Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Shaco

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shaco zawsze na propsie

top 5 wkurwiających postaci w lolu

dobry na midzie pod ap i dobry w jungle pod ad

można też trollować i grać fulltanka

Opublikowano

Moim zdaniem jest średni ze względu na to, że jak go przycisną w early to w late jest bezużyteczny. Jest dużo championów, które są o wiele mocniejsze niż Shaco.

Opublikowano

Moim zdaniem jest średni ze względu na to, że jak go przycisną w early to w late jest bezużyteczny. Jest dużo championów, które są o wiele mocniejsze niż Shaco.

Niby kto?

Polecam, sam wyszedłem shaco (one trick pony) z b5 do d2, wystarczy nauczyć się nim grać, a gra jest twoja, nawet jeśli zjebiesz eraly.

Opublikowano

Niby kto?

Polecam, sam wyszedłem shaco (one trick pony) z b5 do d2, wystarczy nauczyć się nim grać, a gra jest twoja, nawet jeśli zjebiesz eraly.

Dokładnie.

2x up pier**li farmazony.

Co prawda nie gram już Shaco na okrągło,ale tą postacią jesteś w stanie wygrać gre solo.

W early wchodzisz do jungli każdemu,męczysz typa ile się da,zgarniasz free fragi np Twój mid pada a enemy przeżywa ze 100 hp i chce przepushować linie,a tu buum Shaco i death ;v

Jeżeli jako Shaco w early robisz coś około 4/0 to gra jest na 95% wygrana bo enemy po prostu się Ciebie boją,i zaczynają grać bardziej pasywnie,a Ty wtedy możesz feedować się jeszcze bardziej albo feedować swojego mida,topa czy też bota.Jeżeli nie wygrasz early to wcale nie jesteś useless,jak to mówią niektórzy.Są to tacy ludzie co nigdy nie tknęli tej postaci.Robisz wtedy po prostu build pod full splitpush i splitpushujesz,jeżeli ktoś do Ciebie przyjdzie to albo uciekniesz,a nawet jak Cie zabije to co skoro nie będziesz dawać więcej niż 50 golda ?

Podsumowując.

Tak opłaca się kupić,ale musisz nim trochę pograć.Ogólnie polecam,dużo funu :)

Opublikowano

Niby kto?

Dr Mundo, Xin, Jax, Amumu, Tahm Kench, Kindred. To są IMO postacie, które są o wiele lepsze niż w/w Shaco.

Dokładnie.

2x up pier**li farmazony.

Co prawda nie gram już Shaco na okrągło,ale tą postacią jesteś w stanie wygrać gre solo.

W early wchodzisz do jungli każdemu,męczysz typa ile się da,zgarniasz free fragi np Twój mid pada a enemy przeżywa ze 100 hp i chce przepushować linie,a tu buum Shaco i death ;v

Jeżeli jako Shaco w early robisz coś około 4/0 to gra jest na 95% wygrana bo enemy po prostu się Ciebie boją,i zaczynają grać bardziej pasywnie,a Ty wtedy możesz feedować się jeszcze bardziej albo feedować swojego mida,topa czy też bota.Jeżeli nie wygrasz early to wcale nie jesteś useless,jak to mówią niektórzy.Są to tacy ludzie co nigdy nie tknęli tej postaci.Robisz wtedy po prostu build pod full splitpush i splitpushujesz,jeżeli ktoś do Ciebie przyjdzie to albo uciekniesz,a nawet jak Cie zabije to co skoro nie będziesz dawać więcej niż 50 golda ?

Podsumowując.

Tak opłaca się kupić,ale musisz nim trochę pograć.Ogólnie polecam,dużo funu :)

Autor zapytał, co myślimy o Shaco. Ja po prostu osobiście uważam, że jest on przeciętny i nie jest aż tak wart uwagi. To tylko moje zdanie i oczywiście macie prawo się z nim nie zgadzać.

Możliwe, że i da się nim coś ugrać jeżeli potrafi się nim grać w wystarczającym stopniu, ale w takim wypadku każda postać w odpowiednich rękach jest silna. Aktualnie jest meta tanków i ADC, co powoduje, że Shaco wypada z gry, ponieważ mimo tego, że ma escape to jest tak squishly, że wystarczy go lekko przycisnąć, aby zginął. Chciałbym też zaznaczyć, że ADC typu; Lucian, Graves posiadają ogromny burst DMG - Lucian ma podwojony AA z pasywki, a Graves zadaje 10-krotny cios krytyczny, kiedy ma kupione IE.

Opublikowano

Niby kto?

Przecież z shaco jest tak jak z lee sin'em. Najważniejsze jest early. Oczywiście słaby start nie zawsze równa się przegranej grze, ale shaco jest po prostu bardzo trudno wrócić do gry jak się czegoś nie przemyśli na początku.

