Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na banner szkoły

Biumrk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Macie jakiś pomysł ma banner szkoły?
Wymiary ok 1000 x 200-400 px, w lewej stronie dałem logo i nie wiem co dalej. Nawet pomysłu na tło nie mam.
Do dyspozycji mam zdjęcia szkoły.

Najlepszy pomysł 5x 10 like.

//logo kształt okręgu, kolor niebieski z żółtymi napisami

Opublikowano

daj jakieś zdjęcie zadowolonych uczniów studentów, studentek( z wielkimi cyckami ofc) i będzie dobrze :) z neta takie obrazki możesz wziąć imo lub lepiej kupić jak to ma być do oficialnej strony szkoły, chyba że jakaś laska jest fotografem w szkole (ja miałem taką z fajnymi cyckami imo 7/10) to zawsze możesz poprosić o pomoc i będzie autentyk chodź nie o to chodzi tak na serio :D

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

polecam wykorzystać jakiś stock ze szkołą, uczniami, nauczycielami i żeby po którejś stronie było miejsce w miarę wolne żeby można było cokolwiek umieścić jak np. logo.

+ zabawa balansami, krzywymi etc..

Opublikowano

polecam wykorzystać jakiś stock ze szkołą, uczniami, nauczycielami i żeby po którejś stronie było miejsce w miarę wolne żeby można było cokolwiek umieścić jak np. logo.

+ zabawa balansami, krzywymi etc..

Stocki chyba mają prawa autorskie? xP
Opublikowano

Stock nie ma praw autorskich.

Free to use. ;V

@Scientist. pls :P Każdy, dosłownie każdy stock ma prawo autorskie. Jednak są różnice polegające na możliwości ich wykorzystywania. Musisz szukać takich, które są na licencji CC0, czyli Creative Commons Zero. Umożliwia ona dowolne wykorzystywanie zarówno do celów prywatnych, jak i komercyjnych (w tym wypadku do komercyjnego można zaliczyć Twoją szkołę i rolę, jaką banner ma spełniać).

Tutaj masz jedną ze stronek, które oferują stocki na takiej licencji:

https://www.pexels.com

Co do samego banneru- Jak może zauważyłeś prawie we wszystkich bannerach, czy na stronach internetowych pojawia się jeden, powtarzający schemat- uśmiech. Uśmiechnięta rodzina, szczerzący się pracownicy itp. Na tym powinieneś skupić swoją uwagę w projektowaniu banneru. Jednym słowem ma pokazywać on, że Twoja szkoła jest super, a wszyscy uczniowie wielce zadowoleni z uczęszczania do niej. :)

Edit. Co do samego wykonania, to polecam taki układ:

http://screenshot.sh/mFrKAFM0HBmih

Czyli zdjęcie + kwadrat/prostokąt z lewej/ prawej strony. Podejrzewam, że logo szkoły nie jest zbyt piękne (rzadko kiedy są), jak i jego kolorystyka niezbyt umożliwia osadzenie go na jakimś zdjęciu, by ładnie się prezentowało i było dobrze widoczne. Taki "myk" z kwadratem umożliwia ładne skomponowanie banneru. Na nim zostanie właśnie umieszczone logo + ewentualne, krótkie informacje/ slogan.

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...