Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Channel Group - Zmiana hasła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mogę zrobić tak aby np osobie której dam kanał mogła sobie swobodnie zmieniać hasło topic i itp. ?

Próbowałem z channel groups to wtedy użytkownik mógł zmienić sobie hasło i te rzeczy na wszystkich kanałach -_-

Jak uzyskać efekt aby mógł te rzeczy edytować tylko na swoim kanale ? 

Opublikowano

hmm ustawiasz to w randze channelowej.
Channel -> Modify -> Password / Topic
I dana osoba może korzystać tylko z tych uprawnień tam gdzie ma rangę kanałową, jeśli może edytować na wszystkich kanałach " na całym serwerze " to szukaj błędów w rangach serwerowych.

Innej opcji nie ma.

Opublikowano

Hmmm no i właśnie w tym problem :D Jak tak robię np. na guest z channel rangą to i tak może na wszystkich (siedząc na kanale z tą rangą może edytować też inne kanały) W randze guest w utwórz i modyfikuj w uprawnieniach wszystko jest zabrane

Opublikowano

A słuchaj sprawdzałeś czy możesz zmieniać na innych kanałach? Bo dostępne to jest, widzisz dostępne pole edycji lecz nie może zapisać tych zmian na innym kanale.

Opublikowano

Spróbowałem właśnie zmienić, da się

EDIT zrobiłem kopię rangi guest i zrestartowałem serwer i nagle zaczęło działać :D

Na kanale z rangą można wszystko robić na innych jest już teraz insufficient client permissions (nieudane w i_channel_modify_power)

Nwm w czym był problem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...