Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Balans w grze

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed pre seasonem bylo wszystko ok, tylko adc potrzebowali buffa.

Aktualnie top jest za silny, wiekszosc 1v1 miedzy midem a adc wygrywa adc co tak nie powinno byc.

Itemy dla ap maja smieszne ceny, zhonyia ponerfiona i jeszcze 3,5 kosztuje...

Jaki jej sens buffowac adc i jednoczesnie nerfic mida? w taki sposob nigdy sie nie dojdzie do balansu

Riot pisal cos w sprawie wiekszych zmian?

Opublikowano

Pisali, ale tylko w patch notes. W tej grze nigdy nie będzie balansu - @Kerri. Tutaj meta jest odgórnie narzucana poprzez twórców i niech mi nikt nie mówi, że nie, bo na obecną chwilę są postacie silniejsze od innych.

Opublikowano

też mi się nie podoba ten pre season no przed tym pre było lepiej bo więcej champów miało coś to powiedzenia szczególnie tanki a teraz to tylko większości widzi się ad postacie bo dlatego że tank nic nie może zrobić bo i tak taki adc szybko go zabije i będzie miał full hp bo dlatego że tą durną masterkę nie znerfią tą na kryta albo taki yasuo może solować spokojnie 3 osoby i będzie miał full hp bo będzie się leczył nie wiadomo jak ale wiem że inne osoby się cieszą z tego pre season dlatego że lubią takimi postaciami pograć albo mainują adc ale ja lubię grać różnymi champami albo jeszcze znerfić LB bo to jest przesada nie da się jej złapać i do tego cię burstuje na combo a ty nie możesz odpowiedzieć moim zdaniem powinni jej w znerfić wydłużyć cd albo niech ma mały delay na powrót do tego miejsca gdzie skakała tak żeby można było jej odpowiedzieć na jej burst coś jak veigar na E tylko troszkę krótszy by miała ten delay

ale to dopiero pre season więc mogą jeszcze dużo po zmieniać

Opublikowano

Pisali, ale tylko w patch notes. W tej grze nigdy nie będzie balansu - @Kerri. Tutaj meta jest odgórnie narzucana poprzez twórców i niech mi nikt nie mówi, że nie, bo na obecną chwilę są postacie silniejsze od innych.

Wiem ze nigdy nie bedzie balansu, ale aktualnie dla mnie jest tragedia w porownianiu do s5.

Opublikowano

też mi się nie podoba ten pre season no przed tym pre było lepiej bo więcej champów miało coś to powiedzenia szczególnie tanki a teraz to tylko większości widzi się ad postacie bo dlatego że tank nic nie może zrobić bo i tak taki adc szybko go zabije i będzie miał full hp bo dlatego że tą durną masterkę nie znerfią tą na kryta albo taki yasuo może solować spokojnie 3 osoby i będzie miał full hp bo będzie się leczył nie wiadomo jak ale wiem że inne osoby się cieszą z tego pre season dlatego że lubią takimi postaciami pograć albo mainują adc ale ja lubię grać różnymi champami albo jeszcze znerfić LB bo to jest przesada nie da się jej złapać i do tego cię burstuje na combo a ty nie możesz odpowiedzieć moim zdaniem powinni jej w znerfić wydłużyć cd albo niech ma mały delay na powrót do tego miejsca gdzie skakała tak żeby można było jej odpowiedzieć na jej burst coś jak veigar na E tylko troszkę krótszy by miała ten delay

ale to dopiero pre season więc mogą jeszcze dużo po zmieniać

LB nie ruszą. Tykali jej prędkość W to doszli do wniosku, że to za dużo i zmniejszyli nerfa.

Tank też może zabijać. Mundo patch 5.23 (are u fu$% kidding me?)

Przed pre seasonem bylo wszystko ok, tylko adc potrzebowali buffa.

