Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patrzenie przed snem na ekran telefonu, komputera itp. a jakość tego snu.

Royal3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze jak idę spać to od razu po wyłączeniu komputera. Nie jest tak, że np. odczekuje 1-2 godziny, a słyszałem, że tak powinno się robić, żeby łatwiej móc zasnąć. Jest to tym ważniejsze dla mnie, bo wlasnie z zasypianiem miewam problemy. Tutaj: http://www.crazynauka.pl/patrzenie-przed-snem-na-ekran-telefonu-tabletu-czy-komputera-moze-byc-niebezpieczne-dla-zdrowia/

pisali coś o aplikacjach, które zmieniają kolor ekranu co ogranicza białoniebieskie światło, które jest szkodliwe i wlaśnie ono utrudnia potem zaśniecie - podali linka do aplikacji na androida, linuxa, ale nie na windowsa, czyli na komputer. Znacie taką aplikacje? Postaram sie spać godzine po wyłączeniu komputera, ale obawiam się, że to nie będzie takie łatwe, dlatego pytam.

Opublikowano

Są programy typu f.lux i ich się używa by zniwelować niebieskie światło, ale wtedy gdy korzystasz, że światła pokojowego, a nie dziennego. A jak chcesz szybciej i łatwiej zasnąć, to polecam sobie pobiegać trochę przed snem i śpisz jak niemowlę :)

f.lux nie działa w grach

Opublikowano

Zainstalowałem ten program: http://scr.hu/1wdk/zxajf

Czyli ten f.lux.

Działać działa, kolory stały się bardziej takie pomarańczowe, ale czy nie można tego jakoś ustawic, żeby tak się działo o konkretnych godzinach, czyli np. do trzech przed tym jak pójdę spać?

Opublikowano

Zainstalowałem ten program: http://scr.hu/1wdk/zxajf

Czyli ten f.lux.

Działać działa, kolory stały się bardziej takie pomarańczowe, ale czy nie można tego jakoś ustawic, żeby tak się działo o konkretnych godzinach, czyli np. do trzech przed tym jak pójdę spać?

program ustawia się automatycznie w zależności od cyklu słońca i możesz go regulować w ustawieniach.

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę o czymś takim. ;o

Potrafię przesiedzieć cały dzień przed komputerem, a nigdy nie zdarzyło mi się, żebym przez to miał jakieś problemy ze snem. Wręcz przeciwnie, zasypiam od razu i byle hałas mnie nie budzi. 

denzel.png

Opublikowano

Postaram sie spać godzine po wyłączeniu komputera, ale obawiam się, że to nie będzie takie łatwe, dlatego pytam.

to nieźle tam masz

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Osobiście potrafię przesiedzieć 10h na PC, a potem całą noc tutaj na telefonie i nie mam problemu z zaśnięciem.

Pomyśl sobie, że jak się obudzisz to będziesz miał wszystkie plakietki z MPC na koncie xp

Co do samych aplikacji to nie ma takiej, która zniweluje światło telefonu czy monitora.

Opublikowano

Gdy wyłączam komputer i idę do łóżka to łapie telefon w rękę i chwile jeszcze z kimś popisze. Najczęściej albo zdążę napisać "dobranoc", albo zasypiam z telefonem w ręce. Jakoś specjalnie nie miewam problemów z zaśnięciem, gdy wcześniej spędziłam czas przed komputerem.

Opublikowano

Ja natomiast mam problemy z zaśnięciem, potrzebuje takiego godzinnego leżenia, żeby zasnąc. Nastepnego dnia jestem nei wyspany, jest tak jak śpie powiedzmy mniej niz te 8 godzin. Dlatego szukam powodów trudności z zasnieciem, jednym z nich moze byc wlasnie monitor i telefon.

Opublikowano

Ja mam swój sposób na spanie nawet po użytkowaniu 8-12h komputera.

Kiedy kładę się spać biorę ze sobą telefon i słuchawki, włączam wi-fi odpalam sobie filmik na YouTube albo streama na Twichu.

Zakładam słuchawki, 5minut pooglądam i kładę sie na drugi bok i słucham aż zasnę (zazwyczaj jest to 5-10min i kimono) :v

No jeśli nie posiadasz telefonu to podczas próby spania rozmyślaj sobie o rzeczach erotycznych B)

Myśl o seksie a co masz myśleć to twoja głowa ci doradzi :lenny: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...