Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywalanie z serwera

KretU95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to tak, mam nowy internet, niby o wiele wiele lepszy od mojego starego, nie wazne czy gram mixa w cs go czy na serwerze spolecznosci, po minucie gry mnie wywala (blad podczas laczenia z serwerem czy jakos tak, co 20 sec sie czeka i cie wywala) i dodam, ze mam tak TYLKO W CS, jestem na ts, gram mixa, jak zostaje 1sec do wywalenia z serwera, wywala mnie z ts i od razu połącza, po czym moge znowu dolaczyc do serwera i znowu jest to samo. gralem przed chwilą w lola dla testu i jest normalnie, nawet mi ping sie nie rusza. 

53289.png

Opublikowano

Wygląda, jakby co chwilę rozłączał Ci się internet, skoro z TeamSpeak'a też Cię wyrzuca. Korzystasz z WiFi?

Opublikowano

napisałem też, że zagrałem w lola dla testu - i wszystko okej, nie wywala. jak gram w cs bez ts, też mnie wywala. 

tak jak na razie korzystam z wi fi, ale wątpię, żeby mnie rozłączało co chwilę, skoro wszystko inne mogę robić normalnie, ale nie grać w csa

@@zapomniałem dodać, że podczas gry "wywala mnie z mixa" steam chodzi normalnie, google na przeglądarce też mogę bez problemów włączyć

53289.png

Opublikowano

W LoL'u coś takiego jest niezauważalne, zwłaszcza, że rozłącza Cię dosłownie na chwilę, dlatego wygląda, jakby działało normalnie.

Wejdź w Menedżer Urządzeń > Karty sieciowe > PPM na Twoją kartę sieciową > Właściwości > Zarządzanie energią > Sprawdź, czy masz zaznaczoną opcję "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii".

Opublikowano

@Ne0x

ale zauważyłbym chyba, jakby mi się coś na chwilkę przycięło. lol lolem, ale przy korzystaniu z przeglądarki, oglądaniu jutuba albo TYLKO przy rozmowie na teamspeaku też się nic nie dzieje. 

a co do tego co podałeś, już to odznaczałem, nic nie pomogło

53289.png

Opublikowano

SonicWALL TZ 205W (APL22-09E)

lepszy od mojego poprzedniego, wcześniej miałem jakiś firmowski router od mało rozwiniętej firmy

53289.png

Opublikowano

tzn? nie jestem jakimś specem od tego, jak to sprawdzić, jak to wgrać?

btw. wątpię jak już, że jest cokolwiek przedawnione, właściciel sprzętu to informatyk, więc raczej dba o takie rzeczy

53289.png

Opublikowano

Może inaczej, zaloguj się do routera. Wpisz w przeglądarce 192.168.0.1 lub 192.168.1.1 jeżeli pierwsze nie zadziała. Powinno wyświetlić Ci się okienko, w którym trzeba wpisać nazwę użytkownika i hasło (zazwyczaj jest to admin:admin). Gdy się zalogujesz powinieneś mieć różne zakładki, np. Wireless, Security, itp. Zobacz czy masz coś takiego jak, Firmware Version (u mnie jest to zakładka Status i wygląda tak: Firmware Version: 3.17.0 Build 131129).

Opublikowano

na razie nie będę wchodził, nie moje, nie będę grzebał, popróbuje jeszcze innych opcji, w driver boosterze pisze, że mam przestarzały sterownik od karty sieciowej i że jest wadliwy. zaktualizuje i zobaczę jak będzie

@Edit

gram deathmatcha 20 minut, nie wywala mnie, zaczynam mixa, gram jedną i pół rundy, wywala mnie

53289.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...