Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Migające kreski, oraz sekudnowe lagi - Ekran

dlah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od niedawna jestem nabywcą nowego (dla mnie) laptopa, bardzo popularny model Lenovo Y50-70.

Borykam się z problemem, a mianowicie:

Podaczas pracy, grania, ogldania YT czy cokowliek innego, od czasu do czas migają mi takie białe bardzo cienkie kreski, linie. Są to linie poziome (pod różnymi kątami). Dla wyobraźni jak ze starych filmów czarno białych, klatkowanych z tym, ze oczywiście ekran nie skacze, a linie są bardzo cienkie.

Zazwyczaj jakoś wyskakują 2 lub 4 co jest mało zauważalne, ale jest.

Niestety screena nie jestem w stanie wykonać ponieważ ich czas emisyjny jest krótszy niż jedna sekunda.

Niby problem niewielki, ale skoro powinno ich nie być to wolałbym jakoś zaradzić, ponieważ nie mam dużej wiedzy infomartycznej, radze się was i proszę o pomoc z tym problemem. Szukałem w google, ale wszystkie opisywane przypadki nie poasują do mojego, albo nie umiem szukać, w takim razie proszę o link.

Dodatkowo podczas gry np Amnesia gdzie nie potrzeba połaczenia internetowego by zadowolić się rozgrywką pojawiają się momentami sekundowe lagi co potrafi bardzo irytować. Może ma to związek z tymi kreskami.

Bardzo proszę o pomoc i przepraszam jeżeli napisałem w złym dziale, ale nie byłem pewny czy to tu.

P.S. Laptopa mam od września bieżącego roku (2015).

Opublikowano

Możliwe że to pamięć albo sama grafika siada.

W najlepszym przypadku tylko kabel od matrycy ma słabe ekranowanie i zbiera zakłócenia. Wystarczy wyczyścić albo docisnąć wtyk w gnieździe. 

Sprawdź czy zmienia się ilość dropów jak ruszasz klapą i czy występują przy starcie laptopa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...