Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań w sprawie EULA i nie tylko

NetTech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Czy EULA obejmuje Polskę i/lub państwa europejskie w pełni?

2) Czy jeżeli mój serwer stoi na wersji starszej niż tej, od której została wprowadzona EULA w jakiejkolwiek formie - ona też mnie obowiązuje?

3) Czy posiadając klient z modami, który pobiera się po zalogowaniu do mojego serwisu - wysyłając te pliki łamię licencję Mojangu?

4) Czy serwer non premium sam w sobie (lub serwer z własną autoryzacją) łamie bezpośrednio licencję/inne akty prawne?

5) Jaka jest szansa, na to by Mojang AB lub aktualnie Microsoft Corporation jako właściciel Minecraft'a - zastosował jakieś środki prawne wobec takich zachowań jak wyżej? Jeśli tak to jakie?

Opublikowano

1 Obejmuje cała grę (Państwa nic do tego nie mają).

2 Tak

3 Ale że jak wysyłasz dane ze strony ? raczej nie.

4 Tak jest to wersja zdobyta w sposób nie legalny tak jak twój winrar jeżeli nie opłaciłeś go po 30 dniach od wgrania na pc.

5 Serwer który promuje yt z ponad 1 mln subskrypcji na którym gra po 500 tyś osób na edycję nie miał problemów więc jakiś mały 100 slotowiec nie ma się czego obawiać.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@Ak47Dev

3) Launcher wysyłający pliki klienta

4) W jaki sposób nielegalny? Czy stara wersja bukkita jest rzekomo nie legalna? Nie mówię o cliencie tylko SERWERZE ustawionym w trybie online-mode=false  ; lub używającym własnej wersji mineshaftera.

Opublikowano

Nikt się ta EULA nie przejmuje, myślisz że Mojang zablokuje dziesiątki tysięcy serwerów? Minecraft żyje jeszcze tylko dzięki serwerom, ich brak oznacza upadek MC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...