Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Profesje - jaką połączyć z Alchemią?

Weexer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ciekaw co będzie najbardziej korzystne do nauczenia się w połączeniu z alchemią. Pozyskiwanie esensji i eteru? Gotowanie to bardziej pod siebie i profity - nie łączy się z alchemią dlatego zrobię to w ostateczności. Co polecacie?

Jeszcze jedno pytanie - słyszałem że można mieć jedną profesję na 500P i 2 profesje na 400+ , czy profesja 500P zalicza się w te 2? (no logicznie tak :D ale wole się upewnić) i które z wszystkich profesji najlepiej zrobić na 400P+ (alchemie chyba wybiorę na 500P)

NU94p9A.gif

Opublikowano

Essencetapping i Aethertapping są traktowane oddzielnie przez co możesz obydwa mieć na 499p.

Jeśli w obecnym patchu nie dodali recek na morphowanie itemów to wciąż zalecam Cooking 500p+ i Alchemia 499p.

♦ Dlaczego tak? Żaden z pozostałych dostępnych craftów nie daje sensownych itemów na które byśmy nie musieli pierw wydać miliardów golda, jak np. w weaponie, gdzie crafcisz broń, która może ale nie musi wyjść, a będzie miała statystyki jak najlepsze z dropu, które pewnie dostaniesz parę razy w ciągu całej swojej gry. Tutaj przynajmniej po zebraniu parudziesięciu/paruset materiałów (lub wymorphowaniu składników na słabsze) będzie do użytku, co wyjdzie na dłuższą metę taniej niż kupowanie z brokera.

♦ Czemu w takiej kolejności, a nie np. Alchemia na 500+? Gdy jeszcze grałem najważniejsze itemy z Alchemii były do 499p i przez różnego rodzaju eventy / drop z instancji itp. można było bardzo szybko sobie nafarmić tony najlepszych potek 500+, których crafcenie może kosztować więcej niż sama potka na brokerze. Od 4.0 nie opłacało się w ogóle pchać na Alchemię wyżej, bo taniej wychodziły niemalże identyczne itemy.

Wiem, że najlepsze obecnie jedzenie wymaga również biegania i zbierania materiałów, tak jakby się zbierało na potki, ale zawsze na brokerze było mniej jedzenia niż potek.

Opublikowano

@Xanan

Dobra rozumiem wszystko pięknie ładnie , ale dowiedziałem się i upewniłem tyle co z innych stronek o aionie, moje pytanie dotyczyło głownie co przydaje się do alchemii? Czyli mam na myśli jak będe chciał robić potki to materiały z czego zbieram? Przecież nie wszystko jest w sklepie warsztatowym do kupienia. 

NU94p9A.gif

Opublikowano

@Xanan

Dobra rozumiem wszystko pięknie ładnie , ale dowiedziałem się i upewniłem tyle co z innych stronek o aionie, moje pytanie dotyczyło głownie co przydaje się do alchemii? Czyli mam na myśli jak będe chciał robić potki to materiały z czego zbieram? Przecież nie wszystko jest w sklepie warsztatowym do kupienia. 

Wszystko co jest do 499p (dajmy na to w Alchemii) organizujesz sobie przez Aethertapping - zbierasz Aether i morphujesz przy pomocy recek z fortec. Wszystko co jest powyżej 500p (dajmy na to Cooking, jeśli go zrobisz na Mastera) robisz tylko przy pomocy Essencetappingu zbierając kwiatki od 499p (tak, mogą spalić podczas zbierania) bo nie ma na te itemy morphu.

Opublikowano

W "aktualnym" Aionie, to nie ma większego sensu.
Wszystko kręci się wokół SZYBKIEGO end game i PvP.
Kiedyś crafty były opłacalne, bo i PvE było popularne. Dzisiaj jedynie robią daily, Runa Bonus(dla medali), Rentusa HM + reszta to istne PvP.
Stara "gwardia" i tak ma stare geary na PvE, więc teraz to właściwie newbie i alty się bawią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...