Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacje

xpawelx123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, czy tak musisz ogarnąć wszystkie postacie, żeby grać na jakimś poziomie. Musisz znać mechanikę postaci i ich umiejętności, żeby potrafić je skontrować.

Wbijaj 5 lvle na wszystkich postaciach - poznasz je, nauczysz się nimi grać, a za wbicie 5 lvl bohaterem dostajesz 500 golda. Na rankedy i tak musisz kupić 10 postaci. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Chyba najlepiej sie tez od poczatku okreslic czym chcesz grac - support, tank, carry (specjalista lub zabojca). Chyba, ze kreci Cie wszystko to mozesz zostac flexem, ale nie polecam, bo to nigdy nie dziala dobrze. 

No i anyway grac, grac, grac. Postac mozna ogarnac podczas dwoch meczy juz, bardziej skup sie na mapach - kiedy cos powinienes zrobic, jak wygladaja strategie itd. 

Opublikowano

No i anyway grac, grac, grac. Postac mozna ogarnac podczas dwoch meczy juz, bardziej skup sie na mapach - kiedy cos powinienes zrobic, jak wygladaja strategie itd.

Nope. Nie da się ogarnąć postaci grając nią tylko dwa mecze, chyba, że ktoś jest geniuszem, ale tego na żadnym turnieju HotSa nie zauważyłem. Chodzi o to, żeby poznać słabe i mocne strony postaci, wiedzieć, kiedy można zaatakować, a kiedy powinno się uciekać (i na jaką odległość). No i wszystkie umki też wypada znać, żeby się nie zdziwić, jak nagle wyskoczy przed tobą jakiś dzik. Generalnie, poznać mechanikę bohatera, skróty klawiszowe w grze, mieć w głowie jakiś tam build (swój lub nie). Nie da się tego wszystkiego ogarnąć w tylko dwóch meczach. :)

Mapki są właśnie dużo prostsze do ogarnięcia - kilka timingów i... Gra zespołowa. A o to ciężko w qm i niskich ligach.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nope. Nie da się ogarnąć postaci grając nią tylko dwa mecze, chyba, że ktoś jest geniuszem, ale tego na żadnym turnieju HotSa nie zauważyłem. Chodzi o to, żeby poznać słabe i mocne strony postaci, wiedzieć, kiedy można zaatakować, a kiedy powinno się uciekać (i na jaką odległość). No i wszystkie umki też wypada znać, żeby się nie zdziwić, jak nagle wyskoczy przed tobą jakiś dzik. Generalnie, poznać mechanikę bohatera, skróty klawiszowe w grze, mieć w głowie jakiś tam build (swój lub nie). Nie da się tego wszystkiego ogarnąć w tylko dwóch meczach. :)

Mapki są właśnie dużo prostsze do ogarnięcia - kilka timingów i... Gra zespołowa. A o to ciężko w qm i niskich ligach.

Zuupełnie inny pogląd, aczkolwiek każdy może mieć swój. Hots opiera się głównie na mapach, a nie samych postaciach. Jasne, dwie gry by wymasterować postać nie wystarczą, ale żeby ją ogarnąć - oczywiście. Chyba, że mówimy tutaj o tych bardziej skomplikowanych, wtedy jestem w sanie się ugiąć. 

Wbrew pozorom na mapach nie chodzi o timing sam, bo o wiele więcej rzeczy - trzeba wiedzieć kiedy możesz odpuścić jakiś obiekt, kiedy spuścić campy itd. Jest naprawdę 100% więcej do ogarnięcia w mapach niż w bohaterach, a jakoś turnieje hots'a znam od drugiej strony, tak samo treningi tych graczy, także plz, argument inwalida. 

Opublikowano

Zuupełnie inny pogląd, aczkolwiek każdy może mieć swój. Hots opiera się głównie na mapach, a nie samych postaciach. Jasne, dwie gry by wymasterować postać nie wystarczą, ale żeby ją ogarnąć - oczywiście. Chyba, że mówimy tutaj o tych bardziej skomplikowanych, wtedy jestem w sanie się ugiąć. 

Wbrew pozorom na mapach nie chodzi o timing sam, bo o wiele więcej rzeczy - trzeba wiedzieć kiedy możesz odpuścić jakiś obiekt, kiedy spuścić campy itd. Jest naprawdę 100% więcej do ogarnięcia w mapach niż w bohaterach, a jakoś turnieje hots'a znam od drugiej strony, tak samo treningi tych graczy, także plz, argument inwalida.

Mi nie podoba się planowania tego, co zrobię na mapie jeszcze przed grą (bo tak to rozumiem), bardziej traktuję to jako coś w rodzaju RTSa, gdzie decyzje podejmuję w czasie rzeczywistym, zależnie od sytuacji, w jakiej się znajduję - prosty i standardowy przykład - dwóch bohaterów drużyny przeciwnej nie żyje -> idziemy po bossa. Nie zwracam uwagi nawet na czas, bo informacja o pojawieniu się np. tributea pojawia się wystarczająco wcześnie, żeby podjąć decyzję, a nawet rozważyć jeszcze kilka innych opcji. HotS to bardzo wolna gra, chyba, że mówimy tu o starciu między bohaterami - tam liczy się czas reakcji.

Taka "wiedza, kiedy można odpuścić jakiś obiekt" to po prostu szybka kalkulacja całej sytuacji na mapie.

Nie wiem, może przez StarCrafta mam jakieś zboczenie, ale ja większą uwagę przykuwam do kontroli jednostek, tfu, bohaterów, odpowiednich czasów rzucenia umiejętności, obserwacji mapy przez cały czas i jej kontroli, bla, bla. Oboje wiemy, ile tego jest.

ㅈㅈ.

Opublikowano

A grać z ludzmi więcej czy z botami ? xD

Zagraj najpierw na AI, żeby dowiedzieć się, o co chodzi w grze. Ewentualnie, możesz sobie expić postacie grając na AI. Ale tak generalnie, to grać się nauczysz tylko rozgrywając mecze na innych człowieków.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Yhym :D AI czyli przeciwko botom ? :D

A macie może strony z buildami itp ?

AI = artificial intelligence = sztuczna inteligencja = boty korzystają ze sztucznej inteligencji = tak, chodzi o boty.

ㅈㅈ.

Opublikowano

@xpawelx123

Nikt tutaj nie doradzi ci, które postacie powinieneś "ogarnąć". Każdy bohater ma inną złożoność, mechanikę oraz specjalizację. Uważam, że powinieneś pograć różnymi postaciami na mapie testowej a potem kupić te, które najbardziej ci się podobają i expić je jako pierwsze. Najlepiej graj razem z jakimś znajomym (szybciej leci exp na lvl konta i dla postaci, którą grałeś mecz).

Jeżeli chodzi o pomoc z talentami to na oficjalnym forum hotscenter.pl i hotsfire.com są całkiem dobre poradniki z buildami postaci dla osób początkujących.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...