Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z item_proto w sf terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 3 dni dopiero bawię się w robienie serwera hamachi żeby popykać ze znajomymi, ale mam problem :/

Kiedy zmieniam bony w mysql do broni konwertuje do txt, wrzucam przez fillezille do db resetuje maszyne to nic się nie dzieje :/ 

Pomoże ktoś mi z tym wyjaśni krok po kroku jak to zrobić ? 

zostawie też gg: 56294788

Opublikowano

@sylwia132

Przekonweruj do txt, potem konwerterem np Epack32 do itemproto.

Na sam koniec wrzuć to do locale ( podmień plik) spakuj i odpal. Jeżeli dalej będziesz miała problemy pisz PW

Opublikowano

Nadajesz chmody ? I pamiętaj, że na terenzo musisz wrzucić do scieżek .../db i  /root/.../db.

Gdy wrzucisz nadajesz chmody 777

Opublikowano

niestety nie pomogło :/

niema opcji żeby nie pomogło,sorry ale naprawdę nie :) Trecu wszystko Ci rozjaśnił,item_proto zmieniasz tylko w db i w item_proto clientowym,MUSI NAWET WIZUALNIE DZIAŁAĆ JEŻELI DOKONUJESZ ZMIAN W ITEM_PROTO CLIENTOWYM,MOZESZ SOBIE USTAWIC ZE NP W ZATRUTYM MIECZU MASZ 5K ATAKU I WIZUALNIE BD MIALA 5K ATAKU :) 

Opublikowano

Jestem chłopakiem. :) to konto jest dziewczyny, nie miałem czasu założyć swojego.

Opisze krok po kroku jak to robiłem:
1.W mysql wpisuje stałe bony do broni o ID:10
2.Konwertuje do pliku txt
3.Wgrywam do db
4. TxT konwertuje tym epackiem
5.rozpakowuje locale i wklejam tam item 
6.Robie reset maszyny i dalej nic :/

pomoże ktoś na gg? krok po kroku ?

gg:56294788

Edit: Zrobiłem wreszcie. Teraz aby mam pytanie czego mi znikł znaczek gm ?

Opublikowano

4. TxT konwertuje tym epackiem
5.rozpakowuje locale i wklejam tam item 
6.Robie reset maszyny i dalej nic :/

wszystko jasne,dobra zrób teraz po mojemu,generujesz item_proto do TXT i TXT PODKREŚLAM .txt wrzucasz do /db PO CZYM ZAMYKASZ FILZEZILLE/WINSCP CZY COKOLWIEK TAM MASZ 
item_proto generujesz pewnie mt2toolsem od Terenzo,w takim badz ukladzie wejdz tam gdzie masz ten program od terenzo folder M2ToolUP.Data\Converter I TAM MASZ ITEM_PROTO_DUMP-A JAK NIE MASZ TO WYGENRUJ RÓWNIEŻ MT2TOOLEM OD TERENZO, I TERAZ W C**J WAŻNE MUSISZ WYCZYŚCIĆ UMYSŁ I TO ZROZUMIEĆ,ZAZNACZASZ "hashName" i dajesz ctrl+h po czym zamieniasz to np. na "hashN4me" GDY TO ZAMIENISZ,ZAZNACZASZ "name" DAJESZ CTRL+H I ZAMIENIASZ WSZYSTKIE "name" NA "hashName" , PO CZYM ZAZNACZASZ "hashN4me"-(czyli to co na początku robiłeś), DAJESZ ctrl+h I ZAMIENIASZ TO NA "name" po czym zapisujesz i pakerem do item_proto,konwertujesz item_proto_dump na item_proto ,-kminisz bazę? 

tu w razie "w" masz link do pakera itemproto z tej oto strony

http://www.mpcforum.pl/topic/193085-sprawny-paker-do-plikow-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/

http://www.speedyshare.com/files/23813621/Paker_do_Item_Proto.rar

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=099336d597f0fc056ee173d7b1680b6fcb8b631766aeeeee27f523e18dcb196e-1281897508

no wypakowywujesz to na pulpit,i wrzucasz tam swoje ZEDYTOWANE item_proto_dump po czym przeciągasz pakowanie.xml na m2.exe i Ci się generuje item_proto i je wrzucasz do locale - powodzenia :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...