Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lol się zacina od jakiegoś czasu. Co robić?

Magnificatty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc zacina mi się makabrycznie lol od pewnego czasu, nie mam pojęcia dlaczego. Gra mi się normalnie ładuje i kiedy gra się rozpoczyna zacina się obraz , słyszę głosy w grze postaci, lektora.. nawet gdzie kliknę to słychać, że moja postać jakby się rusza, bo mówi dialogi, no i słychać użyte na klawiaturze skille. Ale na ekranie jest zacięty obraz, nic się nie zmienia. Wczoraj zagrałam rudkę wyjątkowo płynnie, ale to pierwszy raz od bodajże 1,5 tygodnia i wsztystko ładnie chodziło. Dziś włączam i oczywiście znowu to samo, znowu zacięty obraz, z którym nie można nic zrobić, nawet użyć opcji. Nic a nic. :((

Opublikowano

-Ściągnąłeś jakieś gówno

-Komputer sie popsuł

-Pliki lola się zepsuły i musisz reinstalować

Spróbuj naprawić korzystając z tych sposobów.

Opublikowano

-Ściągnąłeś jakieś gówno

-Komputer sie popsuł

-Pliki lola się zepsuły i musisz reinstalować

Spróbuj naprawić korzystając z tych sposobów.

Prawdę mówiąc to każda z tych wymienionych przyczyn przez Ciebie może być jednak tym problemem. Otóż niedawna również mój komputet bez żadnej przyczyny sam się wyłącza, pokazując przy tym jakieś kody na granatowtym tle. A po ponownym włączeniu jest napisane, że wystąpił jakiś tam błąd windows. Nie ogarniam, ale planowałem coś z tym zrobić w najbliższym czasie. Osatnio skończył mi się antywirus i komputer też przez to jest narażony na różne jak to Ty nazwałeś 'gówna'. Ściągnąłem AdwCleaner i wyczyściłem to, co prawdopodobnie było infekcją komputerową. Nie wiem szczerze mówiąc na ile to pomogło, ale nie wyskakiwały mi już te reklamy w necie co chwile..

A z tymi plikami z lola to nie mam pojęcia jak to sprawdzić, da się jakoś czy wszystko jest okej? Co znaczy, że muszę reinstalować?

Opublikowano

Jak włączasz launcher lola to po prawej masz jakieś tam opcje czy cos tam nwm nie mam lola na kompie, ale tam masz "napraw pliki" jeżeli to nie pomoże to b3b7di.jpg

Opublikowano

W pierwszej kolejności przeskanuj system tym programem - Malwarebytes Anti-Malware, po drugie, napraw klient gry klikając na znak zapytania w prawym górnym rogu (nad wyborem regionu), na koniec proponuję, żebyś zainstalował sobie jakiegoś antywirusa typu Avast lub AVG, lepiej już korzystać z darmowego, niż narażać komputer na działanie różnych wirusów.

Opublikowano

Nie wiem czy granatowy to TAKI

Bo jestem Tobi... jednak jeśli to taki kolor to masz wytłumaczenie...

System Windows robi to w celu ochrony elementów komputera w sumie gdybyś nie ignorował tego i nie traktował

komputera źle jak to robi 99% populacji świata które kiedy kolwiek miało w rączkach komputer nie było by tego problemu

co do twojego problemu prawdopodobnie jest to karta graficzna...

którą spaliłeś...

jeżeli spaliłeś kartę graficzną i spróbujesz uruchomić np. Lol-a to karta nawet nie będzie ci generować obrazu...

bo w sumie NIE MOŻE... bo już nie żyje...

mało tego sam System Operacyjny WIndows 7 + wymaga dość dobrej grafiki więc po części stoii na karcie graficznej

i jeżeli masz tylko włączony komputer to procesor po pewnym czasie nie będzie wytrzymywał obciążenia

po prostu musisz iść do jakiegoś punktu z komputerami i zapytać co spaliłeś...

ja z miejsca mogę powiedzieć że jest to karta graficzna...

oczywiście ma to rację TYLKO wtedy... kiedy ten twój "Granatowy" kolor to TAKI

//Edit:

Ten Ekran na niebieskim tle nazywa się Blue Screen... 

jak miałeś znaczki na niebieskim tle powiedz facetowi w naprawie

że twój komputer miał kłopot z generowaniem grafiki a system wyświetlał tak zwanego "Blue Screena"

//Edit2:

z drugiej strony... jak można nie znać znaczenia "Blue Screen" ? =.=

//Edit3: ( BO MOGE ! )

- Spoiler tutaj masz takiego przykładowego Blue Screena... a teraz postaram ci się go przetłumaczyć

ale mój englisz nie jest najlepsiejszy ;x w sumie jak polski ale to szczegół ^-^

8522214485885021143028.gif

Problem został wykryty i Windows został wyłączony w celu ochrony twojego komputera

jeśli jest to pierwszy raz kiedy widzisz ten obraz zrestartuj komputer.

jeśli ten obraz pojawi się ponownie podążaj za... instrukcją... krokami... ;x

check to make sure... strzelam że znaczy to "Miej pewnośc" 

miej pewność że wszystkie Hardware i Software...

i tu się zatrzymamy... bo wiele osób nie wie co to...

