Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android 4.4.4 - karty pamięci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam kartę pamięci 32 giga. Wbudowanej pamięci mam 4 giga. Chcę pobrać gigantyczną apke. Czy jest sposób aby pobierane aplikacje pobieraly się na kartę pamieci? Bo inaczej mi się nie zmieści nawet jak wszystko przeniosłem na karte ^^ tak chodzi o Need For Speed ^^

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Z automatu powinny się zapisywać na karcie pamięci a nie w pamięci telefonu. Jeśli tak nie jest to w zależności od telefonu, w opcjach (lub w sklepie play) powinieneś mieć ustawienie w jakim miejscu zapisywać pobierane pliki itd. Jeśli nie masz czegoś takiego to pozostaje Ci przenosić aplikacje na kartę sd.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Android KitKat NIE OBSŁUGUJE kart pamięci. Proszę, dowiedzcie się troszkę zanim zaczniecie pomagać.

Aby coś tam zapisywać potrzebujesz roota. Następnie pobierasz tą aplikację:

https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix&hl=pl

I aktywujesz możliwość zapisu na karcie SD.

Potem korzystasz z dalszych dobrodziejstw roota i ściągasz Link2SD Plus.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD&hl=pl
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.link2sdplus&hl=pl

Konfigurujesz kartę SD i voila. Aplikacje zapisują się na karcie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Razeer123 ANDROID KITKAT 4.4.4 obsługuje karty pamięci! JAK MASZ TEN TELEFON TO BYŚ WIEDZIAŁ :P ale dzięki xD #edit: nie telefon tylko system xD

//No to ciekawe.

//Razeer123

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Do zamknięcia (jak to się zalicza do Double posta to proszę o załączenie obu postow)

Opublikowano

komu115  doucz sie lepiej, Android KiteKat nie obsługuje kart pamięci !

Tak ciężko ludziom zrozumieć prostą rzecz , kartę widzisz ale nie jest odsługiwana pod systemem i brak dostępu normalnie do praw odczytu i zapisu na karcie ! Są to ograniczenia nałożone przez system . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...