Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się zaczynać na Metin2PL?

B4kar159

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opłaca się zaczynać na PLu? Tak ostatnio z kolegą rozkminialiśmy czy warto zacząć i pograć czy już nie ma tylu ludzi i atmosfery jak dawniej?

Opublikowano

Mi się wydaje że już bardziej warto grać na privach niż na PL'u

Na PL gra coraz mniej osób, jest większy nacisk na IS mimo iż jest stabilniejszy od privow.

6833714485704641138151.jpeg

Opublikowano

Gram z kumplem tydzień.

Oboje mamy 35 lvl, boje, riba i fmsa +9(26 śr i 24), śmiertelki +7 2k hp, pięciokątne +7, żelaki +7, ebony +8

Zaczynaliśmy od zera, wydropiliśmy wierzchowce, potem na metki zarabiać z KU, i jakoś tak poszło. (0 yang na start, miecz +0 i 0 IS)

Teraz jest event i kasa leci szybko.

Wg mnie, jak masz z kim, a nie masz w co innego grać, to graj. Ale tylko z kimś.

blyat

Opublikowano

Oplaca sie jest event. I na prawde mozna w ciul zarobic.A co jest problemem.Wczoraj expily sobie 2 konta w m1 praktycznie prawie kolo siebie od 15 do 23.I tak o 22 poszedl ban na jedno konto ,a nie na 2 nyslalem,ze gm sprawdza te drugie.Co sie okazalo adminow nie bylo na serwie.A tylko przez masowe zgloszenia dzis poszedl ban.Dzis rano loguje sie i te 2 konto zablokowane

/niereg. sygna

Opublikowano

Nie opłaca się, natomiast jeżeli chcesz poczuć ten klimat i wiesz, że będziesz grał to graj, ale pamiętaj, że bez włożenia pieniędzy w IS nie zajdziesz daleko.

Lepiej graj na hard privach typu balmora bądź ravia, lub inne hardy.

Gra się przyjemniej na nich niż na plu.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Najlepsze jest to ,że wypowiadają się osoby które obejrzały filmik na yt.Sam wróciłem od zera na Negrosa 3 dni temu i jest bardzo przyjemnie.Mam 43lvl i już praktycznie full eq z hp i nawet na kostium z isa zarobiłem.Na serwerze gra bardzo dużo osób w porównaniu do naszych podrzędnych privów.Szczerze to polecam pla bo zmiany idą w dobrą strone i są mniej pazerni niż te k***y co stawiają prywatne serwery co 2 tygodnie

Opublikowano

­Teraz opłaca się jak najbardziej iż lada dzień będą święta więc zapowiadają się różne eventy przy których będzie można się dorobić w mig :).

Warto wspomnieć że PL jest stabilny i nie padnie, więc gdzie grać jak nie na PL'u :>

Polecam i zachęcam do gry iż warto w 100%!

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Oczywiście, że nie ma już takiej atmosfery jak dawniej. W sumie napisałeś, że z kolegą możesz grać, to czemu nie? Samemu raczej bym nie zaczynał. Teraz jest okres świątecznych eventów, więc odpowiedni czas żeby zacząć grę. ;)

denzel.png

Opublikowano

Wróciłem ostatnio na Pl. I bardzo fajnie mi się gra, klimat jest inny bo gra musi się zmieniać żeby nie zanudzić na śmierć. Sami gracze znają całą grę i brak tego klimatu odkrywania.

Opublikowano

Wy tylko o jedym, IS IS IS IS, ISIS ku*wa..

Jak masz troche oleju w głowie i czas to dorobisz sie dobrego ekwipunku bez wpakowania złamanego grosza.

Zajmie ci to niewiele więcej czasu, a nie bedziesz miał wyrzutów sumienia, że wydałeś ostatnie 100 zł na te gownianie 4 dodania, 4 zmianki i jeden piąty z czego weszło ci 1 dodanie a zmianek nawet nie mogleś odpalić, domyśl sie czemu.

Warto grać, teraz zaczęli coś działać z tym metkiem, nawet UWAGA! ZUO sie pojawiło, są eventy, konkursy itp.

Opublikowano

Jak najbardziej - opłaca się grać na PLu, gdyż jest on jednak stabilniejszy od privów i istnieje pewność, że nie padnie szybko, tak jak większość serwerów. A co do IS - nie trzeba pakować tam pieniędzy. Wystarczy ruszyć głową.

Opublikowano

PL srednio sie juz opłaca. To juz nie ten klimat co dawniej. 60% populacji metina siedzi na privach a globalne maja tych samych graczy non stop i powoli ubywa zanim sie ogladniemy znow polacza serwery ;p

pokemon20haunter800x200.png
Opublikowano

Na PL'u zawsze sie oplaca grac ze wzgledu ze nie padnie za tydzien/miesiac/dwa jak te privy dzisiejsze ktore aby troche hajsu wpadlo juz nie przedluzaja dedyka 
Ale co prawda jest duzy nacisk na is i bez niego na wyzszych lvl'ach ani rusz, ale atmosfera jest calkiem spoko, zalezy jak kto lubi te wszystkie nowosci :D

Opublikowano

Zawszę się opłaca zagrać na jakimś serwerze a najlepiej na globalu bo masz pewność że nie padnie :)

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, zadaj sobie pytanie ile chcesz poświęcać czasu dziennie nagranie, co chcesz osiągnąć, ile chcesz pograć w metin2 2-4 tyg czy rok :)

Opublikowano

Nie polecam lecz gry na prywatnych serwerach również nie polecam gdyż teraz o dobry serwer z dobrą atmosferą jest ciężko ^.^

4521609.png

Opublikowano

Polecam gre na PL na tortuga.

Heh, czemu? malo ludzi gra a w czym mniej ksucia, wiecej spotow i jak cos na sell to do jinno bo wiecej ich niz chinczykow w przyszlosci ( usuneli prawo o 1 prawowitym synie), wolno do czegos dojsc samemu bo swiezyserwer.

I nie trzeba w IS wydawac, ja ani grosz nie wydalem a 70lv all 5b +9

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Drogi Autorze,

jeżeli szukasz serwera typu "hard", to metin2.sg nie należy w pełnej krasie do tej grupy, ponieważ nie jest on typowym hardem - na początku przypomina serwery typu "medium"/"easy", jeżeli chodzi o granie. Później robi się trudniej.

Myślę, że powinieneś zacząć grę na WoM2 lub na polskim metinie (nie wiem, jak jest z amerykańskim). Należa do stabilnych oraz płynie przyjemność z grania tam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...