Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak e-sportowcy się "szkolą"?

xvxmaciekxvx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio miałem taką rozkminę kim zostanę i przeszło mi przez myśl, że jak nic mi nie wyjdzie, to zostanę e-sportowcem w cs go, lecz kiedyś słyszałem komentarz, że global elit dla prosów, jest jak g4 dla globali, więc jak e-sportowcy szkolą się ? Wiem że siedzą kilka h przy kompie i ćwiczą aim itp. ale tylko na np. majorach mierzą się z równymi ? Z góry dziękuje za pomoc. 

Opublikowano

Cały czas po prostu grają. Nie kilka, a kilkanaście godzin. Mają różne treningi na zgranie itp. podczas których ćwiczą drużynowe plejsy. Tak to po prostu grają, co chwila przecież widać streamy od kogoś znanego z areny CS:GO. DM'y, mniejsze turnieje, aimy.. Wszystkiego po trochu :) Nie zapominaj oczywiście o podstawowych mapach.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Profesjonalny gracz grając na turnieju jakąś mapkę prawdopodobnie gra ją już nawet 10k+ raz ( DM'y, rankedy etc. - może przesadzam, może to prawda ) opanował już wszystkie miejscówki, zna wszystkie flashe, smoke, wie jak skutecznie zabijać z każdej pozycji, wie gdzie się ustawić jak gra się z np. shotgunem ( przykład - drabinkowy train, inferno aparty ). Ale CS to gra w której teamplay ma duże znaczenie, także często gdy ktoś ma wychylić, druga osoba rzuci flasha takiego idealnego, że nie oślepi kolegi, a oślepi przeciwników. Dużo gry ( od dmów po rankedy, ew. faceit ). Możesz też oglądać grę innych profesjonalnych graczy, ale nie musisz od razu każdego naśladować bo Ci za pierwszym razem nie wyjdzie idealnie. Oglądaj też swoje demka i patrz na błędy które popełniasz ( tak robią prosi )

Opublikowano

Żeby dobrze zacząć musisz mieć dobry sprzęt. 100 fps i jakaś dobra myszka na początek wystarczy. Potem musisz trzepać refleks i aima aż do bólu pożygania się obesrania i usnięciu przed kompem. Następnie graj jakieś turnieje w których mozna cos wygrać cos jak inetkox. Potem jedziesz na lana ale przednim musisz sobie znaleźć dobrą drużynę. Ja swoją mam i wiemy że możemy polegać na sobie. Jeszcze wiele nam zostało do udoskonalania samych siebie ale już jest dobrze, z powolnego wbijania rangi za rangą w tydzień wbiłem z dmg do le i teraz lem. Team musi być rodzina a nie sklejka byle jakich ludzi którzy nie bardzo przepadają za sobą. Jak już ogarniesz team to jedziesz na lana (100-200 fps to minimum) z przygotowanymi smoke taktykami ktore gdybym cie zapytal o 3 w nocy po 2 flaszkach to bys mi odrazu powiedział cała taktyke np. Na przegraną 2 runde na pmach gdzie jak idziecie granaty itp. Potem już musisz pokazać się jak najlepiej na tym lanie i pojechać np. Na kolejne 3 lany które są coraz bardziej znane. Wtedy masz pewność że ktoś cie zauważy i wyjdzie ci z kontraktem na rampie:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...