Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca semestralna

Skaira

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy mam możliwość umieszczenia takiego tematu, w regulaminie działu nic o tym nie ma. Jeśli pomyliłam subforum proszę o przeniesienie, a jeśli nie jest to zgodne to o wrzucenie do kosza.

Powracając do głównej myśli.
Mam prace semestralną na język angielski zawodowy. Musze opisać jakiś program bądź grę (oczywiście po angielsku) w formie prezentacji. Chcę zrobić to zadanie na temat właśnie League Of Legends.
Tutaj pojawia się prośbą do Moderatorów i Redaktorów - czy byłby w stanie ktoś mi z tym pomóc? Nie chce, aby chętna osoba odwaliła za mnie wszystko, a jedynie dała informacje. Jako gracz nie wiem wszystkiego, a osoby z wyżej wymienionymi rangami zapewne mają większą wiedzę na ten temat.
Oczywiście, jeżeli jest jakiś użytkownik, który również chciałby w jakis sposób dać porady to chętnie również przyjmę.
Praca ma zawierać najważniejsze informacje, a z tym mam problem, bo dla mnie wszystko jest ważne.
Jeśli chodzi o czas, który mam zagospodarowany na ta prace to najczęściej od 16/17 do rana, jeżeli zajdzie potrzeba. Jestem w stanie również dostosować się do ewentualnego chętnego.

Kontakt ze mną jest poprzez
* pw na forum (jestem ciągle online, mimo mojego incognito)
* pod tym tematem (włączę obserwacje)
* na gg (56127242)
* pod nr tele (mogę podać na pw).

Z góry dziękuję za pomoc.
Jeśli są jakieś błędy w pisowni to pewnie przez moje T9.

Opublikowano

Ja chętnie pomogę, Liga nie skrywa przede mną tajemnic :v . Napisz prywatną wiadomość to się zgadamy co i jak.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nie wiem jak waszym, ale moim zdaniem najważniejsze informacje to:

- Geneza powstania Ligi Legend, czemu służy, kto w niej uczestniczy (Bohaterowie, i nie mam na myśli wymienianiu wszystkich z osobna).

- Wytłumaczenie zasad rozgrywki (najważniejszego trybu), skład drużyn, cel gry, system rankingowy.

- Przebieg rozgrywki (skąd zbiera się złoto,oraz  do czego jest potrzebne, potwory takie jak  Baron i Dragon), poszczególne role postaci.

- Organizowane imprezy, krajowe, światowe etc.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Ja chętnie pomogę, Liga nie skrywa przede mną tajemnic :v . Napisz prywatną wiadomość to się zgadamy co i jak.

:)

Piszecie na pw, macie numer do dziewczyny. Ez. :D

Hah :v

Nie wiem jak waszym, ale moim zdaniem najważniejsze informacje to:

- Geneza powstania Ligi Legend, czemu służy, kto w niej uczestniczy (Bohaterowie, i nie mam na myśli wymienianiu wszystkich z osobna).

- Wytłumaczenie zasad rozgrywki (najważniejszego trybu), skład drużyn, cel gry, system rankingowy.

- Przebieg rozgrywki (skąd zbiera się złoto,oraz  do czego jest potrzebne, potwory takie jak  Baron i Dragon), poszczególne role postaci.

- Organizowane imprezy, krajowe, światowe etc.

Na pewno skorzystam z Twoich spostrzezen, dziękuję :)
Opublikowano

Napisz coś o firmie Riot games (Twórcy). Możesz wspomnieć o drabince rankingowej jako najciekawszej(?) formie rywalizacji dla przeciętnych graczy, ponieważ są oni bardzo często są oceniani na podstawie ich dywizji/osiągnięć w soloq. Nie zapomnij o podstawowych informacjach takich jak data premiery gry etc. + jakieś ciekawostki np. ile kont jest zarejestrowanych na naszym regionie. Na pewno mogłabyś tez zainteresować mistrzostwami świata (Opisać gdzie  były, ile mniej więcej osób je oglądało na żywo itp.).

giphy.gif

Opublikowano

No ale czego możesz nie wiedzieć? Przecież jest to tylko głupia gra, wszystko naokoło jest tylko głupim pretekstem do gameplayu.

Że jest niby jakiś lore, o którym nikt nic nie wie? Pewnie nawet twórcy gry?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Napisz coś o firmie Riot games (Twórcy). Możesz wspomnieć o drabince rankingowej jako najciekawszej(?) formie rywalizacji dla przeciętnych graczy, ponieważ są oni bardzo często są oceniani na podstawie ich dywizji/osiągnięć w soloq. Nie zapomnij o podstawowych informacjach takich jak data premiery gry etc. + jakieś ciekawostki np. ile kont jest zarejestrowanych na naszym regionie. Na pewno mogłabyś tez zainteresować mistrzostwami świata (Opisać gdzie  były, ile mniej więcej osób je oglądało na żywo itp.).

