Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ninja kobieta - edytowany model twarzy (hwang)

pewi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, wrzucam wam edytowaną przeze mnie twarz ninji (uszy, nos, usta, itp - edycja policzków oraz cofnięcie górnych warg nie uwzględniłem w poniższych screenach).

Nie jest to oczywiście do końca zrobione (to tylko zarys).

Jednak interesuje mnie, czy w ogóle takie zmiany są przez normalnych graczy zauważalne (czy jest sens poprawiać modele twarzy każdej postaci?).

dl do hwanga z edytowana twarzą:

https://mega.nz/#!2hMRTBRD!TxZ2ngZicJ3Qkzrf1hvQEf3yqKePCVeiWO317qJO69M

scan:

https://www.virustotal.com/pl/url/71216ea7e98991af2c7f6226d581d2ba513e14cc585f8e8d0f6cf04bf112f755/analysis/1448730761/

na górze orginał

na dole edycja

678901448730579134092.png

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Ktoś w końcu zauważa szczegóły które mają jednak znaczenie.

Bardzo ładnie :)

Opublikowano

Wybacz, ale odezwie sie teraz we mnie ''głos plastyka'' :p

Plusy:

+ dobra modyfikacja uszu, faktycznie czlowiek proporcjonalnie nie ma takich ''plastusiowych''.

+ ładny zarys szczeki. Wyglada to dużo lepiej

+ dobra modyfikacja nosa. W oryginale przegroda byla za szeroka

+ usta wygladaja duzo lepiej. Nie sa takie kwadratowe.

Minusy:

-policzki są zbyt pucułowate. Czlowiekowi wystaja tylko kosci policzkowe, tak jak jest w oryginale. Troszeczke chomik wyszedl.

- obszar pod nosem jest zbyt wypukły, co w powiazaniu z puculowatymi policzkami stworzyło ''bruzdy'', jakby zmarszczki.

- tekstura na uszach jest niestety tragiczna. :p

igNMhIy.png

Opublikowano

Wybacz, ale odezwie sie teraz we mnie ''głos plastyka'':p

Plusy:

+ dobra modyfikacja uszu, faktycznie czlowiek proporcjonalnie nie ma takich ''plastusiowych''.

+ ładny zarys szczeki. Wyglada to dużo lepiej

+ dobra modyfikacja nosa. W oryginale przegroda byla za szeroka

+ usta wygladaja duzo lepiej. Nie sa takie kwadratowe.

Minusy:

-policzki są zbyt pucułowate. Czlowiekowi wystaja tylko kosci policzkowe, tak jak jest w oryginale. Troszeczke chomik wyszedl.

- obszar pod nosem jest zbyt wypukły, co w powiazaniu z puculowatymi policzkami stworzyło ''bruzdy'', jakby zmarszczki.

- tekstura na uszach jest niestety tragiczna. :p

@Kagura

Akurat w tym modelu sporo odbiega od, że tak powiem 'prawdziwego realizmu' :p

Uszy powinny wyglądać nieco inaczej, bardzo inaczej:p (to co tu jest robiłem jakieś 2-3min).

mógłbym zrobić takie:

http://screenshot.sh/ov265eJRU6jlU

jednak to już nie robota na 5min i nie wiem czy jest w ogóle sens aby to robić;/

Przegrody nosa i tak w grze by nikt nie zauważył :p

Natomiast policzków w ogóle nie ruszałem (po nadaniu większej ilości krawędzi (polygonów) w tych obszarach, po użyciu turbosmootha policzki już się tak nie 'ścieły' jak w orginale).

Głownie chciałem przedstawić zarys uszów, nosa i ust :)

Jakbym ogarniał rysunek (szkic modelu, czy to broni, zbrojki, postaci itp) oraz malowanie (tworzenie tekstury) to z chęcią zrobiłbym model twarzy od 0. Niestety ale na tej teksturze co jest, ciężko jest uzyskać coś efektywnego - dlatego tekstura uszów wygląda tak jak wygląda:p). Grafikiem 2d, który tworzy od 0, niestety nie jestem (w sumie mało który grafik 2d ma o tym pojęcie).

Dodatkowo model wymaga ponownej edycji cięć, aby zoptymalizować ilość poligonów.

A co do przepływu krawędzi, to jako iż twarz posiada 0 animacji, to myślę, że mogą one znacznie odbiegać od przyjętych norm. 

Ale w sumie jakby się dodało animowana twarz (przynajmniej do animacji wait oraz do wait z bronią) między innymi mruganie oraz poruszanie ustami, to myślę, że nieźle by to wyglądało (ale pytanie, po co? skoro mało kto by na to zwrócił uwagę;p). 

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uważam że nie ma sensu dodawać czegoś takiego..ostatnio kumpel powiedział mi coś takiego co świetnie pasuje.

"Mądry nie zauważy, głupi powie że tak ma być."

#EMERYTURA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...