Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sytuacja w APB?

Ephroxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, grałem 3 lata temu i ciekawi mnie jak gra teraz wygląda? Oprócz świetnej rozgrywki i dobrej zabawy pamiętam niestety także problemy z optymalizacją, p2w, cziterstwo i fatalne dobieranie przeciwników kiedy 5 osobowe klany ze złotą rangą i 255rankiem na teamspeaku kosiły mnie samego w grupie randomowych low ranków. Czy coś się poprawiło czy pogorszyło? Grają nasi rodacy, czy są polskie klany? Dajcie znać jak jest, dzięki.

Opublikowano

Zacznę może od tego, że matchmaking w tej grze nie istnieje, więc zawsze istnieje szansa na to, że dobierze Ci dużo lepszych graczy, którzy wydają systematycznie pieniądze na grę. Optymalizacja zdecydowanie się poprawiła, cziterzy zawsze będą, są systematycznie banowani, polskie klany również istnieję - mój znajomy jest aktualnie liderem pewnego polskiego klanu gdzie siedzi w nim chyba 15 graczy. 
P2W był i zawsze będzie, ale ostatnio dodali fajny system, a mianowicie "Refer a friend", gdzie za nabite punkty możesz kupić chociażby Cr5 bądź Oscara (wszystko ma po 3 sloty i jest przepisane na całe konto), również można zakupić za punkty auta, kitsy, skiny oraz ciuchy, więc to w jakiś tam sposób rekompensuje typowe P2W. W grze nastąpiła fuzja serwerów.
Przez ostatnie 2 tygodnie gra strasznie lagguje, rzekomo są puszczane DDOSy, które nie pozwalają na grę. Firma próbuje coś z tym zrobić, ale bez skutków. 
Podsumowując, warto wrócić do gry, lecz trzeba się liczyć z laggami, które mogą wystąpić podczas gry.

Zapraszam na serwer Citadel.  ;)

maybenow.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak z tym łączniem serwerów dokładnie było? Kiedyś miałem postać na Obeya a teraz mam napisane właśnie Citadel. Jest tylko 1 serwer? Co do tego refer a friend to pewnie trzeba z milion znajomych mieć i ich przekonać żeby w to grali żeby sobie taką broń czy auto kupić, czy inaczej to jakoś działa? Mógłbyś od razu podać nazwę klanu i może swój nick jeśli nie masz nic przeciwko? Ja się sporo nasłuchałem, że w tej grze P2W nie ma bo niby te bronie z armasa są takie same albo i gorsze od darmowych, ale grając niestety się to nie potwierdza bo ich bronie mają większy zasięg, większą szybkostrzelność i obrażenia bo padam nawet po 2 strzałach a sam muszę niekiedy 5-6 razy walnąć takiego ISowca aby go zabić a normalnego gracza zabijam po 3. Jak to możliwe skoro tutaj nie ma itemów na zwiększanie HP nie licząc kevlara którego nikt nie używa? Wychodziłem z założenia, że takie botki lepiej i dłużej grają, ale to bardziej wygląda jakby mieli więcej hp i większy dmg z broni kiedy porównuję z innymi F2P graczami. Znajomy co jest bardzo dobry w strzelanki wszelkiego rodzaju tutaj też kosi w każdej misji niemiłosiernie, ale jak dobierze ISowców na 255 to ma czasem 0/15 i nie może ich nawet dotknąć bo wszystko tankują i zabijają na 2 strzały pistoletem z połowy mapy.

Opublikowano

Powstała fuzja serwerów czy jakoś tak - nie pamiętam dokładnie jak to było. Serwerów jest parę, najwięcej polskich graczy siedzi na Citadelu. Jeżeli chodzi o refer a friend, aktualnie możesz zaprosić 3 graczy. System polega na tym, że otrzymujesz punkty, które wymieniasz na bronie / ciuchy / samochody / kitsy i skiny do broni - wszystko oczywiście na całe konto. Jest pewien myk, który pozwala zrobić dosyć szybko wszystkie refy, ale do tego trzeba znaleźć drugą osobę, która Ci pomoże. Myk polega na tym (pomijam etap zakładania konta z refa), że wchodzicie na pusty serwer, robicie misje do końca - nie czekacie na przeciwników, a jeżeli natraficie jakimś cudem właśnie na nich to gdy macie przejąć jakiś punkt wystarczy poczekać do końca misji. P2W w tej grze jest i zawsze był, tym bardziej, że coraz to mocniejsze bronie wychodzą gdzie można je zdobyć tylko za realną gotówkę. 
Co do ilości HP, wszystko zależy od tego jak ogarnięty jesteś. Tobie może się wydawać, że trafiłeś w przeciwnika 10 razy a on dalej stoi na nogach, ale rzeczywistość często w tej grze jest inna. Dodam też, że nie ma znaczenia czy strzelisz typowi w głowę czy też w stopę, obrażenia są takie same. 
Aktualnie nie znajduję się w żadnym klanie, z poprzedniego wyszedłem z przyczyn prywatnych. Mój nick to Husoc, taki sam jak na forum. 

Jeżeli chodzi o takie typowe goldy 255 to faktycznie, najgorzej jak takich w przeciwnej drużynie jest 4 - oczywiście full premade. Wtedy ja wiem, że ta runda nie ma kompletnie sensu i przez takie sytuacje strasznie się denerwuje w tej grze.

Pisałem na szybkiego, mam nadzieję, że zrozumiesz chociaż część z tego. Jeżeli będziesz chciał dowiedzieć się czegoś więcej, to zapraszam na jakąś rozmowę poprzez ts lub skype. Przez takie komunikatory często tłumaczę dużo lepiej.

maybenow.png

Opublikowano

Wiem o tych obrażeniach cała postać jest jednym prostokątem jakby, natomiast kiedy trafiam przeciwnika to widać krew także wiem kiedy ktoś dostaje i ile strzałów przyjmuje, porównuję to z innymi graczami i mi się nie zgadza.

W niektórych przegranych misjach widzę, że inni wygrali bo grają lepiej, mieli lepszy team, lepszą miejscówkę dzięki czemu się lepiej ustawili, ale normalnie dało się każdego zabić taką samą ilością strzałów i oni też zabijali normalnie. Zawsze staram się spojrzeć obiektywnie i nie wyzywam od cziterów. Nie uważam, że jakoś genialnie gram na pewno jeszcze sporo doświadczenia i praktyki trzeba nabrać. Jednak są misję gdzie się ma 0/15 i nie idzie takich bocików dotknąć nawet jak wbiję typowi na plecy i mu wywalam cały magazynek albo kilka strzałów z shotguna to on spokojnie się obróci, zobaczy mnie, naceluje, strzeli 2 razy i ja ginę cały czas w niego strzelając kiedy on to robi. Mi osobiście to wygląda jakby miał 4x więcej HP a nie lepiej grał bo innym nie muszę nawet na plecy wbiegać żeby ich zabić mniejszą ilością strzałów. Z kolei ja się czuję jakbym był papierem bo ginę od 2 pestek a normalni gracze już muszą więcej we mnie władować. Nie kumam tego. Potrafię odróżnić jak ktoś np. szybciej strzela a ja za wolno i dlatego mnie zabije a z takimi 255 niektórymi to jest magia co się dzieje.

W każdym razie plan jest wbić 255 i zobaczyć jak wtedy to będzie wyglądać.. na razie mam dopiero ponad 200h, ale nie wiem czy jestem w stanie wyciągnąć więcej z tych darmowych broni bo strzelam jak najlepiej mogę i brakuje mi dmg. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...