Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] WGCuboid - Skrypt na cuboid

SmoGem28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WGCuboid

Skrypt zostal napisany przeze mnie i nie zezwalam na udostepnianie. Jest to mój 1 skrypt który pisałem 2-ie  i pół godziny. Wszelkie błedy  i propozycje pisać!

Opis

Skrypt pozwala na tworzeniu cuboidow o rozmiarze 35x35, zmienianie flag cuboida oraz dodawania/usuwanie graczy z niego. Tworzenie cuboidow jest zablokowane, przed tym trzeba to zablokować komenda.

Komendy

/cub - wszystkie komendy do tworzenia, usuwania itp

/cub setspawn - komenda dla admina, wspominana wczesniej do zablokowania tworzenia cuboida na spawnie. (trzeba wpisac /spawn i gdy zostaniemy teleportowani, odrazu wpisujemy /cub setspawn).

Download

http://pastebin.com/RRfeR8Bt

Opublikowano

nie wiem po co to komu skoro ma worldguarda ale spoko... nie dam lajka bo nie warto 2 godziny pracy?

Gdy ten kod zobaczyłem... ehm, worldguard jest wymagany aby skrypt działał.. po co to komu?

Cool-Text-141943018572139.png

Opublikowano

@Mikomik05

Chłopak się rozwija i chwała mu za to. ; ]

@topic

Może dodaj, że użytkownik może ustalić jak wielki ma być ten cuboid?
Czyli:

/cub 50 50 --> Tworzy cuboid 50x50

Jeśli mnie pamięć nie myli to w skript czytasz sobie argumenty komendy i podstawiasz za Twoje: {@dzialka.size} tą zmienną, czyli tak jak masz zrobione :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL dodam to w nastepnej wersji

@Mikomik05 nie bede dawal graczom wg, aby przy tym caly serwer rozwalili. jak by nawet admina zadnego nie bylo, albo kogos kto by mogl zrobic dzialke przy pomocy wg i we, to przeciez sobie sam nie zrobi. komus ten skrypt moze sie przydac, gdyz bede go ciagle ulepszal

Opublikowano

Może lepiej użyj chunków zamiast wg i we? Jakieś obciążenie i ktoś będzie miał uprawienia do rozwalenia całego serwera :D

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Zadam kilka pytan, a nastepnie ocenie :)

Ile cuboidow moze stworzyc 1 osoba? Jesli Wiecej niz 1 to jak usunac ten drugi?

Mi sie nie przyda ten skrypt lecz wielu moze sie przydac :)

Jak na 1 skrypt - Bardzo dobry :D

Opublikowano

Jak na pierwszy skrypt to całkiem fajny, może tam troche jest przeklejone z innych skryptów (ale nie jestem pewien), ale to nic złego. Tylko zmniejsz czcionkę bo źle się czyta taką prezentacje napisaną x48 :D

xKAm1xO.png

• 2 lata później...
Opublikowano

Wszystko fajnie pięknie działa, ale gdy jestem jakieś 10 tysięcy kratek od spawnu to nadal mi pisze "Jesteś za blisko spawnu, nie możesz stworzyć cuba" napraw to, będę Ci wdzięczny

Opublikowano

@AlexsanderARG O kurde faktycznie nie zauważyłem, dzięki za pomoc. Jednak uważam, że jest to trochę niedopracowane, mało opcji i nie ma maksymalnej ilości działek. Szperałem po internetach jakieś 3 godziny i znalazłem plguin "ChunkClaims". Jest moim zdaniem o wiele lepszy, ale szanuje za poświęcenie czasu na napisanie skryptu :) 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...