Jak na razie mam opisane co to jest, jaki to typ gry, kiedy powstało, przez jaką firmę. Opisałam Riot Games w kilku zdaniach, dając jakieś dziwne ciakawostki. 

Teraz zamierzam zacząć pisanie o trybach gry, opisując je dość dokładnie (linie itd). Gdy to zrobię mam zamiar ogarnąć rankingi i tutaj opisać dywizję, co, kto i dlaczego. Wspomnę też o imprezach, tak jak pisał Xcmer. I na tym moja wena twórcza się kończy, bo nie wiem czy jakoś podsumować ładnie, że ta gra jest najlepsza na świecie, czy pisać coś jeszcze :C

­

Opublikowano

Może faktycznie trzeba też wspomnieć o tej drugiej

stronie medalu, czyli społeczności graczy. Bo co jak

co ale wymiana samych zalet też nie jest fajna

Opublikowano

Napisz o haxach, przecież to integralna część gry.

O tym nie pomyślałam :D Dobry pomysł :)

Zaraz przeszukam poradniki odnośnie cheatów ;3

Może faktycznie trzeba też wspomnieć o tej drugiej

stronie medalu, czyli społeczności graczy. Bo co jak

co ale wymiana samych zalet też nie jest fajna

W sumie mogę napisać coś o tych trollach, afkerach itd. ;p 

­

Opublikowano

W sumie mogę napisać coś o tych trollach, afkerach itd. ;p 

­

Nie tylko o nich.

Może napisać o przeciętnym wieku graczy, o formie komunikacji z drużyną, o atmosferze panującej podczas rozgrywki.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Dodaj, że gra zerżnięta z doty.

To jako drugi slajd poszło :D

Nie tylko o nich.

Może napisać o przeciętnym wieku graczy, o formie komunikacji z drużyną, o atmosferze panującej podczas rozgrywki.

Ujmę to wszystko, gdy skończę opisywać tryby gier, jestem przy PvP, potem tylko Customy. Następnie wrzucę kilka informacji o rankedach. Jeszcze chcę gdzieś dodać spelle no i stronkę z summonerkami.

Dziękuje ogólnie za wskazówki :3

­

Opublikowano

Weź idź ty się lepiej matmy uczyć, bo nie zdasz.

Oczywiście ci pomogę na pw, jutro rano.

A w sumie, nie moja sprawa, ty będziesz mieć prace semestralną ale na pupie, jak się mama dowie że, nie zdałaś xp

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

­

Weź idź ty się lepiej matmy uczyć, bo nie zdasz.

Oczywiście ci pomogę na pw, jutro rano.

Napiszę jeszcze o toksycznych graczach takich jak Ty, lagach na EUNE takich jak masz Ty oraz osobach, które feedują, czyli w sumie też Ty! #aramki

O której będziemy pracować, bo nie wiem czy będzie opłacało mi się pójść spać.. 

zaawansowana pomoc Siela.

21:29
Sielu
no kurczaczki
dowiedz się :3
bo bede czytal
:D

Zadaj mu pytanie. "DOWIEDZ SIĘ" XDDDD

Nie ma ktoś ochoty zagrać ARAMA i podrzucić mi screena z okna wyboru champów? ;;

(normale ogarnęłam w customie. nicki zostaną usunięte xD)

Opublikowano

­

Napiszę jeszcze o toksycznych graczach takich jak Ty, lagach na EUNE takich jak masz Ty oraz osobach, które feedują, czyli w sumie też Ty! #aramki

O której będziemy pracować, bo nie wiem czy będzie opłacało mi się pójść spać.. 

zaawansowana pomoc Siela.

Zadaj mu pytanie. "DOWIEDZ SIĘ" XDDDD

Nie ma ktoś ochoty zagrać ARAMA i podrzucić mi screena z okna wyboru champów? ;;

(normale ogarnęłam w customie. nicki zostaną usunięte xD)

No to dawaj tego ARAMA. GG poszło, coś Ci pomogę może jak mam w czym i dam radę.

Opublikowano

Dziękuję za rady tutaj pod tematem, jak i na gadu bądź skype. Miło, że mogłam zapytać o kilka rzeczy.

Z projektu dostałam ocenę celujacą.

Można zamknąć i wyrzucić do kosza. :)

Opublikowano

Gdzie moje cukierki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...