Aktualnie top jest za silny, wiekszosc 1v1 miedzy midem a adc wygrywa adc co tak nie powinno byc.

Jaki jej sens buffowac adc i jednoczesnie nerfic mida? w taki sposob nigdy sie nie dojdzie do balansu

Riot pisal cos w sprawie wiekszych zmian?

Spokojnie. Dlatego jest preseazon bez rankedów. Muszą to wszystko teraz skalibrować ;)

Aczkolwiek mi obecna meta też nie pasuje. Juz powoli wyalają op-eki.

RIP graves   Zmienili healowanie sie z krytow etc. ;)

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

LB nie ruszą. Tykali jej prędkość W to doszli do wniosku, że to za dużo i zmniejszyli nerfa.

Tank też może zabijać. Mundo patch 5.23 (are u fu$% kidding me?)

Spokojnie. Dlatego jest preseazon bez rankedów. Muszą to wszystko teraz skalibrować ;)

Aczkolwiek mi obecna meta też nie pasuje. Juz powoli wyalają op-eki.

RIP graves etc. ;)

Pozdrawiam!

Mundo to też jedna z silniejszych postaci teraz, zbuffowali mu te E na % HP DMG i szczerze mówiąc strasznie go to wzmocniło. Ogólnie meta zmienia się dosyć często, ale teraz głównie tzw. molochy i strzelcy dominują.

Opublikowano

meta troszke sie pojebala i nie jest zbalansowana - to fakt

soraka - leczy tak z*********e jak w kanadzie

riven - op top lejner

a reszty nie znam bo nie gram w lola

Opublikowano

Glownie chodzi o to zeby riot buffujac adc nie dawal nerfu midowi bo to nie ma sensu.

Albo buffają jedna linie albo nerfia druga a nie to i to naraz.

Opublikowano

elo hej witam

ta gra nigdy nie byla nie jest i nie bedzie zbalansowana xD

pamietacie starego kassadina? stargo renektona? DFG i mete na assasynow? stara jungle ktora healowala zamiast robic dmg? cinderhulka? no to teraz jest meta na adc i tyle Kappa

Opublikowano

Balans w grze

Co? xD

Top zawsze był silny, tylko miał nieco mniejszy wpływ na całokształt gry. Toperzy mają większe pole do popisu od kiedy mają możliwość zdobycia buffa rift heralda :)

Adc raczej nie wygrywa pojedynków z asasynami, co najwyżej z jakimiś ap casterami, albo championami pod tf.

giphy.gif

Opublikowano

Wątpię, żeby kiedykolwiek doszło do sytuacji, aby był balans całkowity, tj. wszystkie champy równe sobie. Od zawsze jest narzucone co jest w top5, a co wypada z gry na ten czas.

Był fenomen z Ezem na midzie, potem Varus. Teraz zniknęli. Wszystko się zmienia :)

Opublikowano

Wątpię, żeby kiedykolwiek doszło do sytuacji, aby był balans całkowity, tj. wszystkie champy równe sobie. Od zawsze jest narzucone co jest w top5, a co wypada z gry na ten czas.

Był fenomen z Ezem na midzie, potem Varus. Teraz zniknęli. Wszystko się zmienia :)

Bo to meta robi z ludźmi,a uwierz mi,że nie chciałbyś zobaczyć OTP Eza na midzie ;)

Opublikowano

­

Bo to meta robi z ludźmi,a uwierz mi,że nie chciałbyś zobaczyć OTP Eza na midzie ;)

Racja, meta zmienia graczy, każdy wtedy się na nią przerzuca.

Wydaje mi się, że zdarzyło mi się oglądać pro elo Ezreala full AP na midzie, bił jak nienormalny, chory dmg po sfeedowaniu..

Varus w sumie też był niczego sobie, głównie poprzez poke z jego "q", cholernie daleki skill. Kiedyś też ludzie bardzo często grali Shyvaną, teraz mało ją widzę podczas gier. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...