Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Recovery coś zmienia? CWM CZY TRWP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam telefon Lenovo K3 Note, kupiłem go z allegro :P Dostałem recovery CWM i bateria drastycznie spada... Pare minut i już kilkanaście procent poleciało, nawet gdy telefon wyłączony to 3% w ciągu godziny. Zainstalowałem TRWP i zastanawiam się czy jeśli wgram od nowa ROM to będzie lepiej chodziła bateria? Podobno TRWP ma lepsze zużycie baterii i mniej ciągnie.

Opublikowano

Recovery nie ma nic wspólnego z baterią tym bardziej z zasilaniem, gdzieś musiałeś naczytać się bzdur. 

Szukaj romu który ma kernel dostosowany do niskiego zużycia energii i zoptymalizowany system z aplikacjami albo zrób to sam na dowolnym romie usuwając aplikacje prądożerne i tweakując kernel. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kernel ja proponuje podstawowy (chyba, że romy wymagają) i jakis rom oparty o CM (niedługo będzie CM13 oparty o androida 6.0).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ewentualnie proponowałbym zmodyfikowanego stocka. TWRP i CWM się praktycznie niczym nie różnią, jedyne co to CWM ma (niepotrzebną) funkcję czyszczenia statystyk baterii.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...