Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy lol mi pójdzie?

SledziuuKsg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam zamiar kupić laptopa i mam okazję wziąć HP 550 specyfikacje:

4 gb ram, procesor 2.0ghz, dysk 500gb, windows 7, grafika pewnie zintegrowana (nic o grafice nie napisał) mam szanse pograć w lola na tym sprzecie na minimum 20fps?

Opublikowano

Cześć mam zamiar kupić laptopa i mam okazję wziąć HP 550 specyfikacje:

4 gb ram, procesor 2.0ghz, dysk 500gb, windows 7, grafika pewnie zintegrowana (nic o grafice nie napisał) mam szanse pograć w lola na tym sprzecie na minimum 20fps?

Moim zdaniem nie ze względu na zintegrowaną kartę graficzną. Nie będziesz miał żadnego komfortu gry ani jej możliwości nawet na najniższych ustawieniach.

Opublikowano

Moim zdaniem nie ze względu na zintegrowaną kartę graficzną. Nie będziesz miał żadnego komfortu gry ani jej możliwości nawet na najniższych ustawieniach.

Kurczę, szkoda bo myślałem że procesor nadrobi :/ Mam nadzieję że się wypowie ktoś kto ma podobny sprzęt i miał okazję testować ;)

Opublikowano

Zazwyczaj LoL działa na zintegrowanych na max 20-20kilka fps. Polecam zmienić rozdzielczość na mniejsza + grafike wszystko na low. Poza tym ciężko stwierdzić, jeżeli nie podałeś nawet karty.

Opublikowano

Na lapku z prockiem i3 2.6gh , 6 gb ramu , intel HD ( stary, u mojej baby, pamięć niby do 1gb ale nigdy nie zabierała więcej niż 256 mb...  ) , na win 7 lol działa na dość wysokich ustawieniach ( efekty wysokie, postacie wysokie, otoczenie etc, bez cieni , obrysu postaci ), nie było spadków poniżej 40 fpsów nawet przy team fight , w "kotle". Po zainstalowaniu win 10, grać się nie da nawet na low , bo tak gra wyciąga 40-60 fpsów ( nawet przy takich samych ustawieniach jak win 7 )  ale w jungli , a na linii i jak się robi kocioł w team fight'cie spadki fpsów  uniemożliwiają grę - taki lag , fps 0. Więc musisz zwrócić uwagę na grafikę i to mocno , jeśli itegra to jaka i ile ma pamięci...

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Kurczę, szkoda bo myślałem że procesor nadrobi :/ Mam nadzieję że się wypowie ktoś kto ma podobny sprzęt i miał okazję testować ;)

Mam procesor 2.8, karte graficzną Ati Radeon 9600/x1050 (w styczniu nowy PC :v ) i na tym gównie na najniszych są 30 fps, ale często spadają poniżej.

PS grać się da i nawet nie jeden raz się carrowało w NAWET platynie ;)

Opublikowano

procesor:Celeron Dual-Core CPU T3500 2.10Ghz 2.09Ghz 4 GB ram karta graficzna Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family i na najniszych +40 fps a w tf 30 laptop jak coś bo komp się spalił :P

Opublikowano

Grałam na 2gb ramu, zintegrowanej karcie, z o wiele gorszym prockiem i chodziło na minimalnych 30 fps. Było to znośne, więc wydaje mi się, że bez większych problemów ruszy autorowi tematu. ;)

Opublikowano

Mam podobnego złomka, i gram na 40-50 fps xD przy customowych ustawieniach grafiki (modele postaci na high, ale reszta low xD)

Opublikowano

Świetnie, sądząc po waszych wypowiedziach mogę spokojnie wziąć tego lapka. Jak wy macie 30 fps na podobnym sprzęcie to myślę że u mnie będzie całkiem okej ;) Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...