Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime - Dobry Romans, Okruchy Życia

KoMaR1911..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo siema szukam Dobrego Romansu, Okruchów życia

Do tej pory anime które obejrzałem i mi się podobały :

Golden Time (tak to anime było dobre nie rozumiem nagonki na to anime że jest złe.)

Toradora!

Nana 

Sakamichi no Apollon

i szukam czegoś pod ten styl bo ile można rewatchować jedno i to samo anime xD

Moje MyAnimeList : http://myanimelist.net/animelist/KoMaR1337

kwwLI6C.png

Opublikowano

Kimi no Iru Machi - cudo dramat, dobry romans, trochę podobne do Golden Time, bo jest taki mały wątek choroby

White Album 2 - cóż tu mówić, genialna seria, z genialnym romansem, z jeszcze lepszym dramatem, mimo to, że tu takich typowych okruchów prawie nie ma. Do tego miła dla ucha muzyka.

Kaichou wa Maid-sama - komedia, romans. Oczywiście wszystko jest w tym "anime" wyolbrzymione i tylko facet się stara. Mimo to, genialna seria.

Kimi ni Todoke - tutaj musisz mieć trochę cierpliwości żeby coś się rozkręciło. Anime jest dobre, wolne, czasami denerwujące ze względu na zachowanie główniej bohaterki.

Clannad - tutaj okruchy biorą górę, zwłaszcza w drugim sezonie, na którym zdarzyło mi się płakać. Romans, dramat, szkoła w pierwszym sezonie jak i trochę nadprzyrodzonych rzeczy.

Bakuman - opowiada o dwóch mangakach, którzy mają swoje wzloty i upadki. Genalna trzysezonowa seria. Romans, dramat, okruchy, komedia.

Amagami SS - można powiedzieć, że jest 6 różnych opowieści, każda z inną dziewczyną. Seria dwusezonowa, bardzo dobra.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Musz E ci powiedzieć że White Album 2 oglądałem i nie bylo jakieś nie wiadomo jak abrdzo świetne, natomaist Kimi no Iru Machi także polecam bardzo dobre i wciągające.

Opublikowano

Sakrasou no pet no kanjo, Kimi ni Todoke, Perfect Girl Evolution (jakby debilnie nazwa nie brzmiała to jest bardzo faajne, jednak nie wiem czy na 100% to taki gatunek jak opisałeś, ale polecam, bo trochę imo romans, trochę okruchy), Kaichou wa Maid-sama. :P

Opublikowano

Clannad to pozycja obowiązkowa dla kazdego fana okruchow zycia.

Sezon 1 moze troche przynudzac momentami, lecz od 2 sezonu nie oderwiesz sie! Bedziesz chcial wiecej i wiecej makka­

lubie sie spowolnic

Opublikowano

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

Myself:Yourself

Sankarea

AnoHana

Kokoro Connect

Ore Monogatari

Venus Versus Virus

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Ja polecę Clannad oraz Sakurasou no pet na kanojo :)

Sakurasou no pet na kanojo porzuciłem po 12 odcinkach po prostu takie nudy że ja jebie... Clannad słyszałem ze 1 sezon też nudny

Chodzi mi głównie coś pokroju Nany a Golden Time Czyli Okruchy życia, Romans dobrze żeby anime było skończone bo jedyny minus Nany to ze już nigdy się nie skończy...

kwwLI6C.png

Opublikowano

Sakurasou no pet na kanojo porzuciłem po 12 odcinkach po prostu takie nudy że ja jebie... Clannad słyszałem ze 1 sezon też nudny

Chodzi mi głównie coś pokroju Nany a Golden Time Czyli Okruchy życia, Romans dobrze żeby anime było skończone bo jedyny minus Nany to ze już nigdy się nie skończy...

To Kimi no Iru Machi pasuje.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Widzę, że nikt tutaj tego nie zaproponował, trochę sie nie dziwie, jest to dość stara produkcja, ale ja polecam "Peach Girl". Wydaje mi się, że jest to anime najbardziej zbliżone do Nany. Nie jest aż tak "poważne" ponieważ głównymi bohaterami są licealiści, ale jest to typowa produkcja pod ochy i achy, wraz ze smarkaniem w tony chusteczek.

ge9809.jpg

Produkcja bardziej nastawiona pod widownie Shoujo, ale może i Tobie się spodoba :)

igNMhIy.png

Opublikowano
  • Clannad (zdecydowanie polecam drugą serię "After Story", w życiu nie widziałem smutniejszej chińskiej bajki)
  • Angel Beats 
  • Air
  • Ano Hi Mita Hana No Namae Wo Bokutachi Wa Mada Shiranai
  • Tasogare Otome x Amnesia (jedna z moich ulubionych serii, końcówka majstersztyk)
  • Kotonoha No Niwa (najpiękniejsza kreska jaką kiedykolwiek widziałem)
  • 5 Centimeters Per Second (bardzo głębokie, zmusza do przemyśleń)
  • Bokura Ga Ita (ta seria trochę mnie wkurzała, ale to chyba dlatego że miłość głównych bohaterów nie jest tak idealna, jak jest to przedstawione w większości bajek - po prostu realna)
  • Tonari No Kaibutsu-kun
  • Hal
  • Hotarubi No Mori E
  • Kaichou Wa Maid-Sama (nie wiem dlaczego dużo osób tak bardzo krytykuje tą serię, moim zdaniem jest fantastyczna).

Do wyboru do koloru :D

"Know Your Place"

Opublikowano

Bokura Ga Ita również polecam, Kimi ga Nozomu Eien, Shiki, Shigatsu wa Kimi no Uso - ciekawe anime, jeżeli lubisz klasyczną muzykę, miłosne rozterki, to idealne :p

Cossette no Shouzou, Fruits Basket.

Opublikowano

Polece jeszcze Paradise Kiss. Jest to anime na podstawie mangi tej samej autorki, co NANA. Trzyma idealnie klimat Nany :)

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...