Hardware - Elementy komputera MECHANICZNE

Software - Elementy komputera LOGICZNE

czyli MECHANIKA i OPROGRAMOWANIE

jeśli ten problem będzie się powtarzał... odłącz nowo dodane elementy komputera...

przecież ja ci nie będę wszystkiego tam tłumaczył... bo już widzę kolejne słowa które trzeba tłumaczyć

ich znaczenie tak samo jak Hardware i Software... dobra... nie ważne...

żyj w nie wiedzy albo sam powpisuj sobie w Google wszystkie słowa z Blue Screena

Opublikowano

Nie wiem czy granatowy to TAKI

Bo jestem Tobi... jednak jeśli to taki kolor to masz wytłumaczenie...

System Windows robi to w celu ochrony elementów komputera w sumie gdybyś nie ignorował tego i nie traktował

komputera źle jak to robi 99% populacji świata które kiedy kolwiek miało w rączkach komputer nie było by tego problemu

co do twojego problemu prawdopodobnie jest to karta graficzna...

którą spaliłeś...

jeżeli spaliłeś kartę graficzną i spróbujesz uruchomić np. Lol-a to karta nawet nie będzie ci generować obrazu...

bo w sumie NIE MOŻE... bo już nie żyje...

mało tego sam System Operacyjny WIndows 7 + wymaga dość dobrej grafiki więc po części stoii na karcie graficznej

i jeżeli masz tylko włączony komputer to procesor po pewnym czasie nie będzie wytrzymywał obciążenia

po prostu musisz iść do jakiegoś punktu z komputerami i zapytać co spaliłeś...

ja z miejsca mogę powiedzieć że jest to karta graficzna...

oczywiście ma to rację TYLKO wtedy... kiedy ten twój "Granatowy" kolor to TAKI

//Edit:

Ten Ekran na niebieskim tle nazywa się Blue Screen... 

jak miałeś znaczki na niebieskim tle powiedz facetowi w naprawie

że twój komputer miał kłopot z generowaniem grafiki a system wyświetlał tak zwanego "Blue Screena"

//Edit2:

z drugiej strony... jak można nie znać znaczenia "Blue Screen" ? =.=

//Edit3: ( BO MOGE ! )

- Spoiler tutaj masz takiego przykładowego Blue Screena... a teraz postaram ci się go przetłumaczyć

ale mój englisz nie jest najlepsiejszy ;x w sumie jak polski ale to szczegół ^-^

8522214485885021143028.gif

Problem został wykryty i Windows został wyłączony w celu ochrony twojego komputera

jeśli jest to pierwszy raz kiedy widzisz ten obraz zrestartuj komputer.

jeśli ten obraz pojawi się ponownie podążaj za... instrukcją... krokami... ;x

check to make sure... strzelam że znaczy to "Miej pewnośc" 

miej pewność że wszystkie Hardware i Software...

i tu się zatrzymamy... bo wiele osób nie wie co to...

Hardware - Elementy komputera MECHANICZNE

Software - Elementy komputera LOGICZNE

czyli MECHANIKA i OPROGRAMOWANIE

jeśli ten problem będzie się powtarzał... odłącz nowo dodane elementy komputera...

przecież ja ci nie będę wszystkiego tam tłumaczył... bo już widzę kolejne słowa które trzeba tłumaczyć

ich znaczenie tak samo jak Hardware i Software... dobra... nie ważne...

żyj w nie wiedzy albo sam powpisuj sobie w Google wszystkie słowa z Blue Screena

Ostatnio wymieniałem kartę graficzną, niby samodzielnie, ale wszystko raczej dobrze zrobiłem. No już sam nie wiem. Czy może mieć to związek z tym? W sumie dzieje się to od załączenia tej nowej karty.

Opublikowano

@up 

b3b7di.jpg

robileś to czy nie?

Na razie nie mogę, ponieważ mam ważne pliki na komputerze, których nie chcę utracić, a nie mam gdzie ich przegrać. Ale spróbuję.

Poza tym do ustawień fabrycznych, czyli, że będę musiał od nowa internet wgrywać itp?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...