Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co brakuje na typowym serwerze o trybie EasyHardcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Zakładam serwer EasyHC i piszę ten temat z takiego powodu by się dowiedzieć waszym zdaniem czego brakuje na serwerze lub co usunąć, co poprawić itp.

Tak, więc zacznijmy od tego, że będzie to serwer EasyHardcore z dropem do max 40% (drop uzupełnię w godzinach wieczornych), ale jeśli macie własne propozycje co do dropu to proszę pisać.

Na serwerze znajdować się będzie się plugin na Skrzynki CS:GO lub Pierożki tego jeszcze nie wiem może wy wybierzecie co ma być i co mają posiadać skrzynki lub pierożki. Serwer będzie posiadał 4 rangi do kupna takiej ka Vip, SuperVip, Heros oraz Legenda, ale będzie można też kupić disco zbroję, itemki na gildię oraz walutę serwera za pomocą PSC/SMS/PayPal bądź przelew. Na serwer został wykonany również plugin na sprawdzanie graczy, losowanie co 3 minuty, a osoba co zostanie wylosowana dostaje kupon i może go wymienić na walutę serwera u wieśniaka, boyfarmery, sandfarmery, stoniarki. Mam też do was pytanie czy przed czerwoną linią na spawnie miało by się znajdować tylko z 1 strony PvP z wyłączonymi perełkami itp. jeśli to dobry pomysł to proszę o napisanie czy to zrobić również. Napisany jest skrypt "kods" który za pomocą /kod wygeneruje losowe liczy i kto pierwszy przepisze te liczy za pomocą /kod LICZY to dostaje jakąś rangę na serwerze na okres 10dni. To chyba wszystko z tych pluginów co mają urozmaicić grę tak, więc jeśli można was prosić piszcie co dodać/usunąć/zmienić na serwerze za każdą konkretną propozycję daję + i napiszcie czy taki serwer ma szansę się wybić.

Z góry dziękuję za każdą wiadomość i pozdrawiam.

Opublikowano

Nic.

@Off: Precz z takimi serwerami !

cccae149d21a4.png

Już w krótce!

Wszelkie prawa zastrzeżone! 2015r. ]

Opublikowano

Nic.

@Off: Precz z takimi serwerami !

precz z twoim hcsurvival :)

Za taki zbędne posty powinny być warny moim zdaniem.

Opublikowano

Napisze jak by miał wyglądać serwer na którym z chęcią bym grał: Drop 20-30% | jedna ranga do kupienia VIP | żadnych boyfarmerów i sand farmerów | żadnych skrzynek cs:go i pierożków | żadnych disco zbroi | łatwe itemy na gildie | dość duża administracja żeby pozbyć się cziterów | żadnych anty cheatów które banują po wykrycia cheata ponieważ zazwyczaj są one wadliwe | żadnego losowania co 3 min | dobra maszyna żeby nie było lagów | normalne enchanty które można zdobyć na czystym minecrafcie (bez sharpness X itp.) | nether on po tygodniu | potki na siłę 2 wyłączone | dość dobry drop obsydianu a najlepiej jakieś obsydianarki typu rozwalasz 1 blok obsydianarki a wypada Ci 10-15 obsydianu | ban za śmierć na 10-20 min z możliwością z craftowania w grze dodatkowego życia | Brak skryptów ponieważ strasznie obciążają serwer. 

To chyba wszystko a jeżeli nie to dopisze ;)

O

/V\

/''\

Opublikowano

UWAGA! Cały świat z 99999999999 serwerów isihace zleci się właśnie do ciebie, bo masz takie niesamowite i nowatorskie pomysły.

@AntyWarn

Usunąć wszystko i zrobić inny serwer niż EasyHC

Opublikowano

UWAGA! Cały świat z 99999999999 serwerów isihace zleci się właśnie do ciebie, bo masz takie niesamowite i nowatorskie pomysły.

@AntyWarn

Usunąć wszystko i zrobić inny serwer niż EasyHC

Robię serwer taki na jaki mam ochotę nie sądzisz? Poczytaj o co pytam a potem komentuj bo takie nabijanie postów jest DZIECINNE. :)

Opublikowano

Jezeli chodzi o easyhc to dodaj cos od siebie czegos innego np:

Ciekawych dodatkow do gildi

Mozliwosc ingerowania graczy w serwer chodzi mi o to ze np chcia obys cos dodal dodaj to!!!

