Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie Ustawia Się Daną Rudę Do Biżuterii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szybko i zwięźle- chcę ustawić abym do mojej nowej bransoletki mógł wkładać Rudę np Bursztynu (nieużywana). Gdzie się ustawia jaka ruda pasuje do jakiego typu bizuterii ?

Pozdrawiam.

WoJjTeK

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Masz na przykład Naszyjnik Z BIałego Złota więc Wkładasz Białe Złoto... lub Naszyjnik z Niebianskich Lez to niebianskie łzy, tego się nie da zmienić ze np. Włożysz Łzy do BIałego...

bez gif.

Opublikowano

Kur... Nie potrafię ci tego dokładnie wytłumaczyć. Moja wypowiedź byłaby strasznie długa, i mógłbyś jej nie zrozumieć, dlatego zapraszam na GG: 15900813

@Kaka źle go zrozumiałeś, mu chodziło o to, że np zrobił bursztynową biżuterię, i chciał, aby mógł wkładać tam rudę bursztynu.

heheher.png

Kwicze skilla.

Piszę co myślę, jeśli cię uraziłem moją odpowiedzią, to idź się schowaj.

Opublikowano (edytowane)

A niby dlaczego ?:) Da sie ustawić że wsadze KD defa do broni, więc dlaczego tutaj sie nie da? na pewno jest to gdzieś zapisane :)

@ UP

Wal smiało tutaj .

@ Down

Nie musze sobie nic bugować, zmieniam tylko Typ KD , prosze, nigdy nie widziałem Cie w tym dziale, i raczej sie nie znasz za bardzo, wolałbym wypowiedź kogoś kto sie zna :<

Edytowane przez WoJjTeK

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Dobra dobra. Najłatwiej będzie tak:

1. Najpierw zrób kopię zapasową tabelki item_proto w navicacie

2. Znajdź w navicacie ID na te rudy. Skopiuj tabelkę z rudą białego złota np.

3. Gdy skopiujesz, usuń istniejącą tabelkę z rudą bursztynu

4. Następnie zmieniasz ID skopiowanej tabelki na ID bursztynu

5. Szukasz także kolumny z ID rzeczy, do której się to wkłada (dla białego złota (naszyjnika): 16140-16149)

6. Zmieniasz to na ID utworzonego naszyjnika.

Powinno działać, lecz nie wiem dokładnie. Radzę ci się za to nie brać, niedługo będę robił serwer z takimi rzeczami, więc będę mógł ci podrzucić gotowe item_proto. Będzie dużo roboty z tym, ponieważ dochodzi jeszcze kowal, który będzie przerabiał rudy na bursztyn.

heheher.png

Kwicze skilla.

Piszę co myślę, jeśli cię uraziłem moją odpowiedzią, to idź się schowaj.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

zapytam sie czy ruda to cos podobnego do KD bo wiem jak dodac KD do wszystkiego!! ;) tylko musze sobie przypomniec xD

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

norbox rozchodziło mi się o przetopy jak ebonit itp .

Opublikowano

rudę bursztynu można włożyć tylko do brusztynowej bizuterii. jako że takiej w bazie nie ma wiec się nie da włożyc

Do przetapiania rudy bursztynu nie potrzebujesz kowala tylko alchemika. dowolny alchemik ci przetopi rude bursztynu z niższą szansą na powodzenie.

tak nawiasem po włożeniu rudy do akcesoriów w slocie jest czas jaki pozostał do puki ruda się nie skończy - a system dba o to żeby było cacy.

Z kamieniami jest natomiast inaczej, bo w slocie mogą być różne kamienie. Można też zrobić takie cuda że można włożyć np. miecz do slotyu ( tylko po co? - no może żeby fotke zrobić i podziwiać)

poza tym nie koniecznie musisz "bugować" serwer żeby wkładać np kamień obrony do broni. Możesz zrobić drugi komplet kamieni zbrojowych pasujący do broni, choć lepszym rozwiązaniem jest dodanie zupełnie nowych kamieni.

Pomogłem? Proszę o +

Opublikowano

jakie z was jebane debile ... po jakiego chuja piszecie w tym temacie jak nie wiecie o co nawet biega? nie mówcie że sie nie da bo się DA więc jak takie śmieszne posty macie kurwa pisać to lepiej wypierdalajcie. Pan z Wami

logosek.png

Opublikowano

I z duchem Twoim. Nie wiem po co to odkopali, ale Ci co odkopali nie dostają warnów tylko Ci co się wypowiedzieli ( KC Shitset ) Btw wiecie że po rozdzieleniu członów nicku Shittset na 'Shit t set' I przetłumaczeniu wychodzi nam ' Zestaw t Gówna ' ? Taka ciekawostka no-offence :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...