Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 3 - znikające drzewa

PowciU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio kupiłem sobie Gothica 3 na steamie, pobrałem go itp zainstalowałem patcha 1.75 i qp 4.2. Ok wbijam do gry wszystko pięknie ładnie ale patrze a tu mi drzewa znikają i się znowu pojawiają. Szperałem w ustawieniach nic nie działa :-; Co robić?

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Nie jest to zbyt dokładny opis. Może zwyczajnie chodzi o odległość dorysowywania, ta gra ma w końcu prawie dziesięć lat.

Opublikowano

Nie jest to zbyt dokładny opis. Może zwyczajnie chodzi o odległość dorysowywania, ta gra ma w końcu prawie dziesięć lat.

Chodzi dokładnie o to

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=565055308    Wszystko wygląda normalnie, fajne drzewa wesoło itp

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=565055103    Lekkie obrócenie myszki w lewo, 3/4 drzew znika(to po prawo też znikało) 

I tak wszędzie, głównie w miastach. Zauważyłem też że niektóre znikają nawet wtedy gdy się na nie patrze o.O 

Nie ma to związku z ustawieniami, zmieniałem na najmniejsze na największe i średnie i dalej to samo

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Też gram aktualnie w Gothic 3 przez steam i mi nic się takiego nie dzieje. Mam patch 1.74+QP 4.

Spróbuj może sprawdzić spójność plików na Steam lub zwykły reinstall, bo jest to dziwne.

Opublikowano

Też gram aktualnie w Gothic 3 przez steam i mi nic się takiego nie dzieje. Mam patch 1.74+QP 4.

Spróbuj może sprawdzić spójność plików na Steam lub zwykły reinstall, bo jest to dziwne.

Po sprawdzeniu spójności plików wykryło mi 174 uszkodzone pliki (2 gb gry) pobrałem je na nowo, włączyłem grę a tutaj nie ma napisów w głównym menu ani dialogów. Reintalka gry, zainstalowanie modów od początku i dalej to samo, wydaje mi się że to wina quest packa bo on dodaje nowe drzewa. Fajnie by było jak by ktoś sprawdził czy w tym mieście w którym był robiony screen ma drzewa w tym miejscu co ja.

PS. Zrobie reinstalke gry i zainstaluje mody tylko bez dodatkowych tekstur 

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

@ref  + dalej nic, reinstalka z 4 razy z modami czy bez modów to samo, co dziwne na piracie nie miałem tego problemu 

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

A jaki masz procesor, kartę graficzną ?

W patchu 1.75 zwiększają się wymagania systemowe. Może jest możliwość, że coś Ci się z nią stało. Podaj jeszcze temperatury procka i karty.

Opublikowano

A jaki masz procesor, kartę graficzną ?

W patchu 1.75 zwiększają się wymagania systemowe. Może jest możliwość, że coś Ci się z nią stało. Podaj jeszcze temperatury procka i karty.

Zintegrowana Intel Hd 4400, na innym forum czytałem że to wina karty graficznej więc temat raczej do zamknięcia :/

28u5tsm.jpg  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...