Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczących zakładania TS3. Hosting, Licencja itd.

Gość edzio2678

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym spróbować swoich sił oraz swojego funduszu :') i założyć serwer głosowy TS3, dlatego mam do was parę pytań. Prosiłbym także o dojrzałe i sensowne wypowiedzi gdyż jest to poważna sprawa. Tak więc:

- Mam zamiar założyć serwer TS3 512 slot. Wiem że to nie proste lecz czy uda mi się go jakoś rozkręcić i czy jest to ciężkie?

- Co sądzicie o hostingu mintshost.pl ? Jestem zainteresowany pakietem VPS Starter, który kosztuje 25 zł. Czy uciągnie on ok. 500 osób? Jeżeli nie to jaki mi polecanie inny hosting? Głównie mnie interesuje płatność PSC <--- Paysafecard oraz solidna ochrona antyddos.

- Co jest z tą licencją NPL <--- Non Profit License. Czy da się ją jakoś jeszcze nabyć?

Myślę że to koniec moich pytań. Bardzo bym prosił o normalne wypowiedzi a nie hejtowanie. Jeżeli zły dział to bardzo przepraszam.

Opublikowano

Dużo jest teraz serwerów teamspeak... Trudno Ci będzie rozkręcić serwer i od tak uczynić żeby ktoś na nim siedział. Serwer TS3 nie jest bardziej dla zarobku, a bardziej dla hobby/rozrywki.

Minthost.pl ? Słabe zabezpieczenia, serwery od Hosteam, nie polecam. Już bardziej bierz od net-speak.pl albo blazzingfast.io

Licencje NPL trudno zdobyć, musisz mieć m.in własna stronę/forum, domenę płatną nie darmową ( np. Edzio.pl ) + musza u Ciebie osoby na TSie siedziec i udzielać się.

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

Na net-speak.pl jest tzw. Voice VPS. Czy twoim zdaniem jest dobry?

Opublikowano

Na net-speak.pl jest tzw. Voice VPS. Czy twoim zdaniem jest dobry?

Według mnie, aktualnie net-speak jest najlepszym wyborem jeżeli chodzi o zakładanie serwerów TS3.

Opublikowano

Jeżeli chcesz stawiać serwer na licencji NPL to szkoda twoich sił oraz funduszy.

Obecnie na rynku jest dużo więcej serwerów, niż miało to miejsce rok temu. Większość tych serwerów jest opartych o licencje hostingową (AAL lub ATHP), więc od razu taki serwer jest pewniakiem że nie zostanie wrzucony na blackliste (nie obejmuje cracków). Co do VPS jednym z najlepszych hostingów jest net-speak, który pozwala na płatność PSC. Minusem maszyn net-speak jest niestety ich własna koncepcja grzebania Ci w maszynie i nawet wyłączania skryptów php ze względu na oddziaływujący load.

Opublikowano

To jak to jest z tą licencją NPL? Jeżeli będę przestrzegał regulamin, nie sprzedawał rang itd. To oni i tak mnie wywalą na blackliste?

Opublikowano

Niekoniecznie.

Jeżeli, nie zrobisz serwera publicznego w oparciu o licencje NPL, to nie powinni Ci go wrzucić na BL.

Pamiętaj, że serwery oparte na NPL muszą mieć nałożone hasło.

Ew. możesz nie zakładać hasła, lecz kiedyś support na 100% doda twój serwer na BL (jedno/dwa zgłoszenia).

Opublikowano

Aha. W takim razie dziękuję wszystkim za pomoc :). Myślę że temat można zamknąć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...