Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno xa 360 z przeróbką- jak najlepiej i najtaniej?

Velos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do kupna xa 360. Wyczytałem że na LT3.0 można grać przez live i od 2009 nie było za to banów.

W domu aktualnie nie mam za bardzo neta (a jak mam to na chwilę i bardzo wolny), a chętnie bym w coś pograł.

Czytałem, że można kupić jakiś dysk zewnętrzny zamiast wyższej opcji xa (konsola 4 gb a 20 gb to spora różnica w cenie)

Widziałem też, że można jakiś grać w gry z pierwszego xa po jakiejś przeróbce, jak to zrobić?

Dzięki za każde info.

PS. Używka oczywiscie

Opublikowano

No cześć.

Podobnie jak ty, wyczytałem, że za samo granie na przeróbce nie dostaje się bana.

Tak, można dokupić dysk. W przypadku slimek nada się każdy dysk SATA 2.5 cala (laptopowy), oraz tzw. "sanki". Jeśli chodzi o fat'y, to tam potrzebny jest specjalny dysk przeznaczony właśnie do tej konsoli. Konsole obsługują też chyba pendrive'y (niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę)

O ile dobrze się orientuję, to można odpalić gry z pierwszego X'a za pomocą jakiegoś emulatora.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Możesz podpiąć dysk zewnętrzny (np pendrive) jednak XB będzie widział max. 32GB. Możesz na tym instalować gry itp.

Mam LT 3.0 od paru lat i jest wszystko git (gram w GTA V multi) 

Jeśli chcesz grać w gry z pierwszego XB, wystarczy że włożysz płytę z ową grą. Wtedy konsola wymusi aktualizacje DB (dashboardu). Wszystko się zainstaluje i będzie śmigać. :)

if( awesome ){

console.log('This is Awesome');

}else{

$('body').addClass('give-me-awesome');

}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...