Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ItemShopem

igormaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w bazie data utwożone tabele t_catalog  t_catalog  t_catalog_1 t_ct_item_copy t_ct_item_1 t_ct_item_copy

mam dodane żeczy do gry w grze mi działają mogę ich w pełni używać ale po dodaniu do item shop Żadnej Kupić nie moge

prubowałem naprawy tabel czyszczenie catalog.lod czyszczenie tabel od is dodawałem żeczy wielokrotnie żadna nie jest możliwa do kupienia o co tu chodzi a bazy mam dobre

restartowałem server

/whoami

/reboot all

nawet cały server resetowałem

co robić

Opublikowano

Co robic? Nie brac sie za EP4 xD

A tak na prawde to pliki nie pasuja do bazy :/

widzisz mi pliki do bazy pasuję jak chcesz to zamieszcze tu ss mi ep4 działa mam drobny problem tylko z kupowaniem żeczy w itemshop i problem jest w tym że bazy są takie same różni się to tylko tym panie kolego gdybyś miał 5% pojęcia o sql że są tylko dodane nowe tabele i to cała filozofia panie kolego więc poczytaj zanim odpowiesz głupio a potem ktoś od cb wezmie przykład właśnie z niewiedzy twoży się fałszywa wiedza

W bazach jeżeli są błędy w cliencie na przykład przy dodawaniu nowego konta znaczy że masz nie wyczyszczone wpisy inventarza questów i innych podobnych od danego charakteru zajmują one często miejsce twojego numeru postaci i nakładają się i powstaje account id is in use lub error nieznany to jest taka mała namiastka podstawą jest to że sql to nie aplikacja iu bazy z innodb czy inne zawsze są tej samej budowy tylko tabele ich nazwy i wpisy komunikują się z aplikacją lub stroną cała żecz w tym że to tak mniej więcej wygląda

ja jestem wręcz przekonany że powstał jakiś konflikt podczas prób przez pseudo developerów na bazach nie wiedzączych jakie tabele są wykonawcze a jakie tabele są funkcyjne jeżeli z funkcyjnej tabeli coś wywalisz masz buga ale z wykonawczej nawet lepiej jak czysta bo masz czysty start ja cały czas poznaje te bazy mimo że wiem tak dużo to za mało bo mam problem z cashem

wiem że funkcyjne są napewno t_npc t_npc_regen t_item itp a np t_purchase00 itp są wykonawcze i cała filozofia to gdzie jest błąd czyli wpis który blokuje operacje kupna

Opublikowano

Myślę że razem z twoimi programistami dacie sobie rade z tym problemem ( nawiązując do ostatniego tematu):DDDDD

już dałem więc nawiązanie nie potrzebne

TEMAT ZAMYKAM xD MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

nawet to zabawne

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

hehe im dłużej to piszę tym bardziej mam beke

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

MOI PROGRAMIŚCI 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...