zresztą - u mnie nigdy się nie bawili w sprawdzanie czegokolwiek. Większość lekarzy lubi wpisywać po prostu odpowiednią cyferkę i tyle. 

Opublikowano

To badanie nie wygląda w ogóle, bo nikt go nie przeprowadza. Także lajt.

A może trafi ci się jakiś fajny milf i będziesz miał farta, kto wie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@Rollciu

xD może się uda i tylko wpisze xD

Najbardziej teraz się przejmuje czy nie jestem na coś chory TAM

To jest tylko sprawdzenie skali dojrzewania, żadne choroby nie mają z tym za bardzo nic wspólnego. Najprawdopodobniej lekarz tylko zapyta się ciebie jak to tam u ciebie wygląda i wpisze to na kartkę. Gdybyś był na coś chory to sam byś zauważył jakieś zmiany (no chyba że to jakaś choroba wykrywana poprzez jakieś szczegółowe badania) , lekarz do tego nie potrzebny.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mówisz że chcesz oszczędzić lekarzowi śmiechu? xD

Na komisji wojskowej i tak Cię obejrzą.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Well, samo badanie polega na określenie etapu dojrzewania płciowego na podstawie wyglądu i wielkości penisa i jąder. Najczęściej lekarze pytają/pokazują obrazki i masz wskazać jak to jest u Ciebie lub każą na chwilę odchylić majtki i sprawdzają owłosienie (więcej o skali tannera - google). Przez 3 badania sprawdzali mi raz na zasadzie, proszę ściągnąć bokserki, ok proszę ubrać bokserki i tyle. Nic strasznego...

>B.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...