Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące komend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam mały problem z pewnymi komendami... Mianowicie, problemem tego do końca nazwać nie można, ale chodzi mi o komendy typu:

/reload

/reload all

/reload proto

Czy każda z tych komend jest "bezpieczna" - w sensie, czy nic nie grozi serwerowi, czy czegoś nie zbuguje, nie wywali itd...

Aktualnie pracuję na VPS'ie, a w niedalekiej przyszłości chciałbym również ogarnąć dedyka, dlatego pytam co z tymi komendami ;)

Za pomoc oczywiście like ^^

Opublikowano

Jak ktoś wykonuje misję na serwerze, a ty użyjesz komendy /reload q lub reload all może mu się ona zbugować.

A jak jesteś sam to nic się nie dzieje.

Opublikowano

Jak ktoś wykonuje misję na serwerze, a ty użyjesz komendy /reload q lub reload all może mu się ona zbugować.

A jak jesteś sam to nic się nie dzieje.

A jeżeli chodzi o /reload proto ? ;)

Opublikowano

tego już nie wiem ;>

Ale nic nie powinno się dziać.

Okej, to czekam na zdanie innych osób, dzięki.

Jak najbardziej przyjmę zdanie dot. każdej z wyżej wymienionych komend  :s

Opublikowano

tego już nie wiem ;>

Ale nic nie powinno się dziać.

Jeżeli wpiszesz:

- reload proto

- reload

Na serwerze gdzie jest sporo graczy może wywalić serwer, ponieważ te komendy przeładowują proto itp podczas gdy z serwera są wysyłane zapytania.

Opublikowano

Jeżeli wpiszesz:

- reload proto

- reload

Na serwerze gdzie jest sporo graczy może wywalić serwer, ponieważ te komendy przeładowują proto itp podczas gdy z serwera są wysyłane zapytania.

-reload i -reload proto przeładowują to samo, czyli tylko item_proto, czy -reload jeszcze coś dodatkowo ?

Opublikowano

Powiem tak, żadna z tych komend nie zaszkodzi serwerowi jeżeli jesteś na nim sam. Lecz gdy są gracze to mogą sie bugować misje,bronie,zbroje itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...