Champion niby dobry, jeżeli ktoś jest w stanie wykorzystać jego pełny potencjał.

• Spora mobilność
  • Dużo możliwości outplay'u
  • Dobry split pusher
  • Mnóstwo możliwości gankowania
  • Łatwa counterjungla
  • Słabo skaluje się do late game'u
  • Bardzo squishy
  • Trudna mechanika

giphy.gif

Opublikowano

Przecież z shaco jest tak jak z lee sin'em. Najważniejsze jest early. Oczywiście słaby start nie zawsze równa się przegranej grze, ale shaco jest po prostu bardzo trudno wrócić do gry jak się czegoś nie przemyśli na początku.

Champion niby dobry, jeżeli ktoś jest w stanie wykorzystać jego pełny potencjał.

• Spora mobilność
  • Dużo możliwości outplay'u
  • Dobry split pusher
  • Mnóstwo możliwości gankowania
  • Łatwa counterjungla
  • Słabo skaluje się do late game'u
  • Bardzo squishy
  • Trudna mechanika

Człowieku jeżeli nie wiesz nic o Shaco to się nawet nie wypowiadaj,bo śmiać mi się chce jak widzę "słaby late" słabszy late to może mieć Lee Sin,którym jak nie umiesz inseca to faktycznie jesteś useless.

Shaco nie jest trudny mechanicznie,po prostu grając Shaco musisz wiedzieć o jungli wszystko no i myśleć,a to nie jest mechanika postaci tylko Twoja.

Słaby late...hahahha,jak nie umiesz nim grać to nawet early będziesz mieć słabe.

No tak,bo postać która w late papiera ściąga na jednego autosa z q + hydra jest useless.Shaco jak z Tryndą,w late muszą przyjść po Ciebie minimum w 2,i robisz wtedy minimum 1 za 1 a przy dobrym ograniu 2 vs 1,lifestealujesz się i kolejni przychodzą z nadzieją zabicia Cie.

Już ja się spotykałem z takimi jak Ty co w lobby pisali "lool pls  no shaco nooo" a w 35 minucie się dziwili,że jak wjeżdzałem w jakiegoś Dravena to typ zlatywał na q+aa+hydra ;)

Ale w sumie dobrze,im więcej takich pachołków jak Ty,tym mniej unskilli grających Shaco ;)

Dr Mundo, Xin, Jax, Amumu, Tahm Kench, Kindred. To są IMO postacie, które są o wiele lepsze niż w/w Shaco.

Autor zapytał, co myślimy o Shaco. Ja po prostu osobiście uważam, że jest on przeciętny i nie jest aż tak wart uwagi. To tylko moje zdanie i oczywiście macie prawo się z nim nie zgadzać.

Możliwe, że i da się nim coś ugrać jeżeli potrafi się nim grać w wystarczającym stopniu, ale w takim wypadku każda postać w odpowiednich rękach jest silna. Aktualnie jest meta tanków i ADC, co powoduje, że Shaco wypada z gry, ponieważ mimo tego, że ma escape to jest tak squishly, że wystarczy go lekko przycisnąć, aby zginął. Chciałbym też zaznaczyć, że ADC typu; Lucian, Graves posiadają ogromny burst DMG - Lucian ma podwojony AA z pasywki, a Graves zadaje 10-krotny cios krytyczny, kiedy ma kupione IE.

Meta tanków ? Na pewno mówimy o tym samym patchu ? ;v

A ja chciałbym zaznaczyć,że Shaco na ulcie ma untargetable.Jax,Irelia,Yi,Xin,imo to faktycznie są broken postacie ale to do czasu aż nie znerfią guinsoo.

Dajmy na to,że enemy ma na topie Maokaia,w jungli Mundo,na midzie Syndre,adc Lucian,supp Leona.Wtedy Twój build wygląda tak:warrior,lw,botrk,statik,triforce,youmu.Nie masz wtedy ani problemu ze zburstowaniem Lucka,ani z wyduelowaniem Maokaia czy też Mundo.Tymbardziej,że masz ignita ;)

Opublikowano

Shaco jest dość dobrym junglerem. ­Ma szybkie, konkretne i "znienacka" ganki dzięki swojej niewidzialności. Jego ult potrafi zmylić wiele osób i też wielu wywaliło swoje super umiejętności w jego klona. W dodatku ma te swoje pacynki, które "odstraszają". Można nim dobrze iść, żeby gwizdnąć wrogom np. blue czy redka. Postać dość mobilna, ponadto dzięki niewidzialności może uciec z opresji. Złożony pod AP sporo bije z "e", a pod ad zapierdziela hitami jak szalony, a jeszcze jak użyje ulta to już w ogóle. Ogólnie jeśli podobają Ci się tego typu postacie to go bierz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...