Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośny Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dręczy mnie pewien kompleks ,

Mianowicie :

Jak kupiłem Kompa to wszystko ładnie chodziło cichutko i mogłem siedzieć nocami .

Teraz strasznie się rozhulał jest głośny ...

Ubolewam nad tym i nie wiem jak go skutecznie wyciszyć...

Komputer jest czysty czyszczony regularnie nie ma żadnych wałów prochów czy coś .

Nie jest też strasznie przeciążony , Stoi w dobrym wentylowanym miejscu ma swobodę "oddychania" przepływu powietrza ,

Podłoże hmmm ... to na czym stoi też raczej nie ma nic do rzeczy bo jest ustawiony na miękkich podkładkach tak jakby styropianowych bardzo miękkie delikatne tak jakby ^^ .

Jakieś pomysły Sugestie ?

Pytanie jak to zrobić ? :>

@down

ja nie pytam czy ktoś to ma ...

Czy ktoś mi potrafi pomóc .

Czytanie ze zrozumieniem .

Opublikowano

Albo coś z obudową, albo po prostu go odkurz. bo może procek/grafa za gorące, i chłodzenie wariuje.

Opublikowano

Żartujesz sobie chyba ... że bede leciał do sklepu za nowym bo głośno chodzi ?!

Żałosne...

Zresztą nie stać mnie na takie wydatki .

Wszystko jest w pełni czyściutkie . Obudowa jest ok nie ma żadnych drgań po prostu głośno "huczy" wcześniej był cichutki

Opublikowano

1.Wiatraczek sie zepsul ;]

2.moze miedzy wiatraczkiem a radiatorem jest duzo kurzu tak jak ja mialem ;/

Opublikowano

Ja pamiętam miałem 6-7lat mój pierwszy komp i też miałem taki problem starszy zawiózł kopa do salonu gdzie był kupowany mój sprzęcior i okazało się że jakaś część była za duża czy po prostu źle włożona i obcierała o coś ale to było kilka lat temu, moja pamięć jest słaba i nie powiem Ci teraz co to było :/

refy RMCF

Opublikowano

ja poprostu biore kompresor i wydmuchuje cały kurz z radiatorów :P zawsze dziala

So what we get drunk

So what we smoke weed

We’re just having fun

We don’t care who sees

So what we go out

That’s how it’s supposed to be

Living young and wild and free

Opublikowano

Jeżeli regularnie czyścisz kompa i wszystkie wiatraki są czyste i nie ma w nich nabitego kurzu to musisz zlokalizować który z nich głośno pracuje i go przesmarować (smar na bazie silikonowo-teflonowej załatwi sprawę ale niestety tylko na kolejne 2-3 miechy). Jak nie pomoże przesmarowanie to go wymień ale nie kupuj najtańszego chińczyka bo problem wróci bardzo szybko (polecam popatrzeć na wentyle na łożyskach kulkowych bo takie tez są). Jak obudowa wpada ci w rezonans to bardzo ładnie wygłusza to kawałek maty takiej jak przykleja się podczas wygłuszania samochodu pod konkretny sprzęt audio ( dobry sklep motoryzacyjny albo ze sprzętem caraudio powinien to mieć - koszt w zależności od grubości, porowatości, giętkości, itp - tobie wystarczy najzwyklejsza - 5-10 zł) - mata jest samo przylepna i efekt jest naprawdę za....

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

Zastosowałem sie do metod Edk`a smar jest nowy ok pod radiatorem kurzu brak zero wydmuchane wyczyszczone

odkurzone ładnie wszystko jest .

Ale problem występuje nadal...

Nie jest do dysk...

Ani żaden podzespół ...

Po Prostu jakby te wiatraki głośno chodziły...

Orientuje sie ktoś ile kosztowała by wymiana chłodzenia wiatrak na ciecz?

Lub po prostu jakieś tanie ciche "wentylki"

Opublikowano

Przeczyść wiatraki w karcie graf. , i od procesora , jak chcesz się kłopocić jeszcze bardziej to możesz rozkręcić zasilacz i przeczyścić go całkiem ... Propoonuję sprężone powietrze ... to zawsze działa

Intel Core Quad Q8300 4x2,5GHz , 4GB Kingston , SATA Samsung 500GB , GeForce 9800GT 1024 MB

Kto odważny zwycięża , lecz jak ktoś ma być odważny skoro otaczają go lagerzy ?