Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dotykiem w Lenovo K3 Note.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Kupiłem sobie 2 tygodnie temu wyżej wymieniony telefon.

Jestem zadowolony, ale wczoraj coś się stało, a mianowicie jeden z pasków dotyku przestał działać.

Test z MTK Engineering

JgcF3mm.png

Puste czarne pole to miejsce, gdzie nic nie mogłem "rysować".

Nie wiem co jest grane, telefon leżał sobie spokojnie na szafce, nie upadł ani razu.

Oddać na gwarancję czy da radę to jakoś naprawić? Dodam tylko, że problem znika jak lekko wygnę telefon w odpowiednią stronę, ale po chwili wraca z powrotem do stanu braku dotyku jak na screenie widać.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Raczej sam tego nie naprawisz - szczerze, to nie mam pojęcia dlaczego tak mogło się stać. Ewentualnie spróbuj go uruchomić ponownie (xD). Jeżeli się nie uda to na gwarancję.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Raczej sam tego nie naprawisz - szczerze, to nie mam pojęcia dlaczego tak mogło się stać. Ewentualnie spróbuj go uruchomić ponownie ( xD). Jeżeli się nie uda to na gwarancję.

Uruchamiałem go już parę razy, za każdym razem problem był w dalszym ciągu. Telefon nic nie robił tylko sobie leżał. Chciałem napisać sms'a i nagle nie działały mi 3 przyciski, od tego się zaczęło...

Opublikowano

Uruchamiałem go już parę razy, za każdym razem problem był w dalszym ciągu. Telefon nic nie robił tylko sobie leżał. Chciałem napisać sms'a i nagle nie działały mi 3 przyciski, od tego się zaczęło...

Na uszkodzenie hardware'u to nie wygląda. Zrób backup danych i przywróć ustawienia fabryczne, może coś się skopało.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Prawdopodobnie wada fabryczna Digitalizera. Odeślij na gwarancje bo samemu raczej tego nie naprawisz.

Opublikowano

@Sajjuk

Miałem podobnie, tylko odwrotną sytuację. Mam lenovo a916, w jednym miejscu zaczął mi się sam klikać, nie mogłem w ogóle korzystać z telefonu, bo klikało mi samo z siebie w prawym górnym rogu, przez co, co chwilę rozwijało mi górny pasek. Wysłałem w pon na gwarancję, w pt miałem już telefon z nowiutkim wyświetlaczem. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gwarancja sklepu a nie producenta. Możliwe że nie rozpatrzą jej pozytywnie ale to już decyzja ich będzie. 

Miałeś rację. Telefon został wysłany do Chin i tam będzie wzięty na gwarancję. O dalszej przygodzie z gwarancją poinformuję jak telefon wróci ;)

//Czekamy z niecierpliwością :)

//Razeer123

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę długo to trwało. Nareszcie wrócił do mnie mój Lenovo i tak, @Fallen Angel. miał racje. Digitizer był uszkodzony, został wymieniony i teraz działa. Dzięki wszystkim za udział w temacie :) Zamykam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...