Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polepszenie tapety

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż posiadam monitor 1280x1024, a screen posiada 1280x720. 

Moje pytanie to- czy da się jakoś zrobić, by nie było tych dwóch pasków ? Mogą być, ale nie takie duże gdy robię jako tapetę.

http://prntscr.com/97z1qt

Albo dodać jakieś efekty, by to lepiej wyglądało.

Opublikowano

Pracujesz na XP? Cóż, tapeta jest panoramiczna a twój monitor nie. Musisz przyciąć ją do wymiarów swojego monitora, wtedy będzie ok.

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

To już chodzi o tapetę a nie o sam ekran.

Wytnij obraz w Paint (oprócz tych czarnych boków),zapisz i ustaw jako tapete.

Ja mam samą tapetę bez tych czarnych pasków. One się robią automatycznie, bo za duży ekran.

A wycinać nie będę, bo wtedy będzie, że tak powiem gównianie za duży. Więc czy da się jakieś fajne efekty dodać, by to jakoś wyglądało ? 

Jakby co mogę podesłać te zdjęcie. Takie małe na przykład mogą być, bo są znośne.

W styczniu będzie Win 7 wraz z nowym PC :v

Opublikowano

Twój monitor pewnie nie obsługuje większych tapet jak ta. Są to tapety panoramiczne. Efekt rozciągnięcia będzie wyglądał obleśnie więc nie polecam. Polecam za to nowy monitor. :D

Opublikowano

Ja mam samą tapetę bez tych czarnych pasków. One się robią automatycznie, bo za duży ekran.

A wycinać nie będę, bo wtedy będzie, że tak powiem gównianie za duży. Więc czy da się jakieś fajne efekty dodać, by to jakoś wyglądało ? 

Jakby co mogę podesłać te zdjęcie. Takie małe na przykład mogą być, bo są znośne.

W styczniu będzie Win 7 wraz z nowym PC :v

Jedyne co można zrobić, to wyscalować obecny rozmiar do rozmiarów Twojego monitora. Jednak to wiąże się z przycięciem kawałka tapety.

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...