Opublikowano

Jezeli chodzi o easyhc to dodaj cos od siebie czegos innego np:

Ciekawych dodatkow do gildi

Mozliwosc ingerowania graczy w serwer chodzi mi o to ze np chcia obys cos dodal dodaj to!!!

Przecież ingerują osoby z forum i piszą tutaj co by chcieli zobaczyć, bo to serwer dla graczy a nie dla mnie.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, ze wiekszosc daje drop diaxow na serwerach EasyHc drop 10%... Nie dawaj tyle! EasyHc to nie jakis mega drop.

Mozesz tez dodac kod na czacie co 10minut, za ktory otrzymujemy monety (punkty), ktore mozemy wymienic pod komenda /sklep.

Aby pisac na czacie trzeba miec np. 1lvl kopania (ostatnio co raz czesciej sie to pojawia). Napewno jakis Turbo Exp, ktory kocha pelno graczy. Jak bede mial wiecej pomyslow dam znac.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, ze wiekszosc daje drop diaxow na serwerach EasyHc drop 10%... Nie dawaj tyle! EasyHc to nie jakis mega drop.

Mozesz tez dodac kod na czacie co 10minut, za ktory otrzymujemy monety (punkty), ktore mozemy wymienic pod komenda /sklep.

Aby pisac na czacie trzeba miec np. 1lvl kopania (ostatnio co raz czesciej sie to pojawia). Napewno jakis Turbo Exp, ktory kocha pelno graczy. Jak bede mial wiecej pomyslow dam znac.

Właśnie 10% to dobry drop moim zdaniem jak na taki serwer jak coś to się z czasem zmieni.

Jest losowanie co 10minut na czacie w którym osoba wylosowana dostaje "Kupon z Losowania" i może go wymienić na /warp sklep za walutę serwera którą wymienisz na itemki na potki.

Dodane jest, żeby napisać coś na czacie trzeba pierw wykopać 200 stone i można pisać co 10 sekund :).

TurboDrop czyli do IS'u dodać do kupna czy jak?

Na chwilę obecną wgraliśmy unikalne pluginy na antyfaworkę, sprawdzanie, plugin, że gracz może sobie wyłączyć albo wyczyścić czat, wyłączyliśmy nether oraz end i ustawiliśmy border mapy na 8000 kratek.

To oczywiście nowości jakie wprowadziliśmy na serwer ;)

Pytanie do was. Czy w broniach mają być np. Stattraki i czy chcecie coś typu pierożki lub skrzynki CS:GO i jeśli tak to co miało by w nich być.

Opublikowano

10%! Co taki mały daj od razu 100%.

@AntyBlezur

Na IsiHC daj 1,5% bo i tak po dniu grania będzie wszystko z diax. Wiem bo gram na takich serwerach i nawet na MCHC gildie i set diax miałem po 5 dniach.

Opublikowano

10%! Co taki mały daj od razu 100%.

@AntyBlezur

Na IsiHC daj 1,5% bo i tak po dniu grania będzie wszystko z diax. Wiem bo gram na takich serwerach i nawet na MCHC gildie i set diax miałem po 5 dniach.

według mnie 10% to dobra ilość bo i tak trzeba by zrobić sety, itemki na gilldie zebrać itp. a to chwila nie będzie.

Opublikowano

ech

EasyHardcore zrób obowiązkowo:

- Darmowy drop diaxów żeby dzieci miały na chleb

- drop 30%-5% (Bo też będzie przesada jak coś 5 wykopanych stone leci diax)

- itemy na gildie wynoszą (uwaga matma !!!!) % na drop *10

- rangi które dają przedmioty dzięki czemu przeciwnik ginie na 1 cios mają się różnić znacznie ale żadna nie daje give gm fly itp.

@Edit odpowiem na twój komentarz wyżej:

grałem 2 dni na serwerze EasySriziHardcore i powiem że nuda po 2 dniach miałem tyle przedmiotów że mogłem zrobić 50 gildii 230 setów diax prot 5 i tyle samo mieczyków sharpness V (Nie mówię że twój serwer taki będzie ale serwery EasyHardcore są dla osób które grają tylko na creative [Nie mówię że twój taki będzie]) Teraz matma 10% drop diax ze stone ? czyli co 10 wykopanych stone dostaniemy diaxa :)

EasyHC ? - EasyHardcore

HardPC ? - HardPeaceful

Zróbcie jeszcze MedmiuMedium

i EasyEasy

kur albo serwer jest hardcore albo easy .......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...